SOHA ne vegyél szoftvert

Van egy szoftvercsomag, amiért milliókat fizet(t)ünk.
Frissítettük a szoftvercsomagot, újabb milliókért. (Bár asszem elé jó kedvezményt kaptunk.)
Bejelentkezek, hogy letöltsem a legújabb pakkot.
Ugat, hogy upgrade-elnem kell az accot mert blablabla, írjam be a titokkódot. Az nincs, bár küldtek hármat is, amik elvileg jók valamire.
Böködök ide-oda, nem akarja az igazságot.
Baszki, kénytelen leszek írni a suportnak. Újból (már vagy harmadszorra) kijelentkezek hogy tudjak scereenshotokat küldeni a folyamatról. Bejelentkezek. Működik.
Az már csak hab a tortán, hogy az oldal amúgy is egy agyrém, nagyjából tudni kell, hogy ha az ember almát akar venni, akkor a szőlőre kell kattintani. De ez legalább évek óta, következetesen ilyen.

Hozzászólások

Arra már nem tellett, hogy fejlesszenek a formba egy olyan megoldást, ami az előre beírt "Enter servet ID here" szöveget kattintáskor törölné. Az valami újhullámos hippimódszer lenne.

Azt vettem észre én is az elmúlt 4-5 évben (win7+IE/ffox), hogy random weboldalon ha belebökök a kereső mezőbe, amiben az elmúlt évtizedben is hasonlóan ott volt a szürke szöveg: "Click here to search" v. vmi hasonló, az esetek egy észrevehető részében NEM TŰNIK EL az ottlevő placeholder szöveg, hanem a begépelésem hozzámásolódik az ott levő szöveg végéhez. Utána meg persze "No result", még szép! Nooooormális ez kéremszépen?

Ja amúgy a CTRL-C / CTRL-V se működik már olyan megbízhatóan Vista óta, mint előtte a Win98/Win2000/XP időkben úgy kb. 8-10 éven keresztül.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Bár nem én lettem megszólítva, de mivel én is szoktam ilyet látni: feszt se érdekli annyira, hogy emiatt dev consolet nyisson, az ember egy mordulás mellett nyom egy ctrl-a -t aztán begépeli mit szeretne, csak furi, hogy mostanában tényleg van ilyen. Biztos ez a fasza rolling szabvány egyik featureje :)

A rolling szabvány (HTML, már ha erre gondolsz) jó ideje ad egy placeholder attribot, ami helyesen szokott működni (szürke, kattintásra eltűnik, üresen hagyva sem lesz value stb.). Aztán vannak oldalak, ahol a dev úgy gondolja, hogy ő jobban tudja, mint a szabvány és a böngészőgyártók és gyárt egy sajátot JavaScriptben, szarul. És persze nem fallbacknek, mindenki azt kapja, mert az jó...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ja, arra gondoltam. És nyilván nem segítenek a webkóklányolók sem, de azért azt el tudom képzelni, hogy valami elbaszódik a custom js mögött, ami miatt megáll :) (mondjuk úgy, hogy gyanús, hogy nem csak a user oldalon vannak kóklányolók, hanem egy részük senior kóklányolóként közelébe mehet a specnek :) )

Nagyon egyet tudok érteni a címsorral.
Tipikusan minél drágább a szoftver annál nagyobb a szívás vele.

S ez nem csak a tipikus irodai környezetbe szántakkal van így, hanem speciális cuccok esetén is. Pl. RSLinx (PLC programozás, kommunikáció).

Jó-jó, de miért nem írod le a lényeget, hogy mi is ez?

Azért néha a Fox követő-blokker-kiegészítői is szoktak az oldal kezelhetőségén "modifikálni". (Csak úgy mert elfelejtjük, frissíteni, vagy "setting"-elni...) Ill. vannak még megrögzött fejlesztők, akiknek a fő cél az oldal IE11-ben való remek futása... Ja, és a "hardcore", mondjuk "Autodesk"-es fejlesztő-csapat, a weboldalt is a CAD programok használati logikája nyomán, maga készíti el.

Vettem már szoftvert, és egyszer sem bántam meg.
Biztos rossz szoftvert vettem, olyat, ami jól működik.

Fuszenecker Róbert