láthatatlan egér cursor (Megoldódott)

 ( Bdede | 2015. június 15., hétfő - 18:57 )

Hali,
eltünt az egerem. Illetve csak nem látszik.
Mind a bejelentkező képernyőn(lxdm), mind a wm -en (e19.5). Látszik hogy működik és az x érzékeli is, mert ha sikerül valami ikon fölé rakni (vakon), akkor az ikon szine megváltozik, és ha kattintok rá akkor el is indul a megfelelő alkalmazás.
De mondanom se kell ez így nagyon nem jó.
Érdekes , hogy ha a linuxot egy livecd -ről indítom, (Systemrescuecd) ahol van olyan opció, hogy disken meglévő linux indítása, akkor van (látszik) a cursor.
A probléma valószínűleg visszavezethető egy új disztro kipróbálására, amikor is a grub telepítés nem úgy ment ahogy kellett volna, így csak a friss disztro látszott és indult el. Így a fent említett live cdvel elindítva a meglévő régi linuxot, majd arról telepítve a grub-ot.(Valószínűleg ez volt a baj, nem így kellett volna) Látszólag minden működött. Majd kiderült ez az egér probléma.
Természetesen gugliztam. Próbáltam Xresource, profile-t módosítani, de nem jött össze.
Valakinek ötlete?
Előre is köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Lehet, hogy csak a fantáziám szegényes, de el nem tudom képzelni, hogy a GRUB-nak mi köze lehet egy már futó rendszer egérkezeléséhez...
---
Science for fun...

A grub paramétereket adhat át az induló kernelnek, így lehet köze hozzá.
Nálam az Elantech touchpad nem akart működni, napokig szívtam mire rájöttem. Ott ráadásul grub sem volt, UEFI lévén a kernelben kellett állítani a kernel paramétereket. A kernel túl sokat okoskodott és a device-om nem volt látható.
Este meg tudom nézni mit állítottam be, de könnyen lehet hogy másra van szükség, gyors guglizással ezt érdemes lenne kipróbálni grub-ban:
18042.reset 18042.nomux 18042.nopnp 18042.noloop

Nem lehetséges hogy az egérkurzor méretét mondjuk levetted valahogyan 1x1-re az átlagos 32x32-ről.?
Az egérkurzor-téma fájljai nem sérültek esetleg.?
A GRUB-ot mondjuk én sem értem..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Hardwares gyorsítás rendben van?
Milyen videokártya van a gépben?

A videokártya integrált intel 3 gen i5.
Természetesen nem értem én se a grub-ot, de mivel a normális működés és a probléma jelentkezése között csak ez történt a géppel, leírtam.Hátha valaki okosabbnak segít a válaszban.
Már próbáltam új témát telepíteni, majd azt beállítani, de nem járt eredménnyel.

Nálam meg pont livecd alatt szokott ilyeneket csinálni.
A vidkároly driverét kéne frissíteni.

Ha PPA-t kezelő Ubuntud, vagy annak származéka van telepítve, akkor vedd fel ezt:
“Ubuntu-X” team: X Updates
https://launchpad.net/~ubuntu-x-swat/+archive/ubuntu/x-updates

A Steam megjelenése óta, olyan minőségbéli javulás történt iNtel vonalon, hogy nem hittem a szememnek.

Nekem sok évvel ezelőtt volt ilyen problémám. Akkor az xorg.conf-ban a HWCursor opció Off-ra állítása segített.

Tipp: Esetleg be van állítva valamilyen Grub paraméter, ami erre hatással van.

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

HWCursor kipróbálva, nem működik.
grub.cfg megnézve semmi különös.
Már csak abban reménykedek, hogy hogy egy újabb inteldriver frissítés megoldja. UI. megnéztem, közvetlenül a a grub telepítés előtt volt egy frissítés amiben volt intel-dri update.

Idézet:
Érdekes , hogy ha a linuxot egy livecd -ről indítom, (Systemrescuecd) ahol van olyan opció, hogy disken meglévő linux indítása, akkor van (látszik) a cursor.

Arra nem gondoltál, hogy azért lehet, mert a live CD-ről más kernel indul el? Amiben például nincs benne ez az problémás intel driver.

bocs távol voltam. Az a gondom, hogy nem tudom pontosan, hogy indít a Systerescue a disken lévő linuxot. A kiírt boot log szerint elindul az a kernel amit normális boot során is indítok.

Rejtett feliratkozas. Ubuntu alatt nem jon elo, Lubuntu alatt ugyanazon gepen ugyanezzel szivok. Chrome es Chromium alatt jon elo bizonyos videolejatszasokkor. Youtube alatt garantaltan, inda alatt neha.

Firefox-al is neha-neha Kubuntu 15.04-en.

nálam tuti más a gond.
Már a login képernyőn sincs kursor.

Ahogy reméltem. Ma jött egy xserver és intel driver frissítés. És a gond megszünt.