UPC Wifi-s modem

 ( asch | 2015. május 17., vasárnap - 14:01 )

Édesanyámnak UPC Internet előfizetése van. Küldtek neki egy új modemet, amit elvileg 19-éig be kell szerelni, különben nem működik tovább az Internet elérés (a meglévő, most még jól működő modemmel). Én sajnos nem voltam ott, amikor mondták neki, úgyhogy több részletet nem ismerek.

Nézegetem a dobozt, és úgy látom, hogy nem lehet rajta semmit állítgatni, fix SSID/jelszó párral fogja Wifi-n megosztani a netet. A kérdéseim:
* Én kábel párti, Wifi ellenes vagyok. Ki lehet ezen a kütyün valahogy kapcsolni a Wifit?
* A Wi-Free (http://hup.hu/node/136538) szolgáltatást is ezeken a kütyükön keresztül fogják adni? Erről sincs semmilyen információ a dobozban, és a UPC honlapon sem. De valami azt súgja, hogy így lesz. Jól gondolom?

Itt van róla minimális információ, de a Wi-Free-ről nem írnak semmit.
http://www.upc.hu/internet/internet-kiegeszito-szolgaltatasok/upc-wifi-opcio/

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Milyen modem, Technika, Ubee.?
Az ügyfélszolgálaton kell lemondani szerintem a WiFree-t, ennek a menüjében nem láttam olyat ahol deaktiválni lehetne.
A wifi-jét azért lehet állítgatni, ha le akarod tiltani, 2,4 és 5 GHz-et is tudnak már
--
God bless you, Captain Hindsight..

http://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/464/~/technicolor-tc7200-%C3%A9s-ubee-evw3226-wifi-be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sok

Átteheted bridge módba is, ha saját routert akarsz használni. Ekkor a WiFree automatikusan megdöglik.

Nekem át van rakva és mégis van WiFree.

Hmm, ezt jó tudni.

+1
Routernek alkalmatlan volt. Nem ment a voip. Wifree van.

Tehát ha ezt a kütyüt bekapcsolom, akkor az én házamból az én áramommal az én megkérdezésem nélkül (még az apróbetűsbe is belenéztem, de nem találtam erre vonatkozó részt, persze nem olvastam végig mind a kb 140 oldalt) megy a Wi-Free? Ez csak engem zavar?

hat az marha sok aram :) amugy meg cserebe te is tudod mas wifree-jet hasznalni.
es ugy tudom az kulon savszelessegbol megy, nem a tiedet terheli.

>es ugy tudom az kulon savszelessegbol megy, nem a tiedet terheli.
Jól tudod. :)

Nem a "közösségi" (igazán közösségi akkor lenne, ha mindenki csatlakozhatna, nem csak a UPC-sek) elvvel van bajom, hanem a kommunikáció hiányával. Alig derül ki, hogy mi ez az egész. Plusz a tájékoztató, amit adtak a dobozzal (ahogy Dacr is írta) egyáltalán nem fedi a valóságot, minden tök máshogy működött, mint ahogy le volt írva.

Plusz én tartok tőle, hogy ez a 2.4 meg 5 GHz nem teljesen közömbös az egészségre. És ha ott van a doboz tök közel hozzám, akkor legyen már jogom rá, hogy tudjam, hogy mivel kommunikál és milyen célból! Nem mindegy, hogy folyamatosan adáson van-e az antennája, vagy csak akkor amikor éppen én használom. Ha erre számítok, akkor esetleg átköltöztetem az egész hóbelevnacot a garázsba a dolgozószoba helyett (ami adott esetben komoly pluszköltség).

Nyilván az áramot leszarom, de azért ha korrektek lennének, akkor ezt is leírnák, hogy ez egy rejtett pluszköltség, amit rám tolnak.

Az meg, hogy cserébe kapok egy szolgáltatást, amire nincsen szükségem (Internet mindenhol, de minden minőségi garancia nélkül), ne legyen már kifogás arra, hogy az egészet tájékoztatás nélkül megtehessék.

Ezt én felesleges kötözködésnek gondolom. Végső soron a szomszéd WiFijét sem tudod ellenőrizni, pedig az is ad. A közeli mobiltornyokat sem, pedig azok még nagyobb energiával adnak. Ha a WiFi egészségkárosító hatásától tartasz, akkor kapcsold le, és használj UTP kábelt. Ja, és ne használj mobiltelefont, semmiképpen ne a füledhez tartva, nehogy az agyadat közvetlen közelről sugárzás érje.

Van egy vezetéknélküli videojel adóm, amivel a beltéri egység jelét másik TV-hez juttatom. Ez is 2.4 GHz-en megy, és sokszor látom rajta a WiFi jelét, de nem a routertől, hanem a mobiltelefontól. Ezenkívül a mikró teljesen széttöri a képet. De még a szomszéd mikrója is bezavar. Szóval mikrót sem ajánlatos használni, hiába van árnyékolva.

Az áram pedig nem pluszköltség. De ha kételyeid vannak, mérd le a routered fogyaszását engedélyezett és letiltott Wi-Freevel, és vond ki egymásból a kettőt. Csodálkoznék, ha nullától eltérő eredményt kapnál.

+sok.
birom hogy az ugyfeleknel is mindig akad 1-2 okostojas aki elkezd panikolni az egeszsege allapotaert amikor wifi rendszert szerelunk fel a ceguknel. ilyenkor meg kell magyarazni nekik hogy az a cucc tole 5-10 meterre kb 30mW-al ad, a telefon a zsebeben meg 1W-al.

A'rpi

És aztán betol két kakaóscsigát...

--
"I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.'

--Richard Feynman

Majd leöblíti valamilyen light kólával, mer' abban nincs cukor :D

hogy releváljak is, irigylem a poszt toló problémáit :P

Igen, át kell állítani a gondolkodásmódunkat közösségi szemléletre. Más UPC előfizetők az UPC nálad levő eszközén (ami ugye nem a tiéd) ingyen tudnak netezni, cserében te idehaza és Európában számtalan helyen szintén ingyen teheted ugyanezt. Ja, és nem fogyaszt több áramot, sem nem vesz el a sávszélességedből. Le lehet tiltatni, de mit nyersz vele, azon kívül, hogy te is elveszted a mobilitás lehetőségét?

+1, a többi szolgáltató is követhetné inkább ezt a gyakorlatot.

Csesszél ki mindenkivel, vegyél egy marha nagy Faraday-kalitkát a házadra..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Vagy egy humán MRI-t, ahhoz meg jár.

+1 Csak merre lehet olyat kapni?:)
Nekem azzal van bajom hogy azt csatornát szennyezi amit az én routerem is használ.(Nincs jobb itt az egy főre jutó wifik száma 3.:)

Azért 1 és 11 (12-13-14) között csak akad még szabad csatorna..
Nálam is 35-40 AP látható egyszerre, az 1-6-11 csati eleve felejtős, így lett pont a 4-es a nyerő..
Vagy irány az 5 GHz..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Csak zárójelben fűzném hozzá, hogy ezek nem teljesen különálló csatornák, van áthallás közöttük.
Érdemes emiatt nem a közvetlen sokak által használt csatorna mellettit választani, jó, ha van közöttük néhány (2-3) "üres" is...

Tehát valójában az a 11 (14) inkább 3 - 4 teljes értékű, ami eléggé kevésnek tűnik manapság...

Ezt az áthallás dolgot hol olvastad? Minden csatornának van egy lefoglalt sávszélessége, mivel modulálva van. De a sávok nem nyúlhatnak egymásba, erre szabványok vannak (talán az ITU-T szabványok között utána lehetne keresni). Akárcsak a TV-nél, jól is néznénk ki, ha egyik csatorna zavarná a másikat, és több adást lehetne látni egyszerre. Ne tévesszen meg a WiFi Analyzer és hasonlók által kijelzett átfedés, az nem valós.

2.4-2.5GHz eseteben a 100MHz-et eleg nehez lenne 14db nem atfedo 20MHz-es csatornara felosztani.

Ez az "áthallás" / szomszéd frekikbe szórás elég sok dokumentáció szerint létezik, ezért javasolt a teljesen elkülönülő 1/6/11 csatornák használata (talán nem véletlen, hogy pl. a WiFree is ezeket használja automatikusan, a közteseket nem)
Szintén ajánlás, hogy ilyen sűrűn használt környezetben inkább állj rá pontosan egy használt csatornára, mint hogy megpróbálj "közé lőni" - míg utóbbi csomagvesztést, retransmit-eket és ebből adódó gyakorlati lassulást, szakadást okoz, addig pontos fedés esetén az eszközök pontosan tudják, mikor szabad a csatorna és ezekben az időrésekben kommunikálnak.

-------------------------------^v-----------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Minden csatornának van egy lefoglalt sávszélessége, mivel modulálva van. De a sávok nem nyúlhatnak egymásba

De, egymásba nyúlnak... 22MHz a sáv szélessége, de 5MHz-enként vannak a csatornák. Ergó amikor a szomszéd csatornán adnak, azt venni ugyan nem fogod tudni a másik csatornáról, de a jel-zaj viszony leromlik, és nem tudod használni rendesen a saját csatornádat se.

Köszönöm a javítást, az ember mindig tanul valamit.

Szia,
Bocs, de ez már tényleg sír ezért : http://lmgtfy.com/?q=UPC+WiFree
Elég sok leírást dobott ki róla a UPC is, túl a tv reklámokon.
És, nem, nem kötelező, hanem kiegészítő szolgáltatás, ami díjmentes (Ezért nem része az ÁSZF-nek). Használati feltétele, hogy nálad is engedélyezve legyen... Ha nem akarsz ezzel élni, akkor: http://lmgtfy.com/?q=wifree+letilt%C3%A1s&l=1 .
Kis Google használattal ezekre a "kellemetlenségekre" választ kaptál volna. (De most direkt ránéztem yahoo.com-ra, és bing.com-ra is, azok is jó találati rátával rendelkeznek... )
Üdv,
LuiseX

Ezt úgy érted, hogy a WiFree-t nem lehet kikapcsolni a készülékben? Vagy a szomszédtól jön a Wi-Free át?

Kedves asch!

Lehet módosítani a moden wifi paraméterein és akár ki is lehet kapcsolni a teljes wifi elérést: http://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/464

A wifi opció kikapcsolásával azonban valóban meg fog szűnni a Wi-Free elérés és kapcsolódás lehetősége is.

Bővebb információt a modem cserét érintő témában itt találsz: http://www.upc.hu/ugyfelszolgalat/szolgaltatasok_hasznalata/modemcsere/

üdvözlettel:upc on-line

Azt azért még közöljétek vele, hogy a tájékoztató papírossal ellentétben a matricán az admin felület jelszavát nem fogja megtalálni (emlékeim szerint admin:admin a default). Aztán a modemet online regisztrálni is kell, amihez a cipőméret is szükséges, ekkor érdemes felhívni az ügyfélszolgálatot és S6N alapján beregelik minden adat bekérése nélkül (hej de szekúr, nekem még utána simán válaszolt a telefonos srác olyan kérdésekre is, amikhez már tényleg nem ártott volna valami azonosítás). Mindezt mobilról, drágán, mert a vezetékes telefon sem működik, amíg az új modem nincs aktiválva.
Kedves UPC, én nagyon sokáig nagyon elégedett voltam veletek, de az új modemes história ezzel a free wifi akármivel kissé gázos, mert önkényesen vezettétek be, meg se kérdezve, hogy akarom-e. Ez úgy volna korrekt, hogy a vevő szabadon kikapcsolhassa ezt a free wifi funkciót. Még nem késő egy FW updatet kiadni rá.

Amikor sávszélességet emeltek azt sem kérdezték meg. Ha nem kötelező a modemcsere (én kértem), akkor semmi kellemetlenséged az egészből.

Én nem kértem, de elment vele egy órám, s közben lett volna jobb dolgom is. Na nem puffogok, mert a végén kapok tőlük egy betárcsázóst :D

Hogy mi? Nálam tavaly cserélték (pontosabban hoztam el a postáról) az új Ubee wifis modemet. Régi lehúz, új berak, gép újraindít, és minden oké.

Szomszéd beköttette az UPC netet, Ubee-t összedugtuk a géppel, bekapcsoltuk, tökölt egy kicsit, és működött. Semmi faxnit sem kellett vele csinálni.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Jaja, ilyen kütyüt kaptam és végig kellett csinálni ezt a procedúrát.

Hát azért nem olyan bonyolult ez, mint ahogy írod, épp ma délután cseréltem modemet anyósomnál.
Miután a régi modemet lehúztam, az újat csatlakoztattam, regisztrálni akarta a upc-nél az eszközt (pcreg.upc.hu oldalon), ami nem sikerült automatikusan. Bekérte a felhasználónevet és jelszót (ami a kezdeti szerződésen rajta van). Természetesen ezt anyós nem tudta, szerződést meg nem találta.
Nembaj, régi modem vissza, hogy legyen net, majd www.upc.hu/myupc oldalon login (ez egyszerű, ide az ügyfélszám és anyja neve adatokkal be lehet lépni, első bármelyik számlán rajta van, másikat meg illik fejből tudni :) ) majd itt a kábelnet résznél jelszó módosítás. Itt a rendszer megadja a felhasználónevet is. A felület azzal riogatott, hogy 24 óra múlva lép érvényre a jelszócsere, de mint utóbb kiderült, nem így volt.
Új modem visszadug, pcreg.upc.hu-ra fel, automatikus regisztráció természetesen most is elhasal, majd kéri felhasználónevet és jelszót. Ezt megadva a régi modemet még letöröltette a rendszerből, majd 1 perc múlva működött minden.
Az egész procedúrát meg lehetett volna spórolni, ha anyós tudja a felhnév/jelszó párost. De így sem kellett telefonálgatni, meg szenvedni az ügyfélszolgálattal. A fentiek meg voltak kb. 15 perc alatt.

Ugyanitt, a myupc oldalon a wifree is szabadon kikapcsolható. Vagy ha akarod, felhívod az ügyfélszolgálatot és szó nélkül azonnal kikapcsolják.

Ja igen, Ubee modem, 192.168.0.1 és admin/admin a default login/pass. Aztán itt azt állítasz amit akarsz, akár teljesen ki is kapcsolhatod a wifi-t (ami csak akkor lesz teljesen off, ha a wifree-t is letiltod).

Akkor lehet, hogy terület függő, vagy a franc sem tudja. Nekem itt Újpest nem kellett újra regisztrálni. Az első netes cím beírása után ujraindította magát a cucc, elég sokat szórakozott, kétszer eljátszotta az újraindítást magától, aztán minden oké volt.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Firmware frissítést csinált. Ezt ki kell várni, párszor újraindul első használatkor vagy reset után.

--
Kum Gábor
Linux póló | Ciprus | Matek korrepetálás

Mi a tapasztalatotok ezekkel az új UPC-s routerekkel kapcsolatban? Eddig csak bridge módban használtam, de most gondolkodom rajta, hogy nem veszek új routert, hanem ezt használom routerként is.
Egyedül a port átirányításokat használnám az alap funkciókon kívül. Mit tudtok erről, nem reseteli le ezeket egy szolgáltató által leküldött upgrade?

--
Kum Gábor
Linux póló | Ciprus | Matek korrepetálás

Épp a napokban volt egy másik ilyen téma, ajánlom figyelmedbe:

http://hup.hu/node/149294

Nekünk Technicolor TC7200 típusú routert adtak, a tapasztalatok kritikán aluliak.
- Az N-esnek hazudott Wifi-ből 20-22 MBit/s-nél többet nem lehet kicsikarni (a mellé rakott TPLink nano router simán hozza az 55-60 Mbit/s-et)
- Hiába van felület beállítani portforwardot, teljes mértékben hatástalan
- Elvileg van benne "szülői felügyelet", ahol meg lehet adni webcímeket, amiket nem szolgál ki. Na ez hol működik, hol nem, de inkább az utóbbi (mikor próbálkoztam vele, beállítottam az index.hu-t szűrésre. Akkor nem működött. Egyszer csak, hetekkel később nem lehetett elérni az index.hu-t....)
- UPC-t nem érdeklik ezek a problémák, egyetlen javaslatot tudtak tenni: kapcsoljam át bridge-módba és tegyek utána egy másik routert, ami nekem megfelel.

Mindezeket kiegészítem azzal, hogy az 5GHz alapból tiltva van, ennek oka, ha jól tudom, az, hogy az 5GHz sáv használata engedélyhez kötött, tehát ilyen eszközt alapból nem használhatsz.

Gábor

Hiába kapcsolod ki a WiFi-t, a WiFree része akkor is működik. Ehhez nincs hozzáférésed a számodra elérhető konfigban.
Regisztráció ide vagy oda. Szolgáltatási pontnak használnak.
Ezen csak az ügyfélszolgálat tud segíteni ha közlöd, hogy ezt nem szeretnéd.
Feltöltenek egy másik frameware-t.
Hogy megtörtént-e, egyszerűen ellenőrizheted (a frame verzó megváltozásán felül) pl. egy okos telefonnal.
Keresed a UPC WiFree-t a routered közelében és ha megtalálod, kihúzod a routered a konnektorból.
Ha eltűnt a jel, újra bekapcsolás után meg visszatér, akkor még szolgáltatópont vagy.
Néha ismét ellenőrizheted, hogy nem frissítettek-e frameware-t "automatikusan".

F r a m e w a r e.?.? Ez valami digitális képkeret.?.? :-)
Én úgy oldottam meg a WiFree-t , hogy a Wi-Free jel erősségét tulajdonképpen együtt tudod állítani a "saját" (upc-s router által szolgáltatott) wifi-vel, szóval a Technika megy bridge-módban, minimális sugárzással, a saját router-em meg mögötte van és az tolja a jelerősséget rendesen.. Persze a csatornákat is átállítottam, hogy ne zavarják egymást..
Mert ha jól tudom, akkor ha lemondod a Wi-Free-t akkor Te sem használhatod másokét, de ez nem 100%..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Igazad van, Firmware (Ezt már többször elírtam.)

Én hiába vettem le a teljesítményt az eredeti (beszereléskori) szoftver verzióval.
Úgy emlékszem, hogy nem volt hatással a WiFree részére.
Nem változott a WiFree rész térereje. (Akkor viszont teljesen eltűnt, amikor kihúztam a konnektorból.)

Nálam jelenleg ez van:
Router TC7200
Szoftververzió STD6.02.29 (Ebben nincs WiFree, de saját WiFi választás szerint 2,4 vagy 5G van.)
Hardververzió 2.0.

Lehet, hogy miután kértem a WiFree kikapcsolását, azóta frissítettek mert úgy emlékszem, hogy saját WiFi sem volt elérhető. Sajnos nem naplóztam a szoftver verziókat.

2./ Én is úgy tudom, hogy ha lemondod a Wi-Free-t akkor Te sem használhatod másokét.

Ismét UPC WiFree meg WiFi mizéria
- Kérésemre a szolgáltató a technicolor routerének firmware cseréjével kikapcsolta a WiFree szolgáltatást.
- Néhány hónap elteltével azt tapasztaltam, hogy ismét visszakapcsolták a WiFree-t. Csak úgy maguktól.
- Továbbá, hiába tiltottam le a felhasználói felületen konfigurálható mindkét (2.4G, 5G) WiFi ágát, ki/be kapcsolás után újraéledt a 2.4G és a WiFree.

Jött a szerelőjük, a jelenséget ő is észlelte, tesztelte, majd cserélte a routert egy általuk ubi-nak nevezett példányra.
Rövid tesztelés után úgy tűnt, hogy normálisan működik. Ki / be kapcsolható a WiFi-je és áramtalanításos újraindítást követően sem kapcsolja vissza a WiFi szolgáltatását a felhasználói oldali tiltás ellenére.

Kb. 1-2 hét elteltével ismét változott a helyzet. Az UBI-nak nevezett router
- áramtalanítást, majd bekapcsolást követően ugyancsak feléleszti a WiFi szolgáltatását, hiába van az letiltva,
- a különbség annyi, hogy
- ezúttal az 5G oldala és
- a felhasználói felületen azt állítja magáról, hogy ki van kapcsolva.

Ismét várom a szerelőjüket... Talán tud hozni a UPC olyan routert, ami normálisan működik.

Szerintem akárhány dobozcserét is kérhetsz, mivel központilag programozzák, előbb utóbb mindegyik ezt a programot fogja átvenni.

Tedd be egy Faraday kalickába :-).

Abban van. Földelt fém doboz.
De előfordul, hogy használom ezt a részét, akkor leveszem az ajtaját.
Viszont ilyenkor sem szeretnék szolgáltatási pont lenni.
Szerelő jött, gyári reset, most úgy működik ahogy illik.
Amíg át nem variálják távolról. De pont ezt írtad.
Ha kérem a WiFree kikapcsolását megteszik, de önhatalmúlag szabad nekik visszakapcsolni?

az egy dolog, hogy felhasználóként nem tudod, milyen szolgáltatásra szerződtél.. de hogy a szerelő sem tudja, az igazán jól hangzik.
http://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/434/~/a-upc-wi-free-h%C3%A1l%C3%B3zat-kikapcsol%C3%A1sa%3F

A fent belinkelt oldalról: "Természetesen Önnek lehetősége van arra, hogy a kábelmodemén bekapcsolt UPC Wi-Free hálózatot bármikor kikapcsolja"
No ez nem igaz. Felhasználói oldalon erre nincs lehetőség!

Tudom, több mondatból áll
"A szolgáltatás kikapcsolását ide kattintva kezdeményezheti a Wi-Free menüpont alatt."
kattints oda

"Önnek lehetősége van arra, hogy...bármikor KIKAPCSOLHATJA" megfogalmazás nem azt jeleni, hogy kérhetem.
De kérni, valóban lehet. Írásban is, telefonon is. Egy darabig úgy is marad.
A router mostani felületén a felhasználó már nem is láthatja a WiFree státuszát.
Csak úgy lehet ellenőrizni, hogy áramtalanításnál eltünik-e nagy térerejű jele és visszakapcsolásnál pedig visszatér-e.
Mellesleg mindét szerelő megerősítette, hogy én nem kapcsolgathatom, és az összes routerüknél így van.
Ettől még nem lehetetlen a dolog, mert ha pl. az én általam állítgatható My UPC Profil oldalamon keresztül bejut valahogy az infó oda, ahová az ügyintéző is rögzíti és a router pl. minden újraindításkor beolvassa a szolgáltatónál fellelhető és hozzám (szolgáltatási ponthoz) rendelt config állományból, akkor akár még működhet az általam "bármikor KIKAPCSOLHATJA" megfogalmazás. Ha távolról is újra tudnám indítani a routert (már ha ez szükséges ahhoz, hogy megváltozzon a viselkedése e tekintetben) akkor még a "bármikor" is megállna.

Nem értem miért zavar.
A hálózatodra, sebességedre nincs hatással.
Nem menedzselheted, mivel az UPC által üzemeltetett szolgáltatás.
Bejelentheted, hogy nem vagy hajlandó a nálad levő modemmel szolgáltatni. Ebben az esetben nem kapsz WeeFrée accountot.
Aztán a gyakorlatban teljesen össze-vissza van. :)

Sokkal fontosabb, hogy a router bridge módban legyen - azt viszont menedzselheted. Saját wifidet lekapcsolhatod, stb.

Tudomásom szerint, az alábbi WiFree kombinációk lehetségesek:

WiFree tag + szolgáltatási pont
vagy
csak WiFree szolgáltatási pont, tagság nélkül
vagy
egyik sem.

Miért fontosabb, hogy a router bridge módban legyen? Kifejtenéd?

Mert jobb technika erheto el, mint amit a szolgaltato vaaha ki fog hozni. A WiFreet es a tobbi hasonlo ingyenes szolgaltatast soha nem jutna eszembe hasznalni. Ha utkozben kell internet, van mobilnetem, ha kulfoldon kell, akkor ott is veszek. Ha pedig megvan a sajat infrastrukturam, akkor nincs szuksegem plussz egy eszkore, ami sugaroz a 2.4-es es/vagy az 5 GHz-s savban.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Igen, ilyen igények is vannak. De én pl. saját eszközöket használok általában, de van olyan időszak, amikor ezek közül elviszek magammal hosszabb időre. Ilyenkor van szükség a szolgáltató által biztosítottra.

De ha már a WiFree "szolgáltatást" boncolgatjuk. Növelhetné a hasznosságát, sikerét, elterjedését, ha olyan helyeken is elérhető lenne, ahol az emberek több időt, esetleg heteket töltenek. Pl. szállodák, bevásárló központok, eü. intézmények...

Kis országunk - egyes lakótelepek kivételével - négyzetcenti pontossággal fel van osztva szolgáltatók szerint.

van ez az uj "UPC Connect Box" csilivili allo bigyo, van valakinek olyanja? van azon is bridge mod, vagy az mar csak routerkent funkcional?

Modem modnak hivja az eszkoz, de az a bridge mod, be lehet arra is allitani.

hivd fel a ceget, kerd, hogy kapcsoljak ki a upc wi-free-t, mondd, h te magad szeretned kezelni a sajat wifi eleresed, nem szereted amikor keres nelkul sugaroz.

nekem ezutan frissitettek a firmware-t es azota magamnak kapcsolgatom, amikor nagyon kell a sajat wifi-met admin hozzaferessel, wi-free nincs.

(cserebe en sem tudom masok wi-free-jet hasznalni, ami nagyon nem erint)