USB ujjlenyomat olvasó

Hali!
Használ valaki USB-s ujjlenyomat olvasót Windows/Linux loginhoz? Gondolkodok rajta, hogy veszek valami olcsót (kínait?), csak nem tudom mennyire működne. A cél leginkább a windowsos jelszó beírásának megspórolása, gondolom itt elsősorban normális szoftver/driver kell...
Érdekelnének a tapasztalatok.
Köszi!

Hozzászólások

Lenovo X200, beépített ujjlenyomat olvasó. Ahogy nézem, USB buszra kapcsolódik, én beüzemeltem, nekem működik. Kubuntu 14.04

Nalam is mukodott a lenovomon... De aztan hagytam francba az egeszet - 5 belepesi probalkozasbol 2x bengedett, 3 szor ujraprobalkoztam 3 alakommal es utana megis jelszo lett a vege... Kb egy het utan duhitett fel annyira h a keprnyofelodashoz 20 mp-ig vakargatom a gepet csak h megis be kelljen irnom a jelszot hogy kikapcsoltam... Es ameddig nem simogatod meg 3x addig nem is jutsz jelszo prompthoz...
A lenovon nem olyan mint a Androoid/iphone olvaso h tobb szogbol is mintat vesz stb. hanem csak siman at kell simogatnod az ujjad. Ha nem megfelelo a szog - es itt *PICI* elteresre gondolok - mar nem tetszik neki. Tobb a baj vele mint amit nyujtana...

R61en volt, az ment 100%osan (thinkfingerrel, majd később már fprinttel)

Amúgy ennél sokkal jobb megoldást javasolnék egy yubikey személyében.

FathoM

Igen, sajnos az újak egyre többet tudnak és folyamatosan drágábbak. Ha jól emlékszem most úgy 30-40 dolcsi egy és talán a 4. generáció, én még anno a 2es verzióból vettem (alapáron talán 20 dollár volt, de srácokkal egyben vettünk egy 10-es pakkot, így 12ért adták darabját).
Érdemes nézegetni, néha még szokott ez az akció lenni.
Mindenesetre szerintem 100%osan megéri az árát így is (főleg, ha mindenféle felhőszolgáltatásokat is használsz, én mondjuk nem. Nekem inkább az a fontos, hogy szabad forrású a szerver rész és magadnak is összelőheted, ha nem szeretnéd a mögötte lévő szolgáltatást használni).

FathoM

Nekem PC-hez kéne elsősorban, a notiban van :)
--
TH

Még régen Windows-hoz használtam külső olvasót (lásd https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Fingerprint_Reader), nekem működött, bár már egy jó ideje nem használom.

Ugyebár ezzel az egyetlen probléma az hogy nem Enterprise-konform. De ha ez nem számít, akkor nem, nem volt rossz, vagy zavaró, hibás vagy becsapható, stb..

Gondolkodom én is, hogy beszerzek egy ilyen készüléket, egy pár dolog érdekelne. Nem csak login-hoz kéne, hanem szeretnék egy kicsit "babrálni" is vele.
- ha beolvasok egy ilyen eszközzel egy újjlenyomatot, aztán egy másik gyártó által készített újlenyomat-olvasóval is beolvasok egyet, akkor azok összevethetőek-e?
- /dev/valami -ként megjelenik-e, kiszedhető-e valami belőle "hagyományos" olvasási művelettel?
- linux-kompatibilitás: mely tipust kerüljem, melyiket keressem?

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.