USB ujjlenyomat olvasó

 ( th | 2016. május 27., péntek - 12:58 )

Hali!
Használ valaki USB-s ujjlenyomat olvasót Windows/Linux loginhoz? Gondolkodok rajta, hogy veszek valami olcsót (kínait?), csak nem tudom mennyire működne. A cél leginkább a windowsos jelszó beírásának megspórolása, gondolom itt elsősorban normális szoftver/driver kell...
Érdekelnének a tapasztalatok.
Köszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Lenovo X200, beépített ujjlenyomat olvasó. Ahogy nézem, USB buszra kapcsolódik, én beüzemeltem, nekem működik. Kubuntu 14.04

Nalam is mukodott a lenovomon... De aztan hagytam francba az egeszet - 5 belepesi probalkozasbol 2x bengedett, 3 szor ujraprobalkoztam 3 alakommal es utana megis jelszo lett a vege... Kb egy het utan duhitett fel annyira h a keprnyofelodashoz 20 mp-ig vakargatom a gepet csak h megis be kelljen irnom a jelszot hogy kikapcsoltam... Es ameddig nem simogatod meg 3x addig nem is jutsz jelszo prompthoz...
A lenovon nem olyan mint a Androoid/iphone olvaso h tobb szogbol is mintat vesz stb. hanem csak siman at kell simogatnod az ujjad. Ha nem megfelelo a szog - es itt *PICI* elteresre gondolok - mar nem tetszik neki. Tobb a baj vele mint amit nyujtana...

A samsung ujjlenyomat olvaso ugyanilyen szar megnyugtatlak...

Nekem a Lenovo X1 ujjlenyomatolvasója tökéletes, elsőre beenged mindig. (És csak engem. ;))

R61en volt, az ment 100%osan (thinkfingerrel, majd később már fprinttel)

Amúgy ennél sokkal jobb megoldást javasolnék egy yubikey személyében.

FathoM

Ez érdekesnek tűnik.

--
TH

Megnézegettem, jó cucc, de nekem valami egyszerűbb/olcsóbb is elég lenne.
--
TH

Igen, sajnos az újak egyre többet tudnak és folyamatosan drágábbak. Ha jól emlékszem most úgy 30-40 dolcsi egy és talán a 4. generáció, én még anno a 2es verzióból vettem (alapáron talán 20 dollár volt, de srácokkal egyben vettünk egy 10-es pakkot, így 12ért adták darabját).
Érdemes nézegetni, néha még szokott ez az akció lenni.
Mindenesetre szerintem 100%osan megéri az árát így is (főleg, ha mindenféle felhőszolgáltatásokat is használsz, én mondjuk nem. Nekem inkább az a fontos, hogy szabad forrású a szerver rész és magadnak is összelőheted, ha nem szeretnéd a mögötte lévő szolgáltatást használni).

FathoM

Nekem PC-hez kéne elsősorban, a notiban van :)
--
TH

Még régen Windows-hoz használtam külső olvasót (lásd https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Fingerprint_Reader), nekem működött, bár már egy jó ideje nem használom.

Ugyebár ezzel az egyetlen probléma az hogy nem Enterprise-konform. De ha ez nem számít, akkor nem, nem volt rossz, vagy zavaró, hibás vagy becsapható, stb..

Gondolkodom én is, hogy beszerzek egy ilyen készüléket, egy pár dolog érdekelne. Nem csak login-hoz kéne, hanem szeretnék egy kicsit "babrálni" is vele.
- ha beolvasok egy ilyen eszközzel egy újjlenyomatot, aztán egy másik gyártó által készített újlenyomat-olvasóval is beolvasok egyet, akkor azok összevethetőek-e?
- /dev/valami -ként megjelenik-e, kiszedhető-e valami belőle "hagyományos" olvasási művelettel?
- linux-kompatibilitás: mely tipust kerüljem, melyiket keressem?

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Nemrég szoptam ezzel, a tapasztalataimat leírtam...

Bocs, de nem tudom csak úgy itt hagyni, helyesen: ujjlenyomat.