Hogyan NE DDoS-olj!

Szavak nélkül, szép stílusban:

https://www.youtube.com/watch?v=oPcYtzP3634

Igaz történet alapján.

Hozzászólások

Úgy tűnik, a linked ledédosolta a jutyúbot.

Ha a hülyeség fájna a Zembereknek.... :D

Kb 2010 környékén velem is eljátszottak egy hasonlót, azt hiszem talán napiszaron iframelték be elég sokszor az oldalam egyik php-ját ami elég lassan futott le, cserébe lecseréltem azt a fájlt és vissza iframeltem őket. Nekem nem számított hogy kb nem megy a gépem, nem futott róla semmi fontos. Nekik nyilván fontosabb volt, elég hamar ráeszméltek hogy nem kéne ezt tenniük.

ezek akkor most egymást szopatják?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez valóban jogos kérdés, a videó alapján. Anélkül, hogy részletekbe mennék meseszerűen: 2011 óta az egyik oldal (a videón látott oldal készítője) piszkálja a másik oldalt, állandó jelleggel, mert úgy hiszi a kvázi névtelenség az megvédi. A mese itt bőven nem ér még véget, van még pár személy, akit érint a streamstat csapatának áldásos tevékenysége évek óta, de ez már nem ebbe a topicba tartozik azt hiszem.

A streamstat.hu korábban létezett, azzal a kinézettel ami a fődomainen található. A livestat.hu 2016. február 1-én publikusan elindult, majd rá 5 nappal már el is készült a másolat (wget rekurzív letöltéssel + logó cserével + copyright-ok átírásával) az ls.streamstat.hu címen. De ugyanilyen az rs.streamstat.hu cím is, ami pedig a tőle még régebben létező radiostat.hu oldalt másolja. Ezzel teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy ki kitől lop (forráskód szintű teljes koppintással).

Stream kiszolgálók automatikus indexelésével és ellenőrzésével, majd felhasználói visszajelzések alapján és egyedi tartalom feltöltéssel. A keresési kritériumok és mérési elvek tervezése során figyelembe lettek véve a nemzetközi és hazai oldalak is, hogy a lehető legjobb eredmény jöhessen létre a lehetőségekhez mérten.

Ez a kalszikus vicc jutott az eszembe:

Részletek egy szovjet partizán naplójából:
1. nap: Délig tartó kemény harcok után sikerült elfoglalnunk a kiserdőt a fasisztáktól.
2.nap: A fasiszták egész napos ádáz harc után visszafoglalták a kiserdőt.
3.nap: Erőnket nem kímélve ma kivertük a betolakodó fasisztákat, újra miénk a kiserdő!
4.nap: A gaz fasiszták kegyetlen harcokban visszafoglalták a kiserdő elét.
5. nap: Ma kijött a csősz, és mindenkit elzavart a picsába!

Az állandó sikítás valami eszméletlenül idegesítő...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Youtube-on ez van:
"StreamStat.hu [...], ami a konkurrens livestat.hu..."

A livestat.hu-n ez van:
"Tudtad-e, hogy [...] a Streamstat mostantól Livestat néven üzemel?"

Mi igaz?

Az, hogy senki nem terelte még jogi útra az ügyet, számomra azt mutatja hogy egyik oldalon sem teljesen tiszta a helyzet.
Az mondjuk tisztán látszik, hogy manipulált az adatok egy része (nevenincs rádiók vannak esetenként többszázas hallgatói számmal a listában - aki egy kicsit is foglalkozott a témával, annak azonnal látható hogy nem hiteles, hamis a történet)
--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A hallgatói számok valósak (online értelemben) legalábbis amit a LiveStat-ról tudok nyilatkozni, mindaddig míg a szerverek kimeneti adatai nem manipuláltak. De ennek megoldásán már dolgozunk, így valóban hitelesített mérési adatokkal rendelkező rádiók előnyt élveznek majd a főoldalon.

A StreamStat régen az RTVStat domain alatt futott. De ez a domain nem a StreamStat tulajdonában volt, így a tulajdonosa egy új kezdeményezés alá helyezte az RTVStat domaint. A két oldalnak ilyen módon, és ezen kívül semmi köze egymáshoz, mint hogy időben elhatárolódva volt egy közös domain nevük.

Szerintem ez vírus marketing.

1. Adva van egy béna weboldal.
2. Csinálok belőle még egyet
3. Összeveszek magammal
4. Várom a látogatókat

:)