A HP nyomtatói hirtelen elkezdték nem felismerni a nem hivatalos patronokat

 ( Oops | 2016. szeptember 20., kedd - 15:42 )

Vajon benne volt ez a vásárlási feltételek között?

A váltás szeptember 13-án történt, aznap egy rakás HP nyomtató tulajdonosa tapasztalhatta azt, hogy a nyomtató nem veszi be a nem hivatalos, harmadik fél által gyártott tintapatronokat. Eddigi információk alapján a HP OfficeJet, OfficeJet Pro és OfficeJet Pro X típusú nyomtatóit érinti a változtatás.

http://444.hu/2016/09/19/a-hp-nyomtatoi-hirtelen-elkezdtek-nem-felismerni-a-nem-hivatalos-patronokat
http://www.bbc.com/news/technology-37408173

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ceges kozegben nem banom ezt a valtozast, sokszor meggyult mar a bajom az utangyartott tonerekkel.
Otthoni kornyezetben ez lehet problema, viszont a nyomtatok tipusa alapjan ezeket ceges kornyezetbe szantak, mellesleg az otthoni felhasznalas valoszinuleg joval tonerkimelobb.

Persze tisztabb lett volna ugy eladni ha elore tudja a vevo, hogy ez csak HP tonerrel mukodik. De biztos vagyok benne, hogy van valami apro betus kitetel valahol errol :)

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Céges környezetben "neves" gyártó utángyártott tonerei nagyon jól beválltak, problémát eddig (kopp-kopp) nem okoztak, és ár-érték arányban sokkal jobbak a gyári tonereknél.

Szia, miben lehet jobb, mint a gyari?
Ha nem titok, melyik gyartok tonerei amik szerinted jok?
Hp LaserJet 2200-hoz kell majd lassan toner.
Ami van hozza az a lapra eppen lathatoan az elozo szoveget ujra egy fel cm-es csikban rarakja, mintha fogna a henger egy resze, ami a lapot gorgeti. Vagy ez mas miatt lehet, nem a toner miatt fog?

Erdemes port venni es ujratolteni? Mikor erdemes ujratolteni? Hol erdemes ezekrol bovebben olvasni? Koszonom elore is.

Sakk-matt,
KaTT :)

Ár-érték arányban, mint írtam is. Pontos számok most nincsenek előttem, de mittomén adott HP nyomtatóhoz került volna a gyári toner 50e Ft-ba a legolcsóbb helyen (magyar kisker), náluk pedig volt mondjuk 38k, vagy valami ilyesmi. Amúgy van valami számításuk, hogy X % fedéssel a gyári toner X1 lapot tud Y1 lapköltséggel, az övék pedig X2 lapot Y2 lapköltséggel, és nyilván az övék a jobb, de ezzel mélyebben nem foglalkoztam.
A cég neve amúgy Berolina, nem tudom foglalkoznak-e magányemberekkel, mi cégesben szerintem bőven 7 számjegyű összeget hagytunk náluk pár év alatt, és gondom nem volt a cuccaikkal.

Ettől többet nem tudok, nem értek se a nyomtatókhoz, se az utántöltéshez, tonert tudok cserélni ha szükséges, illetve szerelőt hívni ha problémám van. Szóval bocs, de a többi kérdésedre nem tudom a választ.

Ja, van egy másik cég is, ők komolyabb nyomtatókat adnak bérbe, HP gépekhez ők se gyári tonert használnak, de hogy milyet azt nem tudom. Gondolom ha folyton az utángyártott toner által szétcseszett gépeket javítgatnák akkor ez nem érné meg nekik.

Bocsánat a mellékszálért, de nincs valaki, aki Oce nyomtatókhoz érdemben hozzá tud szólni? Alkatrészre lenne szükségünk, de az Oce/Canon olyan árakat mondott, amiért öt másik printert veszünk. Amit egyébként el is kezdtünk, hehe.

Nálunk van 2 nagy Xerox workcentre, az egyikben tönkrement valami, amire a xerox szervíz azt mondta, hogy 160000. 80-ért rendeltünk ebayről németországból egy komplett donort, kicseréltük az alkatrészt házon belül. Azóta van egy komplett gépünk alkatrésznek, enni nem kér, rakrárban elfér.
Én ezt tudom javasolni Oce nyomtató esetében is.

Igen, ezen is merengtünk, ám ez egy jeladó, ami jó eséllyel a másik gépben is hasonlóan terhelődik és megy tönkre. Persze ez az előző helyén elég sok lapot átnyomott (bár a terhelhetőségének kb. a felét), hátha egy másik, kevesebbet futott példányt sikerül találni, de baromi nehéz, így ha ingyen adják, akkor se nagyon érdemes messziről hozatni. Plusz nem is épp elterjedt modell. Oce 3145, ha épp valaki el akarná adni ócsóért :D

Ami a másik, hogy szemre katalógusból rendelhető az alkatrész, meg is találtuk a majdnem olyanokat. De csak majdnem.

Leginkább az bosszant mindenkit, hogy egy remek gép lenne, így viszont csak az elektronikai hulladék termelődik.

Gyors google után nem sok esélyt látok rá, hogy donort szerezzetek. Max tonert láttam hozzá, valóban nem egy túl gyakori eszköz.

Köszönöm az infót.

Sakk-matt,
KaTT :)

Berolina - már 98 körül is tőlük vettünk inkább HP Laserjet tonereket. Csak azért írom, hogy nem sufnituning cég

Már eleve az, hogy eddig elfogadták bug volt nem feature. Majd a kamu patrongyártók utána mennek hamar.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

De, feature volt, még a kézikönyvekben is hivatkoznak rá, hogy nem vállalnak felelősséget a nem gyári patronok használatáért. Viszont ez implicite azt is jelenti, hogy nem tiltják le őket.

De fel is robbanhattak volna a nyomtatók, szóval nem hiszem, hogy jogos lenne a panaszkodás...

Lehet, hogy törvénytelen?

Nem tudom mennyire aktuális még az alábbi idézet a következő linkről...
https://sg.hu/cikkek/70487/jok-az-utangyartott-patronok

"Az Európai Parlament már 2002 decemberében elfogadta a Waste Electrical and Electronic Equipment Directive elnevezésű törvényt, amellyel azt akarta elérni, hogy a gyártók ne kényszerítsék saját patronjaikat a felhasználókra, hanem tegyék lehetővé más cégek termékeinek alkalmazását is."
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!

+1 emlékszem nagy volt a szándék a tölthetőségre...

semmi szimpátiám nincs eziránt a cég iránt (dobogós a microsoft-tal), főleg a 2 éve fizetőssé tett enterprise BIOS upgrade húzásuk után kívánom h. fulladjanak a saját taknyukba...
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Jajj, de tévedésben vagy.
Az a másik gonosz cég, a Hewlett Packard Enterprise :D

Haha!! :)
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Tényleg két, külön cég már a HP Inc. és a HPE.

Amikor hozták ezt a döntést, még 1 cég volt. De ne legyenek illúziói senkinek csak azért mert papíron szétvált 2 cégbe.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Ezt a Samsung a saját gyári tonereivel már régen tudja produkálni egy (auto) firmware frissítés után..:)