Sarge businesscard, grub problem

 ( rhapsodhy | 2004. november 6., szombat - 16:17 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

én inkább a biosra gyanakodnék a SuSE-s hiba miatt. Ugyanis, ott úgy tűnt, mintha nem látná az olvasót. Lehet, hogy a grub is olyan paramétereket kapott a biosból, hogy az nem tetszett neki? Lehetséges, hogy a BIOS olyan dolgokat ad vissza, amiket a win megért, a linux kernel meg nem ?

[quote:d4a9c6a326="peepy"]én inkább a biosra gyanakodnék a SuSE-s hiba miatt. Ugyanis, ott úgy tűnt, mintha nem látná az olvasót. Lehet, hogy a grub is olyan paramétereket kapott a biosból, hogy az nem tetszett neki? Lehetséges, hogy a BIOS olyan dolgokat ad vissza, amiket a win megért, a linux kernel meg nem ?[/quote:d4a9c6a326]
a linux kernel nem foglalkozik a biosszal
probáld meg a lilot telepíteni
a grub nekem pl IBM gépen még soha nem ment hasonlo hibával

Ilyen problemam nekem is van, a desktop gepen, grub nem megy csak ha particio elejen van, es nem mbr-ben. LILO-t meg nem probaltam, de lovesem sincs mi okozhatja a gondot.

Azért kösz, de akkor hogy deríti fel az eszközöket, ha nem foglalkozik biossal ?

erre való a kernel :wink:

Helló!
Mostanában felraktam sarge-ot 2 gépre. Az egyik egy notebook volt, Gericom Hummer. Nos, a rendszer szépen fel is ment, grubot berakta mbr-be, de utána bootolni nem akart. A "GRUB loading... Please wait" üzenetnél behalt, nem volt hajlandó tovább menni. semmilyen menü nem jelent meg, innen lehetett restartolni. Mivel sürgetett az idő, és ezzel a businesscard cuccal nem lehet 'javítani', ezért jobban nem tudtam utánajárni. Egyébként érdekes volt ez a notebook, mert a SuSE technical resource-ös verziója sem nagyon akart felmászni rá, mondván nem találja a csomagoak a dvd-n. most nyomom egy másik PC-re, arra minden gond nélkül telepedik.
A segítséget előre is köszönöm!

lehet hogy az olvasója gyenge?