DIGI privát IP cím

 ( Pho3n1X | 2016. június 21., kedd - 18:35 )

Ma vettem észre, hogy a DIGI privát IP mögé dobott, így a dydns dolgaim elérhetetlenek lettek. Van arra esély, hogy vissza tudom igényelni a publikus címet? Értesítést nem kaptam, sem elektronikusan, sem levélben.

Azt láttam máshol, hogy a T-com is csinál ilyet...

update:

Meglepően gyorsan reagáltak az emailemre, reggelre kaptam is publikus címet. :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nalunk is akart ilyent a telekom, 3x kellett felhivjam oket hogy adjak vissza a publikus ipmet,

Már nincs meg a nat kukacuk?

de de nem valaszoltak nekem ott semmire....

Átfutottam a szerződést, az alapján ha akarnak figyelmen kívül hagynak...

ufsz-t fel kell hivni es elmondani nekik, hogy olyan szolgaltatast hasznalsz amihez nem eleg a nat..

Szólsz nekik, és kapsz rendes címet.

Hasonló. Jeleztem az ügyfélszolgálaton, 2 nap alatt kaptam publikus címet.

hibabejelento@digikabel.hu

nekem is lelőtték diginél, azt se mondták hogy bakfitty...

Találkoztam ezzel egy ügyfelemnél is:
A mezei ÜSZ fél órán belül megoldotta a problémát.
Jó'va', na. Próbálkoznak. Akinél nem sül vissza, azt úgy hagyják. Teljesen logikus a részükről.

most ott tartok hogy indoklást kérnek...

indoklás elfogadva, déltől adják a páblikot.

Indoklás: nem erre fizettem elő?

Benne volt a szerzodesben a publikus cim?

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

hát tudja a tök nem kerestem meg, de eddig publikus volt. akkor most meg miért nem?!:D
de rendesek voltak, mer már visszaállt a rend.
az a gond hogy addig értek a dolgokhoz amíg csinálom, az első 4-16 sör után törlődik a memóriám!:D

Mi volt az indokod?

lemondom mindhárom előfizetésemet!:D
neeem. mondtam hogy fejlesztő vagyok és licenszeket kell kezelnem, portokat nyitni,coftver meg csak ipv4-et kezel.

Legjobb játszani a hülyét.
Pl nekem bevállt:
-Aldiban vettem ilyen Ip kamerát, de távolról nem tudom elérni, hogy lássam ki tör be a lakásomba. A munkatársaim beszéltek valami, mindjárt keresem, megvan, valami NAT dologról, hogy ki kell kapcsoltassam és jól van. Tudják mi ez és tudnak segíteni?

És fognak tudni.

Egy valamit kerülj el: az ügyfélpontokat.
Rám akartak sózni fixip-t meg smtp-t.

Az ilyen wif-s sitty-sutty kamerák érdkes jószágok... Ők mennek ki a gyártói szerverre, amin keresztül te mobilappról is el tudod érni azokat...

Érdekes, nálam is hasonló van, más IP-t ír ki a router és mást látnak a webhelyek, pl a whatismyip.com, de ha a webhely által látott ip-hez csatlakozok, akkor az minden esetben nálam köt ki. Viszont ezt nem értem, hogy ezt most hogy?
De jó tudni, hogy a hibajelentés nem tűnik el a fekete lyukban.

szerk: a router által kiírt IP a helyes, a szerverek által látott IP a natolt.

Mit ír ki a routered? 100.64-127.X.X ?

Igen, routerem ilyet, a szerverek pedig 94.x.x.x címeket láttak. De alig 2 óra alatt válaszoltak, hogy mostantól publikus IP-t fognak adni

Helo

Csak a 100-al kezdődő IP címek NAT-oltak?
Mert a whatismyip egy
2a01 -el kezdődő IPv6-os címet ír ki.
A speedtest pedig egy 217-el kezdődőt.
Most router nélkül mert akadozott
a szolgáltatás

Kösz

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=904Spy_boat.png

The allocated address block is 100.64.0.0/10

Milyen routered és sávszélességed van? Mert én egy openwrt-s TpLink n600-at cseréltem le egy Asus RT-N18U darabra, és teljesen más "élmény" a kettő.

Kösz a válaszokat

Alap 100Mbit-es csomag, most valamit javítottak
a telefonos hibabejelentésre.
A router régi 54-es, most nézek majd OpenWRT-re alkalmas normális routert.

"A szerverek" azt az IP cimet irják mi amiről téged látnak, nem tudják hogy NAT mögött vagy.
Tehát mindkettő helyes, csak máshonnan nézve.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

meg az is lehet, hogy kifelé NAT-olnak, de kapsz egy (másik) IP-t amire DNAT van, és hozzád talál be...

azaz a faluban mondjuk minden előfizető 1.2.3.x /24 IP címen látszik kifelé (a kapcsolatok száma miatt x több cím is lehet)
aki "vesz" külső IP-t azon meg visszafelé lehet "látni" - ez egy másik pool-ból van

ilyet a T is csinalt egyik ugyfelnel februar vegetol. pedig fizetik a fixip felarat, es meg is volt a fix ip-juk, de valahol natolodott a T rendszereben egy masik public ip-re, az is fix volt, de visszafele nem jott at a forgalom rajta :( tobb napnyi veszekedes veluk mire a muszakisuk kozolte hogy ilyet ok nem tudnak csinalni, de erdekes modon 5 perccel utana megjavult :)

A'rpi

Én most szembesültem ezzel a megoldással, kíváncsi leszek a reakció idejükre...

up: 3 óra alatt visszakapcsoltak.

Az elég jó tekintve, hogy minden órában az 50.percben frissülnek.

Mik frissülnek?

[szábszkájb]

Ma kértem én is a NAT-olás kikapcsolását, mondván a NAS-om külső eléréséhez szükségem lenne rá. 3 óra elteltével válaszoltak, megcsinálták.

Én azt nem értem, miért kell ezt egyáltalán bárhogyan is indokolni? Miért NEKEM kell bizonygatni a jogosságát h. kell valami, ami a szolgáltatáshoz jár? Ha meg nem jár, akkor meg minek adják? Ha sohase járt, azt ugye nem is kaphatom vissza.
Érezzem "ügyesnek" magam, ha valami mondacsinált indokkal "átvertem" a rendszert, és érezzem úgy h. előnyhöz jutottam a szomszéddal szemben, aki nem ismeri ezt a "trükköt" (komolyan ez az érzésem némelyik hozzászólásban leírt "megindoklás" példáján)?
--

Miért járna a szolgáltatáshoz? Ha valaki ésszerű okot tud felhozni, de ha csak tudja, egyáltalán miről van szó, az már elég jó szűrő, hogy neki tényleg hasznos. Aki szart se tud az egészről, azokat nem is fogja érdekelni a CGNAT.

simán megtehetik. mivel az nincs leírva a szerződésben hogy milyen módon kell szolgáltatniuk az internet elérést számodra.
tudsz böngészni? igen.
mondhatná simán hogy akkor válts üzleti csomagra és ott már tudsz venni fix ip címet is, amit lakosságiban nem.
ők se hülyék, aki nem veszi észre berakják nat mögé.

Nem kell trükközni. Ma voltam bent személyes ügyfélszolgálaton. Mondtam az ügyintézőnek, hogy munkához is használom a netet, amiben a NAT zavar. Mondta, hogy semmi gond, ha gondolom menjek vissza hétköznap, mert akkor fel tud hívni olyan műszaki csoportot, ahol visszaállítják. Nem igazán kellett indokolnom, hogy a NAT nekem miért nem jó. Ebből és a korábbi hozzászólásokból nekem az derül ki, hogy a Digi ügyintézői sem tudják, hogy hogyan is kellene ezt kezelni. Gondolom úgy voltak vele, hogy IP spórolásból beraknak mindenkit NAT mögé, aki meg "problémázik", annak "visszaadják" a publikus IP-t.

Érdekes infó még, hogy kérdeztem, hogy mi van, ha átállok kkv csomagra. Arra az volt a válasz, hogy semmi, azok is bekerültek vagy be fognak kerülni NAT mögé, szóval a problémán magában ez sem segít. Max. annyiban, hogy a kkv csomaghoz havi 2880Ft-ért lehet venni fix IP-t. De az meg sokaknak ágyúval verébre esete.
Rákérdeztem még a Fair Use Policy-ra is, mert azt ÁSZF-ben nem találtam meg. Az ügyintéző azt mondta, hogy nem hallott még ilyenről, hogy náluk ez lenne, se egyéni, se kkv-s csomagoknál.
Pedig nekem úgy rémlik, hogy pont az 1000Mbps-es csomag bevezetésével egyidőben be is dobták. Sőt, a kkv csomagoknál reklámként ott van, hogy "Nagyobb adatforgalom és többgépes felhasználás biztosítására". Nekem ebből az következik, hogy valami Fair Use policy mégis csak van, max. az ügyintéző nem tudott róla.

Akkor megint ugyanaz a kérdésem, h. a publikus IP az a szolgáltatás elválaszthatatlan része v. grátisz kapod? Előbbi esetén kötbér a visszaállítás idejéig, utóbbi esetben meg örülj h. eddig legalább vót, csak most már sajna nincs. Az meg h. a (3 hónap -1 nap)onta rotálódó üfsz-ok nem tudnak semmit, az a rendszer része, nem meglepetés.

Olvasgatni meg neked kell az ÁSZF-et, ugyanis fizető szolgáltatásigénybevevőként te állsz a f@sz rosszabbik oldalán a szolgáltatóval szemben. Ja, a tudatos fogyasztó legalább hetente olvasgatja az Ászf-et. ( pl. MTelecomnak kb. hetente változik az ÁSZF-je, aki nem hiszi keresse meg).

Ui. nyilván az utolsó bekezdést én sem gondoltam komolyan.
--

Idézet:
Akkor megint ugyanaz a kérdésem, h. a publikus IP az a szolgáltatás elválaszthatatlan része v. grátisz kapod?

Ezt a kérdést talán a digi-nek kellene feltenned. Ez az "örülj, hogy..." dolog, azért nem egészen így működik. Fizetsz egy szolgáltatásáért, ami működött bizonyos paraméterek mellett (jelen esetben publikus IPv4-es címmel) amikor a szerződést megkötötted. Ezen a szolgáltató egyoldalúan módosított (CGNAT), előzetes értesítés nélkül. (én nem láttam a CGNAT bevezetésére utaló bejegyzést a digi.hu-n, persze lehet, hogy van. De nem én vagyok az egyetlen, aki egyszer csak azt vette észre, hogy a netje nem úgy működik, mint korábban).
Namármost, ha van egy határozott idejű szerződésed, az azt jelenti, hogy a szolgáltatás tartalma ÉS díja a hűságidő alatt nem változhat. Ezek be vannak betonozva.
Változtatás csak a felek kölcsönös beleegyezésével történhet, egyoldalúan nem. Itt a kölcsönös beleegyezés az, hogy neked megfelel a NAT-os szolgáltatás, és nem szólsz érte. Ha viszont szólsz érte, hogy neked ez nem jó, az azt jelenti, hogy nem egyeztél bele a módosításba.
Ezért nem is firtatják valószínüleg, hogy ki miért kéri vissza a NAT előtti állapotot.
Akkor firtathatná, ha ÁSZF-ben benne lenne, hogy a szolgáltatást nem használhatod fel arra, hogy távolról elérd pl. az otthoni eszközeidet. De ha jól emlékszem, akkor ilyen kikötés nincs benne.

Ténylegesen benne van a szerződésben, hogy publikus IPv4 címet kapsz tőlük? Na ugye!

Ez így expliciten nincs benne valóban. Viszont az előfizetett szolgáltatás a felhasználók egy része számára nem olyan teljesértékűen működik, mint korábban.
Tegyük fel, hogy bérelsz egy autót. Tartósbérleti szerződést kötsz, mondjuk 3 évre. Fizeted a számlát, viszed szervízre a kocsit. Egyik alkalommal lezárják a csomagtartót, és nem tudod használni. A szerződésben benne lesz valahol, hogy a csomagtartót is kapsz a kocsihoz? Nem. Jogosan várod el, hogy a csomagtartót tudd használni? Igen.

rossz példa. a csomitartó az autóhoz tartozik, nem lehet korlátozni a használatát. ez kábé olyan hogy bérelsz lakást és lezárják a budit...ilyen nincs.

tudsz netezni? igen.
min.sebesség megvan? igen.
az hogy ő milyen technikai megoldással szolgáltat neked internet elérést az már csak rá tartozik.
ezért van az hogy fixip-t csak kkv előfizetéssel tudsz igényelni, mert feltételezik hogy ott "haladó" felhasználás történik. ezért nyomnak be mindenkit nat mögé, aki szól hogy neki kéne a páblik annak adnak.
az sehol nincs leírva sehol hogy alapból jár neked a publikus ip cím, mert akkor magukkal babrálnának ki.

Itt most azon megy a rugózás, hogy mi van leírva. Egy kocsi bérleténél le van írva, hogy kell csomnagtartónak lennie? Nincs. Le van írva, hogy használhatod? Nincs. Akkor milyen alapon várod el, hogy legyen csomagtartó és használhatsd?
Hozhatnám példának a gépterembe berakott szervert. Azt is berakhatná NAT mögé sok szolgáltató, mert nagyon kevés helyen van, ahol kiírják, hogy publikus IP címet adnak. Az meg még kevesebb helyen van leírva, hogy IPv4-et vagy IPv6-ot adnak.
Sok helyen max. annyit írnak, hogy fix IP-t kapsz. Szóval ha megkapod a 192.168.1.1-et, és a szerver NAT mögül kilát, akkor ott se szólhatnál egy szót se, mert hozzák azt, amit leírtak. Internetkapcsolata van a szervernek? Igen. Le van írva valahol, hogy a szervert internet felől is elérheted vagy el kell érned? Nincs.
Szóval lehet azon lovagolni, hogy mi van leírva és mi nincs. Ha egy szolgáltatás működött bizonyos paraméterekkel, és azon a szolgáltató egyoldalúan változtat, akkor azért joggal szólhatsz, ha az neked nem felel meg.

ne fárassz már...
a csomagtartó az autó része, ha van használod. ha nincs akkor nem. láttál már olyan bérelt kocsit aminek le volt külön zárva a csomagtartója?! nem. ez baromság.
géptermi szerver más történet, ne keverd ide...
azért nem konkretizálja a szolgáltató a lakossági fogyasztó felé ezeket, mert így nagyobb mozgástere marad.
berakja nat mögé, aztán majd akinek ez nem jó az szól. nehezen hiszem el hogy ezt nem járták körül jogilag a diginél,tékom,stb. mert ennyi erővel mindenki xarrá perelné őket.

Idézet:
berakja nat mögé, aztán majd akinek ez nem jó az szól. nehezen hiszem el hogy ezt nem járták körül jogilag a diginél,tékom,stb. mert ennyi erővel mindenki xarrá perelné őket.

Ugyanerről beszélek. :) De a thread ezen része onnan indult, hogy aki szól, az milyen alapon szól. Örüljön, hogy netet kap a pénzéért, és különben is mit ugrál?
Digi jogi részét nem ismerem, a T-jét azért nagyjából. Nem egyszer volt olyan, hogy az üzlet kitalált valamit, ami az ügyfél számára hátrányos volt. Aztán kiderült, hogy jogszerűtlen, és ment a fejvakarás, meg a kihátrálás. Ez egy eléggé szürke zóna, ezért van az, hogy ha kéred, visszatesznek. Ha jogilag 1000%-ig biztosak lennének benne, hogy ezt megtehetik, akkor biztos lehetsz benne, hogy ha szólnál, hogy kéred vissza a publikus IP-t, úgy pattannál le róluk visszakézből, hogy öröm lenne nézni. Ebben egész biztos lehetsz.

Ja, egyébként láttam már olyan bérautót, aminek le volt zárva a csomagtere. ;) Nem találták a gyári kulcsot, és a szervízkulccsal kaptam meg a kocsit. A szervíz kulcs meg mindent nyit és tud, egy dolgot nem. A csomagtartót kinyitni. A 3 gyári kulcsos kocsik tipikusan ilyenek. Van 2 teljes értékű kulcs, és 1 szervíz kulcs.

Egyébként meg 18,446,744,073,709,551,616 publikus címet ad mindenkinek, az mire nem elég? :)

Emlékszel a VW dízelbotrány utána software frissítésre? Elveszett pár lóerő sokaknál :-)

most komolyan azt szeretnéd, hogy lehessen választani:
Scenario 1) ha zavar a CGNAT, jelzed, díjmentes 1 munkanapon belül kapsz valós IP-t
Scenario 2) változik az ÁSZF, alap a CGNAT, mindenki akinek kell valós IP, 1500Ft/hó, ha fixet akar belőle, mégegyszer ennyi

Hosszú távon borítékolható h. Scenario2 fog megvalósulni. Kereslet-kínálat függvényében.
--

Ebben mondjuk nem teljesen vagyok biztos. Én remélem, hogy hosszútávon inkább az IPv6 fog beindulni, és akkor a kutyát se fogja érdekelni IPv4 meg a vonatkozó CGNAT

Nem jár. Lehet venni dedikált fix IP címet a Digitől. Akkor jelenthető ki, hogy jár. Tudtommal a standard ÁSZF nem garatnálja a külső IP címet.

dedikált fix IP cím != publikus IP cím

Józan ész, öcsém. Majd pont NAT-olt címet fognak dedikálni... :P

Azért ilyen hülyeséget senki sem gondol. Természetesen úgy értettem, hogy nem kell fix IP cím! Nekem elég egy publikus IP cím, többit megoldom dinamikus DNS-el.

+1

Most vettem észre, hogy én is beleszaladtam a dologba. Ha kérem és visszaadják a publikus IP-t, akkor mi a garancia rá, hogy mondjuk X hónap után nem dobnak vissza szó nélkül NAT mögé?

Szerintem nincs rá garancia, viszont példa sincs rá :) Igaz, nem túl reprezentatív az a néhányszor tízes nagyságrendű előfizetés mennyiség amire rálátok, de ezek közül egyiknél sem fordult elő a publikus IP ismételt elvétele...

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Én is valami ilyesmire tippeltem. :) egyébként én arra gyanakszom, hogy azért kerültem "büntibe", mert a routeren kíváncsiságból bekapcsoltam az IPv6-ot, és huzamosabb ideig úgy ment, hogy IPv6-os kapcsolata is volt. De persze lehet, hogy nem így van.

És most miért nem megy úgy?

Menni megy, csak épp kintről így nem érem el az itthoni NAS-t, amire néha szükségem van, mert ahonnan elérném, ott nincs IPv6.

Ha a többi szolgáltató is követné a Digi példáját és bekapcsolná végre az IPv6-ot akkor nem lenne problémája senkinek sem a P2P-jellegű kommunikációval, otthoni eszközök elérésével.
Vajon hány év alatt jutunk el eddig?

Nálam a Telekom az egyik érdekesség: mobilnetre kapok IPv6-ot, ha megosztom hotspotként, az eszközök is kapnak, de otthon a kábelnetes előfizetésen egyszerűen nincs IPv6.
Másik az UPC, pl. barátnőm szüleinél: érdekes a megoldásuk... :/

Hello! Sajnos ez nem ilyen egyszerű. A legtöbb Internet szolgáltató már használja de csak dual stack-be, mert egyébként sok oldal nem menne...

Spikes

Ja, oké. Csak múlt időben írtad, mintha aztán le is kapcsoltad volna. A másik oldalon mobilról érnéd el? A Tré-Mobil szerintük már elkezdte a bevezetést, próbálkoztam is náluk, hogy legyen már LTE-n. :) Majd még hívogatom őket.

Sajnos a jövőben bármikor visszajöhet a CGNAT, és nincs garancia, hogy legközelebb is hajlandóak lesznek lekapcsolni. Főleg ha akarnak majd még terjeszkedni országosan, a 300.000 IPv4 címükkel. Ezért is jobb felkészültnek lenni.

Random, hogy honnan kell. Volt, hogy mobilnetről kellett már (T LTE), de ha olyan helyen voltam, ahol volt net, akkor meg vezetékesről (UPC, T, Invitel).

sub
--

Tegnap bementem az ügyfélszolgálatra, mert belefutottam én is; a franc tudja, mikor változtattak, valamikor az elmúlt 6-8 hónapban; azóta éppen nem kellett elérnem semmit az otthoni routeren.
Nem voltam biztos abban, hogy a telefonos üfsz a jó választás :)
Mondta a leányzó, hogy ő ugyan nem ért hozzá, de ilyenről, hogy NAT, hallott már. Diktáljam, mi legyen a hibajegyen.
Mondom korrektül regisztrált DNS ellenére nem elérhető semmi, a beállító felület sem. (az nslookup valid IP-t adott vissza, ami persze - mint ahogy feljebb olvastam, CG NAT tartományból volt, ezt nem ismertem...)
Oké, hibajegy felvéve, majd hívnak.
Másfél óra múlva poénból rápróbáltam, és működött! :)
A logokból láttam, hogy a PPP kapcsolaton mondták a routernek, hogy kapcsolódjon már újra, ezt megtette, és lőn. Azt hittem újra kell majd indítani, de még azt sem.
Még másfél óra múlva kaptam egy sms-t, hogy megoldották a problémát, hibajegy lezárva.
Szerintem korrektek!
<-------
You can't grep on dead trees.

Engem is CGNAT mögé raktak, úgyhogy leállt a VPN. Telefon az ügyfélszolgálatra és 1,5 órán belül kijavították a hibát.

"hibát."

XDDD

en ezt kaptam amikor NATolva lettem:

94.21.10.255

szoltam nekik, 3 oran belul attettek.

Ez kurvára nem NAT. :)

Semmi nem tiltja hogy saját tartományt NAT-oljanak, és ugyanazt a címtartományt sokszor kiosszák. Sőt, ilyen módon garantálni tudnák, hogy nem lesz címütközés az ügyfél privát hálózataival.

(Az más kérdés hogy pont a lehetséges ütközések elkerülésére van egy /22 blokk fenntartva CGN céljából de nem kötelező azt használni.)

CGN esetén az RFC szerint a szolgáltató számára dedikált Carrier-grade-NAT IP tartományról beszélünk.
Ez nem egyezik az RFC szerinti 3 lehetséges privát hálózati IP tartományokkal.

Lásd: https://tools.ietf.org/html/rfc6598
Szolgáltatói CGN tartomány: 100.64.0.0/10

Múlt hét szombaton este 8:43-kor írtam e-mailt, vasárnap 9:34-kor jött a válasz, hogy 10:00-kor már publikus IP-t fogok kapni.
Nagyon korrektek voltak, kb 4 sort írtam, és meglepő módon hétvégén megoldották.
Sok-sok piros pont nekik. Nem vártam, hogy hétvégén bármi is történjen, nekem viszont csak akkor volt időm írni.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Álljunk már meg egy pillanatra, hogy milyen készségesek!
Felháborít, hogy egy futó szolgáltatást ilyen módon kirúgnak az ember alól, minden szólás nélkül. Mibe került volna nekik egy 3 mondatos email tájékoztatást kiküldeni? Akkor legalább nem játszok órákat hogy behatároljam, mit csesztek el.
Ne a farka csóválja már a kutyát!

Valahol értem a koncepciót.
Ha értesítik az embereket, akkor boldog/boldogtalan azonnal veri az asztalt, hogy neki igenis kell a publikus IP, még akkor is, ha azt se tudja mi fán terem (munkahelyi tapasztalat).
Egyébként, a Digi sose vállalta, hogy különböző szolgáltatásokat indíthatsz a végpontjukról (ebben az árkategóriában), de azt se írták, hogy bármikor elvehetik a publikus IP-t.

Orwell az 1984-et regénynek írta és nem használati utasításnak!

Nna. Úgy néz ki, XV. kerületben is elkezdtek NAT-olni. Most hívtam őket, hogy nem kéne.

Orwell az 1984-et regénynek írta és nem használati utasításnak!

Sokakhoz hasonlóan ma én is beleléptem ebbe a folyóba.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, kérdeztem hogyan kaphatom vissza a publikus IP-t. Csak annyit kérdezett, hogy - "írjam be, hogy kamerarendszer üzemel?". :)
Rábólintottam, három perc múlva jött az SMS, hogy a hiba javításra került. Egy óra elteltével a router vissza is kapta a publikus címét.

Továbbra se értem mi a 'szért kell ezt bármivel is indokolni.
--

Anoním statisztikát gyűjtenek A N!SZ-nek, hogy ki mire használja. :)

----------------------------------------
o.-

Gondolom aki egy konkrét okot sem tud megnevezni, arra nem szívesen pazarolnák.

Nem mindegy? Mondasz valamit és átraknak publikusba.

Engem is epp ma raktak at (csak akkor lettem benne biztos, amikor hazaerve meglattam a PPPoE IP-t). 8-kor telefonaltam, azt mondtak max 72 ora. Azota most (~21:30) sikerult gepkozelbe kerulnom, mar publikus IP-m van ujra.

Viszont nem kertek indoklast, mondtam, hogy szuksegem van ra, rogzitettek az igenyt es visszaraktak.

Mondjuk az sz0p@s volt, hogy kora delutan ota nem ment a VPN - szerintem megtehetnek, hogy elotte kuldenek SMS-t / e-mail-t / akarhogyan ertesitenek, es ha nem szolok akkor valamikortol atallitjak NAT-ra...

A masik fajdalmam az emeles: marcius 1-tol 2225Ft-rol 3100Ft-ra. Azert ez eleg nagy merteku :-(

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

A masik fajdalmam az emeles: marcius 1-tol 2225Ft-rol 3100Ft-ra. Azert ez eleg nagy merteku :-(

Márciustól emel a digi?

Igen.

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Eddig volt 1G/200M (300/50 garantált), márciustól 1G/300M (300/75 garantált) lesz. Ha NET+TV/NET+Tel/NET+TV+TEL az előfizu, akkor "csomagban" kedvezményes áron mérik a szolgáltatást.

Na ne röhögtesd ki magad! Ez lószar!
Én 8200-at fizetek havonta 200/20-ért.
Mindjárt sírok miattad, mert 3000 Ft-ot kell fizetned egy gyors, fasza netért.

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Jaja, érdekes hogy akkor nem volt sírás, amikor felére csökkent az ár.
Én 29-es körzet upc menekült vagyok, anno 12e volt a 8/1-es netem, mikor megjött a digi és 450 0-ért adta a fél gigát (hűség nélkül). Időközben a csomagomat felemelte gigára, az ár meg lement 2225-re. Most szüksége van pénzre a fejlesztéshez, a legkisebb rossz érzés nélkül fizettem ki a pluszt.
Kétségtelen, hogy a kommunikáción lenne mit javítani, nem csak kiküldeni a magasabb számlát.

Na jó, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy amikor a upc vesztét érezte, levitte 8e-re az árát. Nem mondom, hogy ez visszatartott a váltástól :D

Lehetséges, hogy a FTTB 100 ugyanannyi lesz, mint az FTTH 1000!?

https://www.digiportal.hu/wp-content/uploads/2019/01/digi-aremeles-2019-1-2.png

Jav: közben megnéztem a címemen. 3100Ft a 100/100, 3300Ft az 500/300, viszont az eddig kínált 1000-es kikerült a választható csomagok közül.

Pontosan hol kellett kérni? Ügyfélszolgálat? Kifele az SMTP-t is lehet engedélyeztetni? Frissen kötötték be a Digit, még megnézni sem volt időm, hogy milyen IP-t osztanak.

--
trey @ gépház

1272, meglévő szerződés /hibabejelentés /internet. Valami ilyesmi volt az útvonal.
Amikor nekem kötötték (több éve), akkor SMTP-t csak céges megrendelés esetén fix IP-vel adtak volna.

Igen, 1272 a legegyszerubb es leggyorsabb szerintem. Azt vettem eszre, gyakorlatilag mindegy melyik menupontbol jutsz el az ugyintezoig, ha mar emberrel beszelsz rogziti az igenyt es megoldjak - persze a hibabejelentes -> internet jonak latszik.

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

elég egy email is az ügyfélszolgálatnak előfizetés adatokkal és pár óra múlva már adják is vissza.

, szerződés szám, telepítési hely.

" A masik fajdalmam az emeles: marcius 1-tol 2225Ft-rol 3100Ft-ra. Azert ez eleg nagy merteku :-( "

Nekem már a márciusi e-számla is megjött... :-) Tényleg több a net, viszont a TV az olcsóbb lett. Összehasonlítva az előző havi számlával, a különbség nálam kemény 225Ft.

Nekem tök ugyanaz minden. Okos csomag.