DIGI SixXS IPv6 PoP eltűnt

 ( hzsolt94 | 2016. szeptember 1., csütörtök - 1:15 )

Sziasztok!

Több mint 10 napja nem érhetőek el a DIGI szerverei a SixXS projektben, ami tudomásom szerint azt jelenti hogy magyar végpontú IPv6 tunnel nélkül maradtunk.
https://www.sixxs.net/pops/digi/

Tud erről valaki valamit? Esetleg megszüntetik a natív IPv6 miatt? Ez még DIGI előfizetőként is szomorú lenne, mert sajnos a /56-os tartomány, és a fix címet sem lehet még megoldani a DIGI-nél natívan. (A hubud01-et ráadásul sok más szolgáltatótól is lehetett használni.)

Persze, értem én hogy Call Your ISP for IPv6!, de hiába zaklatom őket 1-2 havonta, fülük botját sem mozgatják. (Sőt, van ahol még utálnak is érte, és kijelentik hogy nem is akarják bevezetni úgy kb soha.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem jelenleg 2db teruletileg eltero (Budapest XI., Debrecen) UPC vegponton is mukodik a hubud01.sixxs.net DIGI pop annak ellenere, hogy a sixxs status oldal szerint down. Erdekes.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Köszi az infót. Az én tunneleim lehaltak mikor eltűnt a PoP, azóta nem próbálkoztam vele. Megpróbálom újra.

Ugye a telekomnál jó ideig volt natív ipv6, aztán megszüntették, ekkor kerestem tunnelbrokert, az is leállt, így inkább vittem magamnak haza, nem vagyok másra utalva :D

Fedora 23, Thinkpad x220

Hogyan tudsz IPv6-ot hazavinni? Nekem is kellene. Fektettél üveget a BIX-ből? :-)

Tunnelel, 6in4.
Szerverem van /56 abbol vittem haza magamnak :>

Fedora 23, Thinkpad x220

Hol kapsz a szerveredhez /56-ot? Nekem is kell :-)

Ha valaki van itt a Rackforesttől, nem akartok esetleg IPv6 tunnelt szolgáltatni?

Egyrészt a szolgáltató ahol dolgozok, másrészt már itthon is ad jó pár szolgáltató ipv6 címet ha kéred. Pl. atw, rackforest stb.

Fedora 23, Thinkpad x220

Lehet hogy ha kérném a supportot adnának többet de alapból 1 címet kaptam a Rackforestes VPS-ekhez, ~20eFt-ot meg havonta nem ér meg csak az IPv6 sajnos.

Szia!

Kérésre minden VPS mellé ingyen adunk /56-ot is.

Üdv,
Murzsa Zsolt
RackForest Kft.

Csak IPv6 szolgáltatást magában nem terveztek?

Esetleg egy SixXS PoP?
Persze, félig viccelek ezzel, de mondjuk korlátlan forgalommal egy stabil és gyors IPv6 tunnel még akár a VPN szolgáltatás árában is érdekes lehetne.

Hát igen az adatforgalom, pláne 2016-os színvonalon kényes pont. Ellenben az Opera például tök ingyen ad VPN-t több országba, szóval nem lehetetlen egy ilyen szolgáltatás.

Jelenleg nem tervezünk ilyen szolgáltatást, mivel ez lakossági internetszolgáltatásnak számít, melyre jogi szempontból más feltételek vonatkoznak.