Google: +2 GB tárhely, csak a mai napon

 ( Breaknet | 2016. február 9., kedd - 15:01 )

"Február 9-e többek között a Biztonságosabb Internet Napja, és ennek apropóján a Google egy speciális akcióval kedveskedik az internet népének."

"A tavalyihoz hasonlóan idén is jutalmazza a Google azokat a felhasználókat, akik hajlandók egy percet szánni saját fiókjuk biztonságára."

Ezzel kapcsolatban láttam néhány téves cikket, pl. hogy aki tavaly megkapta a +2GB-ot, annak nem jár idén is, illetve ez a +2GB csak egy évre jár. Egyik információ sem helytálló, a tavalyi mellé idén is megszerezhető a +2GB, és a tavalyihoz hasonlóan ez is élethosszig szól, nem jár le.

Ezen a biztonsági ellenőrzésen kell végigmenni és meg is van: https://security.google.com/settings/security/secureaccount

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tavaly is, iden is megkaptam a +2G-t, most a free plan-nel 19Gnal jarok

köszi

jAzz

köszi

Tehát adhatok +2 GB-ot az életemből, a szabadságomból a Nagy Testvérnek. Kösz, nem.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Semmi gond, akkor a te emailjeidet nem a te oldaldon monitorozzák, hanem a fogadóén, lévén hogy a világ tekintélyes része gmailt használ.

Nem csak a levelezés jelenti a tárhely felhasználhatóságát.

Attól függetlenül, amit írsz, az egyfelől igaz, másfelől igen nagy baj, hogy így van.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor csak fülbesúgósan kommunikálj mindenkivel... :-P

Ha eddig is használtad a szolgáltatást, akkor irreleváns a +2GB, anélkül is náluk vagy. Ha nem használod, akkor is irreleváns :)

Köszi az infót! Én azt vallom, hogy a nagy tesótól az féljen akinek van félnivalója... És már nem csak a google nagytesó, hanem a többi is, csak ez választható, van ami meg nem az.
-
A kevés tudás veszélyes. A sok is. /Albert Einstein/

off

Naiv vallás ez. Vélelmezed, hogy az állam, a Google, a mainstream politika mindenkor az egyén számára a jó megtestesítői. Nem az a baj, hogy néhányak számára a szabadság nem fontos, hanem az, hogy ezzel a mentalitással hozzájárulnak egy olyan világ kialakulásához, amely egyre kevésbé szabad, s melyben rossz azoknak, akik számára még érték a szabadság.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem félreértesz, aminek nincs helye sehol, azt személyesen intézem el, annyi szem közt, amennyi szükséges. Ami a neten van azt pedig úgy kell kezelni hogy az már ott van és letörölhetetlen, és ahogy te is vallod _mindenki_ hozzáfér.

-
A kevés tudás veszélyes. A sok is. /Albert Einstein/

[off]
> azt személyesen intézem el, annyi szem közt, amennyi szükséges
Irigylesre melto, hogy annyi idod es penzed van, hogy mindenhol ott lehess szemelyesen ahol kell.

[on]
Egyebkent a megeri ha hasznalja az ember, miert ne?

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Én úgy vagyok vele, hogy inkább a Google/NSA nézze a leveleimet, mint a magyar szolgálatok..

Ez ma még igaz lehet. Térjünk erre vissza akkor, amikor az USA gazdaságilag kicsinálta Oroszországot, semmi sem szab gátat egy világkormány létrejöttének és egy totális diktatúra kialakulásának az Egyesült Államok vezetésével.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért Kína és India is számottevő tényező.

mindmeghalunk!

.com


DigitalOcean 10$ kredit- Cloudatcost VPS 50%: MEQy2epUny - <3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Gondolod, hogy ilyen körülmények között tökéletes védelmet nyújt majd az előrelátó óvatosságod, hogy nem használtad a Google tárhelyét? :)

Nem. De legalább nem tálcán kínálom magam megsütve, citromkarikával az orromban, hasábburgonyával tálalva.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az ilyet malaccal szokták, nem a gyapjas jószággal... :-P

úgy gondolod, hogy a gmail fiókokat nem nézik a magyar szolgálatok? naív vagy...

Mindenkinek van privat szferaja, persze ha nem gond, hogy masok is belelatnak akkor nem szoltam semmit :)

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A privát szférát talán nem kötelező a neten intézni, vagy ha mégis, vajon mond-e másnak valamit az, hogy "a keselyű lassan kapál az erdőben"?

Mondjuk ha egy hivatalos (akar szemelyes) papir fenymasolatat kell elkuldeni valakinek aki nem a szomszedban lakik. Termeszetesen lehet jelszavazni, stb. de lehet, hogy Jolanka a masik oldalon nem birja majd kibontani.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

1 milliárdnál is több Gmail felhasználó van, akik milliószám generálják a leveleket másodpercenként. Szerintem sokkal kisebb az esélye annak, hogy pont a Te leveledbe olvas bele egy élő ember, mint annak, ha mondjuk postán adsz föl levelet, és lenyúlja az egyik alkalmazott (tucatszám hagyja el a posta a leveleket, igaz, általában azok tűnnek el, amelyekben valami értékesebb dolog van). De talán még akkor is nagyobb eséllyel férnek hozzá a leveleidhez, ha saját levelezőszervert üzemeltetsz, és nem vagy Google-szintű IT biztonsági szakértő, ezért valaki feltöri a rendszeredet.

ez. +1

jAzz

_Picit_ related: http://www.hwsw.hu/hirek/55153/europai-unio-adatvedelem-felvasarlas-google.html
Felvásárlásokkal még tovább koncentrálódik hogy ki-mit-mennyit tud az egyes felhasználókról.

Tavaly is volt már ilyen és akkor is megkaptam a +2GB-ot meg most is. :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Köszi, működik.

+1 Köszi! :)

- - - - -
XetHost

Thx

Plussz egy kösz, nekem is jött a 2 gébé extra.

köszi!

+1 Köszi !

Köszi!
--
Coding for fun. ;)

Köszi !

Újabb telefonszám, újabb e-mail cím. Adjad adjad, mindegy csak adjad az adataidat. :-D

Semmit nem kötelező megadni. Ott a kihagyás gomb.

Én csak az iránt kíváncsiskodnék, - ha nem "windischgrätzlajos", - hogy mihez kezdtek 17-19 GB felhős tárhellyel? Mert már 1 Blu-Ray-rip-nek is kevés, (és felhőben talán nem is ildomos..) Személyes fotóknak talán még elég lehet, bár szerintem ésszerűen válogatva, bőven elfér egy család a telefonos SD-ken. Zenét (FLAC-mp3) töltve, akkor másra nem marad hely, meg egyébként is teret nyert a "Spotify", (de itt is felmerülhet persze az a "fránya" szerzői "honnan is"...)

Átlagos dokumentumoknak marhasok, "backup"-nak eredendően kevés... Egyszóval, megértem én ha valaki "kóder", és a folyamatos szinkron, ami biztosítja a melót, de egy komolyabb projekthez is kevésnek tűnik..

Csak arra használva tűnik ésszerűnek, hogy a különböző mobil eszközök között szinkron legyen.., de már 1 "desktop-szereplő" belépése esetén is kevésnek tűnik...

Attól tartok, lassan elfelejtődik, hogy a hálózati erőforrásokhoz képest, a direkt fizikai hardver elérése sokkal "gyorsabb, tisztább, szárazabb" érzés, (vagy csak én vagyok ódivatú és kellő "kreativitás nélkül" való?)

A sok "keresztül-kasul" szinkronizálások jó része, - meg úgy tűnik számomra, - legalább annyira feleslegesen terheli a hálózatokat, mint a nagyvárosban, álló helyzetben járó gépjárműmotorok a városok levegőjét. Korunk nagy vívmánya az Internet, 80 %-ban felesleges "adattologató" szerepre van kárhoztatva?

Mert ugye vélt előnyök nélkül, az emberiség - "ha kell ha nem",- nem "szinkronizálna", - tömegesen esetleg csak nem divatból vagy lustaságból történik? Vagy azért is van, mert sokan ki sem tudják kapcsolni a "drive"-ok automatikus betöltődését? Vagy nem tudják kimásolni egy PEN-re azt a pár dokumentumot?

(Persze most általánosságban keresem az okokat. Nyilván, az itt fórumozóknál még árnyalatnyi kétely sem merülhet fel a dolog hasznossága vonatkozásában....)

Természetesen nem kérdőjelezem meg a munkahelyi PC-n elkezdet, majd otthoni számítógépen befejezett munkavégzés termelésben betöltött konkrét szerepét. De kivételes eseteket leszámítva, hogy jobban érezzük magunkat, tényleg szükségünk van minden körülmények között, kihagyhatatlanul a "felhőre"?

+1

Offline backup-olok saját külső HDD-re. Amit kell, azt ssh fölött peer to peer viszem át, vagy pendrive-on fizikai anyagmozgatással. Vagy az van, hogy legalább ketten vagyunk ódivatúak, vagy az, hogy így is lehet ezt intézni, s nem feltétlenül szükséges a felhő.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Biztosan van sok eset, amikor egyedül ez a jó megoldás. Egyről biztosan tudok. A munkacsoportos kiadványszerkesztés Adobe CC-vel. Ott a magazin szerkesztése több városban, több résztvevővel történik. Ráadásul ugye a CC-knél az Adobe szerverén a szoftver beállításai is szinkronizálhatók. Az ilyen munkavégzés megoldhatatlan lenne felhős szinkron nélkül. (De azért valljuk be, a "felhőhöz kötött" feldolgozás "olajozottsága" nem is hasonlítható egy közvetlenül a merevlemezen folyó, ilyen típusú munkához.)

Igazából, ha egyszer lehetővé válik az űrturizmus, biztosan lesznek akik hátérben a földgolyóval egy jó szelfiért repülnek majd...

Ne értsetek félre. Nem negatív hozzáállás és gáncsoskodás részemről. Sokfélék vagyunk, sokféle tudással, álommal, igénnyel, és bennem van tolerancia bőven. Csak már jól láthatóan, a "sárgolyóbisunk" erőforrásai végesek, és jó lenne, ha tudatosulna 8 milliárd emberi "kobakban", hogy mindenki a saját és a másik érdekében is kell, hogy értelmesen és takarékosan használja ezeket.

(Csak azért mert van rá "biznisz" és ennek révén milliók számára nyílt meg a használat lehetősége, sőt "pénzügyi" és hatalomgyakorlási okokból az embereket direkt belehajtják, nem "kötelező" mindenkinek használni. Vannak, bár nem mindig egyszerűbb, de decentralizált és erőforráskímélőbb megoldások is.)

:-)

Lehet magán felhőt csinálni, azaz ilyen munkához saját szervert akár.

jó lenne, ha tudatosulna 8 milliárd emberi "kobakban", hogy mindenki a saját és a másik érdekében is kell, hogy értelmesen és takarékosan használja ezeket

Kezdésként le lehetne kapcsolni a Facebook-ot. Szerver és kliens oldalon is óriási energia szabadulna fel, és az embereknek is keletkezne egy rakás szabadideje.

hatalomgyakorlási okokból az embereket direkt belehajtják

Bizony.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Személyes példa: anyámnak most telt be a privát célra használt Gmail fiókja úgy, hogy egyszerre többet is használ. Nem töltöget fel semmit a Drive-ba, egyszerűen sokat e-mailezik, és sokszor van neki csatolmánya. Nagyon örült a +2GB-nak, de még ez is kevés neki. Én személy szerint 10 GB-nál járok, én sem töltök semmit drive-ba, csak levélcsatolmányok. Pl. csak ma elküldtem vagy 60 MB ppt-t és doc-ot.

Ha POP3-at használnátok, lokálisan tárolna a kliens, akkor 120 éves korotokra sem telne be.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Viszont nincs is ott mindig, ahol van net...
--
http://naszta.hu

Ez így van. Nem igényelem ezt a feature-t.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Összeszámoltam, 6 különböző eszközről szoktam levelezni. Az offline tárolás eléggé megnehezítené a dolgomat.

Drive-ból csatolni az ilyeneket (vagy ha te kapod, akkor driva-ba tölteni?). Ha jól emlékszem ott nem számít fel helyet érte, és talán van is ilyen opcio a Gmail-be, hogy rögtön drive-ba mentheted, de a levélben is látszódik ahogy eredetileg. Persze utólag sok levélre koccos végigcsinálni.

Miközben a G. a levelek szűrésével és az adatok értékesítésével folyamatosan pénzt csinál, aközben az "adatforrás-alapanyag" tárolására nincs korlátlanul ingyenes megoldása?. Ez meglep. (ui. erre a célra nem használok G.-t, a T. pedig eddig még nekem nem szólt, hogy vigyem máshova a 27 ezer levelemet.../kb.12 év./)

:-)

Feltetelezem, azert te fizetsz a T-nek.
Innen is latszik, hogy azert az egysegnyi ember nem olyan ertekes, hogy megerje csak az adataiert ingyen korlatlanul adni valamit.
Szomoru dolog, de ez a helyzet. Nem eleg, hogy mi vagyunk az áru, meg olcsora is tartanak minket...

Erről volt már cikk?

Egy gigantikus adatszivárgás tanulságai

http://bitport.hu/egy-gigantikus-adatszivargas-tanulsagai-google-apps-drive-slack

Nem igazán újdonság ez, ha jogot ad mindenki minden jött ment appnak, hogy mindent olvasson, persze, hogy elolvas mindent.

Épp most töltöm át a Google Drive-os dolgaimat ownCloud-ra... És még mondja valaki, hogy nem jobb üzemeltetni egy saját VPS-t. :)

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!®
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

Mi a különbség aközött, hogy a Google Drive-on konfigurálod félre nemtörődömségből a jogosultságokat vagy az ownCloud esetén konfigurálod félre ugyanígy a jogosultságokat? És hogy jön ide a VPS?

--
https://www.gacivs.info

Nem jobb üzemeltetni egy saját VPS-t. :)

Mivel nincs androidos telefonom, a google nem találta meg az orrom előtt lévő telefont és elküldött a rendőrségre. Következmény: nekem nem járt a +2GB. :-)