[MEGOLDVA, vihar a biliben] Az OpenElec túl gyorsan bootol

Sajátos helyzetben vagyok. A - nevezzük úgy - családi környezetben problémát okoz a TV, erősítő, RPi megfelelő ki-be kapcsolása. Részben emberi, részben technikai okok miatt, így azt a megoldást találtam ki, hogy az RPi a TV-ről kapja a delejt, így amikor a TV-t bekapcsolják, akkor éled a cucc.

A probléma viszont az, hogy az OpenElec túl gyorsan feléled, sokkal gyorsabban mint a TV, és fals felbontással indul el. A konkrét lánc, ha ez számít, az a RPi - TX NR-509 - Sharp TV. Vállalható megoldás lenne, ha lenne mondjuk öt másodperc várakozás a boot során. Mi lenne ennek a legjobb megoldása?

Ami nem jó:

- kössem közvetlenül a TV-re
- írjam be a /etc/rc2.d/blablabla fájlba
- írjam a kernelbe, boot menübe, írjak saját kernelmodult, csináljak lassabb SBC-t, egyéb mókásnak gondolt, hülye ötletek
- vegyek Samsung/Sony/Orion/ezazénkedvencemezértmindennéljobb/bármimástcsaknesharp márkájú tévét
- ugyanez érvényes az erősítőre is

Hint: nagyjából csak olyan érdekel/elfogadható, ami a \\rpi\Configfiles alatti csiribúval megoldható.

Hozzászólások

Most ott akadtam el, hogy a TV a boot során nagyon elcsodálkozik a Pi láttán, annyira, hogy el sem indul. Ez kissé megakasztotta a nagyszerű tervem végrehajtását :(

Holnap hozok egy olyan USB kábelt, ami elvileg csak a töltőáramot viszi át, hátha azzal nyugtom lesz.

Argh.: update, TV firmware frissítés után már nem akad el a TV boot, alighanem (legalább) annyi a dolog hogy később ad delejt az USB portra, mert látom bootolni a pít, így mindenféle hókuszpókusz nélkül megfelelő felbontással indul el az egész verkli.

Grubnak adj meg nagyobb erteket hogy hany masodpercrol szamoljon vissza....mar ha grub-ot hasznalsz.

A config.txt-vel nagyon jól testre szabható a kütyü. A hdmi_force_hotplug és a hdmi_mode beállításával kikényszerítheted a kívánt felbontást.
Itt egy részletesebb leírás nem csak az adott problémára: http://elinux.org/RPiconfig