Játszunk DooM III-mal Debian rendszeren

 ( szaty | 2004. október 25., hétfő - 19:38 )

Játszunk DooM III-mal Debian rendszeren

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Istenmencs h. flameljek!
Lehet h. az én tudásom hiányos, de nem úgy van h. az x-window protokolljai (és egyéb overheadjei) miatt sosem lehet olyan gyors, mint a windóz alatti kernelböl ablakozással??

[quote:590b254b04="ricsip"]Istenmencs h. flameljek!
Lehet h. az én tudásom hiányos, de nem úgy van h. az x-window protokolljai (és egyéb overheadjei) miatt sosem lehet olyan gyors, mint a windóz alatti kernelböl ablakozással??[/quote:590b254b04]

Ez a játék winózon se pörgi magát hülyére! Platformfüggetlenül lassú!

[quote:67df7ca40f="ssa2"][quote:67df7ca40f="ricsip"]Istenmencs h. flameljek!
Lehet h. az én tudásom hiányos, de nem úgy van h. az x-window protokolljai (és egyéb overheadjei) miatt sosem lehet olyan gyors, mint a windóz alatti kernelböl ablakozással??[/quote:67df7ca40f]

Ez a játék winózon se pörgi magát hülyére! Platformfüggetlenül lassú![/quote:67df7ca40f]

Ok, az világos, de akkor "elméletileg" kérdezem, h. igaz-e amit leírtam?

[quote:bbcf8ea0d1="ssa2"]
Ez a játék winózon se pörgi magát hülyére! Platformfüggetlenül lassú![/quote:bbcf8ea0d1]

Grafikahoz kepest gyors. Azert mert neked a wolf1 30fps-el gyorsnak szamit egy 3ghz-es p4-en, azert meg a grafika/fizika/hang vs gepigeny a lenyeg.
-Orgi-

Én nem vagyok szakértője a témának, de a gyakorlati tapasztalataim nem egyeznek a te állításoddal. A Quake3 és az UT2004 ugyanis legalább olyan jól, ha nem jobban megy linuxon, mint windózeron.
Szerintem a videokártya driver és a játék optimalizáltsága a meghatározó a végső sebesség tekintetében. Az oprendszer nem túl sokat számít!

[quote:b9d0d2df51="Bali"][quote:b9d0d2df51="ssa2"]Még úgy se volt semmi extra kinézete. A nagy reklám helyett inkább a programot optimalizálhatták volna még egy keveset, mert ez így egy nulla.
Azért annyi (szerintem jogos) igényem lenne, hogy minimum egy quake3 minőségű képet produkáljon a játék megfelelő sebességgel. Tíz évvel ezelőtti képminőségre lebutitva inkább hozzá se fogok![/quote:b9d0d2df51]

korantsem csak a jatek optimalizaciojarol van szo, "doom3 fejelttseg teren" sajnos a linux driver durvan fele annyi fps-t produkal mint a windozeres, atin talan meg meg nem is lehet nyomni vagy mi, majd az uj driverrel.... ez nem kvek3, ahol linux alatt tobb fps-t tudsz kicsavarni mint windozerben ;) majd mikor kijon a doom3 engine-es kvek4, majd akkor mar jo lesz a driver biztos :lol:[/quote:b9d0d2df51]

Allitolag 10% kulonbseg van a wines es a linuxos doom3 sebessege kozott a wines javara, es megintcsak allitolag a gcc miatt.

[quote:81f23fbc1d="ricsip"]Istenmencs h. flameljek!
Lehet h. az én tudásom hiányos, de nem úgy van h. az x-window protokolljai (és egyéb overheadjei) miatt sosem lehet olyan gyors, mint a windóz alatti kernelböl ablakozással??[/quote:81f23fbc1d]
Amennyire en tudom hardware-es opengl gyorsitasnal ugyanugy "kozvetlenul" erik el a jatekok a grafikus kartyat, mint windowson. Tehat jo minosegu driverekkel es megfeleloen optimalizalt jatekokkal elmeletileg ugyanolyan sebesseget lehet elerni, mint windowson.

NVidia 6629 driver kötelező Doom3-hoz !!!
Eszméletlen gyors lett !!! Pariban van a Dózeres verzióval !!!
Mélyen meghajlok a programozók nagysága előtt !!!

Király !!!

ssa2: a doom3 tökéletesen optimalizált, ehhez a grafikához ekkora teljesítmény kell. nézd meg a thief3-at, a deus ex 2-t, mind tetűlassú a mai gépeken. ha nem tetszik, ne játsz vele.

Nem is fogok...

Mindenkinek ajánlom az alábbi összehasonlítást Doom3 Linux és Windows rendszereken.
http://www.linuxhardware.org/article.pl?sid=04/10/12/1725246

azért ez nem igazán illik, mivel hogy a d3 működése kisebb fajta csoda, ráadásul a d3 win kliens kb 2 hónap előnnyel rendelkezik. térjünk vissza rá egy kis idő múlva, úgy korrektebb dolog lesz.

a q3 linuxos port 132 - nél, a wolf3 port 141 - nél állt meg (és finoman szólva jobban megy mint a win változat), ehhez képest a d3 port még 11, és mint mondtam egy kisebb csoda......

nem akarok a tisztelt társosággal én sem összeveszni de szerintem nem mindenféle hülye számot kell nézni hanem azt hogy jól megy e vagy nem.
az a 10% kölömbség amit többen is szeretnek emlegetni nem látszik annak a számára aki csak egyszerűen egy jó játékal jót akar játszani. Nem így van??

Sziasztok

Remélem szerettek ezen kitűnő játékkal játszani mert én is azaz csak szeretnék ha menne.
A probéma csak az hogy egy ilyennel leáll:

idRenderSystem::Shutdown()
Sys_Error: couldn't find game dynamic library

A vicc csak az hogy a demo gond nélkül ment.

[quote:3a1a91b656="szaty"]Sziasztok

Remélem szerettek ezen kitűnő játékkal játszani mert én is azaz csak szeretnék ha menne.
A probéma csak az hogy egy ilyennel leáll:

idRenderSystem::Shutdown()
Sys_Error: couldn't find game dynamic library

A vicc csak az hogy a demo gond nélkül ment.[/quote:3a1a91b656]
nem eleg csak a binarist bemasolni egy konyvtarba a cdken levo pakokhoz, kellenek a libek meg game00.pk4 es tarsai, amit az id telepito szepen fel is rak.

Én az id telepítőval telepítettem. Ez a CD-kről semmit nem másolt föl. A /usr/locale/game/doom3/base/ könyvtárrba kell 5 fájlt bemásolni a README szerint. Az itt lévő összes cucot letöröltem aztán ide másoltam az 5 fájlt.

Valamiut én csesztem el?

Közbe aktualitását a téma vesztette megoldottam.

Milyen gépen nyomod? Nálam baromi lassan ment, le is töröltem a francba. Nem tudom, mi a bánat miatt van ekkora gépigénye a vaksötét előállításához? Nálam P4 2,66 3,1GHz-re húzva 512MB RAM-mal GF4 Ti 4200 128MB (játéknál felhúzva 276/486-ra) 800x600-as felbontásnál nem a legjobb, hanem eggyel gyengébb minőségre állítva 15FPS "sebességgel" vánszorgott a játék legelején.
Ut2004 ugyanezzel a géppel 1280x1024 felbontással meglehetősen jó beállításokkal 80FPS-ről indul, és 30 alá nem is megy nagyon, még a leg akciódúsabb részeknél se.

Az a "nem a legjobb hanem az eggyel gyengebb" mod a 256MB rammal ellatott grafkartyakat celozta meg, probald kicsit lejjebb adni az igenyeid :)

Még úgy se volt semmi extra kinézete. A nagy reklám helyett inkább a programot optimalizálhatták volna még egy keveset, mert ez így egy nulla.
Azért annyi (szerintem jogos) igényem lenne, hogy minimum egy quake3 minőségű képet produkáljon a játék megfelelő sebességgel. Tíz évvel ezelőtti képminőségre lebutitva inkább hozzá se fogok!

En egy Athlon 2000+ -os 512MB DDR rendszermemóriás gépen GF4 TI4200-al játszok. Nekem nagyon tetszik 1024x768-ban simán fut. En nagyon meglepődtem ilyen jó teljesítményt közel sem vártam. Szoktatok neten játszani? Ha igen melyik szervereket tudjátok ajánlani?

[quote:6743f51512="ssa2"]Még úgy se volt semmi extra kinézete. A nagy reklám helyett inkább a programot optimalizálhatták volna még egy keveset, mert ez így egy nulla.
Azért annyi (szerintem jogos) igényem lenne, hogy minimum egy quake3 minőségű képet produkáljon a játék megfelelő sebességgel. Tíz évvel ezelőtti képminőségre lebutitva inkább hozzá se fogok![/quote:6743f51512]

korantsem csak a jatek optimalizaciojarol van szo, "doom3 fejelttseg teren" sajnos a linux driver durvan fele annyi fps-t produkal mint a windozeres, atin talan meg meg nem is lehet nyomni vagy mi, majd az uj driverrel.... ez nem kvek3, ahol linux alatt tobb fps-t tudsz kicsavarni mint windozerben ;) majd mikor kijon a doom3 engine-es kvek4, majd akkor mar jo lesz a driver biztos :lol: