ahogy a világ fejlődik...

...úgy lesz minden és mindenki egyre böszmébb.

ontopik:
asus x555la + win10 home:
tegnap este óta hatodjára indulunk el a kályhától. egy fos, szar, hulladék. az alkotóival együtt persze. pakolsz rá rohadtfoxot, ccleanert, gdrive-ot, avast-ot, majd baszakodsz az újraindítás után a something happened-re vajazó hibával. mivel b*szik elindulni, válogathatsz a szarabbnál szarabb, tetvesen lassútól a tetvesen űberlassú helyreállítási manőverek között (úgymint egyszerű rendszervisszaállítás egy-másfél óra, vagy alaphelyzetbe állítás, ami az 5%-ot elérve ott ácsorog az idők végezetéig).
ezt asszem rövid úton visszabaszkodom a mediamarkt kirakatán keresztül azzal a felszólítással, hogy én egy működő gépet vettem (állítólag működő operációs rendszerrel együtt), ez meg nem az.
apropó, ha nem indítom újra ezen pár szarság telepítése után, hanem szépen átköltöztetem muternak a ~8 gigányi cullangját, akkor ugye nagyobbat szoptam volna?

offtopik:

némi felsorolás a teljesség igénye nélkül, amiért pintérgyökér a kihelyezett (úttest fölé szerkesztett) kameráival meg az itt-ott elbújtatott sebességmérő/kézben tartott telefont sasoló/egyéb szarságokat figyelő szupertraffijával együtt elmehetne a jóqrvaédesanyjába:

közlekedési furcsaságok a hét elején:
M31 -> M0: az egyik autista magyar furgonos egy szál spaniferrel vontatta a másik autista magyar furgonost, mintegy 80 km/h sebességgel. fényes nappal. hiába, manapság ez a divat.

8-as főút Körmend-Szombathely közötti szakaszán a tönkretett aszfalt miatt pár éve 60-as táblákat helyeztek ki. 65-ös tempó mellett BG, PL, LT, HR és SK felségjelű kamionok pilótái csapkodják-ráncigálják a kormányt mögöttem, eszetlen előzéseket hajtanak végre (akár a kormányt is rám húzzák, vagy más valakire), leszarva szembejövőt, S-kanyarokat, az előzni tilos táblákat, meg az akár a húsz tonnás teherautókat megdobáló huplikat/gödröket.

innen is üdvözlöm az NKH és NAV útszélén kempingező munkatársait, akik csak és kizárólag a magyar rendszámmal ellátott teherautókat képesek akár két órán keresztül is "fogva tartani" a bírságolás sikerességének érdekében.
majd ha ráérnek, egy-egy fasza kimutatást igazán közzé tehetnének, hogy egy-egy negyedéves periódusban mennyi magyart, meg mennyi külföldit vertek szájba és milyen szabálysértések/bűncselekmények miatt. ha másért nem, hát azért mindenképpen, mert a román meg a bulgár kamionos mágnessel, a többi meg padlógázon (90-nel a 70 helyett) csavar végig az országon.

közben a win10 túllépett a hetedik regenerációs eljáráson is. a kötelező frissítések fogadását megakadályozandó "tiltsuk le a windows update service elindítását" című fejezetet csak tegnap játszottam el, gondoltam a használni kívánt mobilnetet ne kelljen heti 50 euróval feltöltögetni... potenciális hibaként értékeltem ezt a cselekedetet. még az a szerencse, hogy a szoftver gyártója majd eldönti, hogy nekem mikor mire van szükségem. ma ez, holnap meg a hentes meg a zöldséges rúgja be nálam az ajtót azzal, hogy majd ők jobban tudják, hogy a tőlük vásárolt cullangból mit hogyan főzzünk meg...

(már csak az a kérdés, hogy a náció, meg az "azonnal nekikezdhet" című páros miért ismétli magát harmincszor...)

Hozzászólások

mediamarkt-ban mondta a csávó: asus szériában volt nem kevés problémás, felhívtak valami asus-szervizes-jólhozzáértőt, aki azt mondta:
-ja, hát azokat nem szabad felengedni a netre...

hehh... veszel egy autót, de ki ne menjél vele az utcára közlekedni. veszel egy telefont, de ne indíts róla hívást. veszel egy mély levegőt, de a benne lévő oxigént ne használd már fel...

--

Én a semmiféle Asus -t sohatöbbé elvet követem. A régi laptopom (K53TA) igaz consumer kategória, de esküszöm, hogy normális, óvatos használat mellett egyszer csak, az egyik felhajtáskor belül eltörött (!).
szerk.: az a rész törött szét ahol a kijelző zsanér le van csavarozva a műanyag gépházba.
Innentől kezdve engem nem érdekel hogy milyen termék vagy széria, ez egy utolsó hulladék gyártó.

--
arch,debian,openelec,android

Nem értelek. Az onhoz: miért nem az az első dolgod, hogy felhúzol a gépre egy Linuxot, ami pontosan azt fogja tenni, amit szeretnél, mert a konfigurációd és a scriptjeid szerint működik?

Az offhoz: attól, hogy vannak felderítetlen szabálytalanságok, még semmivel sem lesz szabályosabb magyar rendszámmal a gyorshajtás és a vezetés közben történő telefonálás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

az onhoz:
nem lehet linuxot, mert egyrészt nem tudja megtanulni használni, másrészt optikai meghajtóról nem boot-olt a lapos (szellemi képességeimet pedig meghaladta ennek bios-béli beállítása).

az offhoz:
egyetértek, de az a szomorú, hogy csak mert kiröhögik/nem értik meg a kontrollszemélyzetet a külföldi kamionosok, ezért aztán csak akkor van egy kevés mutogatás/táncolás, amikor ezek bármelyike valami balhét csinál az úton...

nem utolsó sorban a magyart lehet büntetni, mert van magyar bejelentett munkahelye, meg lakcíme. így ha nem fizet, akkor lehet érte küldeni 8 királyi zsandárt, akik bebasszák kóterba napi 500 Ft-jával a bírság erejéig.
(kurva nagy vicc)

--

onhoz:
idegállapotba' vótam, nem álltam neki boot-os pendrive-ot alkotni. helyette cseréltettem 40 perc alatt egy acer-re.

offhoz:
figy, európa szebb országaiban a rendőr, a közúti közlekedési hatóság, meg a vámos olyan magasról szarja le, hogy esetleg nem beszéled az ő nyelvüket, hogy ez pl nem akadálya se kontrollnak, se esetleges bírságolásnak.
igaz viszont, hogy ami nálunk pl 10ezer Ft, az nyugat-európában 400-500 eurótól indul, de nem ritka az egy problémára kivetett háromezer eurós bünti sem.

rácalmáson két éve kitessékelt az NKH. mivel digitális tachográf volt a kocsiban, ezért nem állt neki ellenőrizni, mondván az ő rendszerükkel az lassú (míg a régi korongokat percek alatt átnyálazzák, hamar rátalálnak egy-egy hibára).
ahogy ők sem, úgy pl füzesen a NAV sem nyomtatott szalagot (1 perc), hogy láthassák, vajon mágnessel átbasztam-e a tachográfot (tehát nem vezetést húz menet közben, hanem pihenőt -> bűncselekmény).

az alapoknál nem akarnak rendet rakni és rendet tartani, de hülyének nézni a polgárt, meg az országot teleszórni átlagsebességet is mérő kamerákkal, ehhez van idő, pénz, paripa, fegyver, de legfőképpen ész is.

--