abuse: 193.91.67.200...

... versanus kft: a kurva nénikéd, az üres vosz-besz.com domain-eddel együtt.

van pofája egész nap szórakoztatni magát: létező (és nálunk hosztolt) domain-hez csatol felhasználónevet, ezt használva rápróbál egy-egy levél küldésére, feladóként és címzettként (mindkettő u.a.) ezt használva. természetesen a próbálkozós felhasználónevek nem léteznek, egy idő után meg már uncsi ezt lesegetni a logban.

puszi anyuci!

Hozzászólások

ezeket en is szeretem (sic!) ;-)

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Kedves Bthomyka!

Hálásak lettünk volna, ha erről emészthetőbb stílusban írsz egy e-mailt legalább nekünk, de a legcélravezetőbb az lett volna, ha az érintettet, a VOSZ-BESZ-t értesíted róla, hogy számodra zavaró dolog történik a szerverükön. (Aminek összesen annyi köze van a Versanus Kft.-hez, hogy a mi tartományunkból való az IP-jük.)

További sok sikert és jó munkát!

Üdv.:
Taranov Kuzma
Versanus Kft.

Tisztelt Taranov Kuzma,

[off]
ez egy ilyen ország (jelenleg). pl egy elmeháborodott hetek óta linkeli a hulladékát a hupon -valljuk be, sokan lennénk hálásak ha a fogyaték "emészthetőbb stílusban" kezelné a huppal, hupperekkel, zsidókkal, cigányokkal meg a fél világgal szemben fennálló problémáját-, vagy bánatában és tökéletessége kihasználatlansága miatt felkötné magát végre...
[on]

már egy ideje zsigerből nem írogatok abuse@ címekre, ezerből egy ha reagál, általában gmoore bérczigábor szinten -sok értelme ennek meg nincs-. volt már téma a hupon a közelmúltban, pl ezit témájában firkáltam én is, más is.

tegyük hozzá, ha már sj is a kedvencek közé rakta az ipcímet/tartományt és/vagy a domain-t, akkor vélhetőleg a probléma nem tegnap kezdődött (nálunk sem, csak részemről most lett elég). különbség annyi, hogy sj hozzám képest -vélhetőleg- diplomatikusabban kezel(het)i az ilyet.

hogy összesen kinek mennyi köze van egy-egy domain-hez, az nem vita tárgya. ha én felelek (valami összehányt médiatörvény alapján) az általam felügyelt szervereken a nyilvánosság előtt megjelenő webtartalomért, vagy példánál maradva valamelyk ügyfelünk spam-elése miatt, vagy akár annak kísérlete miatt, esetleg a mi szervereinkről indított DDoS vagy hasonló miatt, akkor mindenki más is szintén, aki hasonszőrűen vagy tőlünk komolyabb szinten boldogul a hoszting témakörében. kivétel ugye bérczi hosztingja, lásd az általa linkelt tartalom (úgy az egész, nem csak a rám vonatkozó szakasz).

nem gondolom, hogy nekem feladatom volna jelezni 1, vagy akár 37 felé egy adott probléma forrását. ahogy én megtalálom a nálunk ritkán (de) előforduló renitens egyedeket, problémákat okozó anomáliákat (szakirányú diploma nélkül of course), pont ugyanúgy megtalálhatja minden sysadmin a saját szolgáltatási körén belül.

jelezném továbbá azt is, hogy abuse jellegű blogbejegyzés csak abban az esetben születik részemről, ha a probléma eléri az ingerküszöböt.
adabszurdum tartalom gyanánt még impresszum sincs a vosz-besz.com oldalon (meg más sincs), így ha hagyatkoznék az alternatív módszerekre abuse@ címeket kutatva, több idő megy el, mint a tűzfal-szabály beállításával, meg a blogposzt nyitásával együtt.

ha fenti bejegyzésem dehonesztáló rátok nézve, azt az oldal bal oldalán lévő blokkban a "/visszajelzés" linkre kattintva lehet jegyezni, trey nagyon rövid időn belül, elbírálás után majd röpteti a francba, ha megfelelő indokkal álltok elő.
(egyébiránt pedig krónikus adathiány lépett fel bérczinél, kellett már valami hupos bejegyzés, amit linkelhet a hulladékjára, hogy este csoportosan kiverhessék rá a #nohup irc csatornán. egészségedre gáborka)

üdv.: bth

--
Aspire E1-530
"...és micsoda zajt csapott!"

Szóval akkor igazam volt, hogy mimdez csupán egy céltalan panaszkodás a vakvilágba.

Alapvetően nincs ezzel sem baj, mindenki szokta időnként csinálni. Viszont az ember általában megtanulja, hogy egy ideig jó kiereszteni a gőzt másoknak, azonban hosszú távú folyamatos picsogás egy "ember, szedd már ossze magad!"-al lesz lezárva.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

na de most, hogy mar tudtok a problemarol, engem az erdekelne, hogy mit tesztek? En is megerositem, hogy a vosz-besz.com[193.91.67.200] nevu geprol omlik a gane...

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

A HUP-ra való tekintettel értesítettem az ügyfelünket a problémáról. Azért írom, hogy a HUP-ra való tekintettel, mert én továbbra is úgy gondolom, hogy általában véve csak a kulturált hangvételű és közvetlenül hozzánk érkező megkeresésekkel érdemes foglalkozni.
Abban bízom, hogy az ügyfelünk megoldja a problémát, de ezt a szervert nem mi üzemeltetjük, belenyúlni nem tudunk.

Szervusztok!

Egyeztettem az ügyfelünkkel. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy szándékos spammelésről nincs szó ebben az esetben.
Az ügyfelünk jelezte, hogy a témaindító hozzászólásban említettek valamennyire igazak lehetnek, de ez legfeljebb pár napig tarthatott egy hibás programkód miatt, amit azonnal javítottak, amint tudomásukra jutott a probléma.

Az érintett rendszer hírleveleket küld ki, de ezek a küldések a jogszabályok figyelembe vételével történnek, minden legális és kontrollált. Leiratkozás után nem küldenek több levelet.

Ha radikálisabb megoldást vártatok, akkor sajnálom, hogy ezzel nem tudunk szolgálni, de annak a magam részéről örülök, hogy tisztáztuk a helyzetet.

Üdv.
Kuzma
(Versanus Kft.)

Egyeztettem az ügyfelünkkel. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy szándékos spammelésről nincs szó ebben az esetben.

ezt igazan kifejthetned, ld. lentebb

de ez legfeljebb pár napig tarthatott egy hibás programkód miatt, amit azonnal javítottak, amint tudomásukra jutott a probléma.

milyen hiba az a programokodban, ami a topikinditoban leirt jelenseget produkalja? "létező (és nálunk hosztolt) domain-hez csatol felhasználónevet, ezt használva rápróbál egy-egy levél küldésére, feladóként és címzettként (mindkettő u.a.) ezt használva. természetesen a próbálkozós felhasználónevek nem léteznek,"

Csak azert kerdezem, mert ez netto bullshit, csakugy, mint a "legfeljebb par napig tarthatott". Sajat logjaim alapjan mar tobb, mint 30 napja omlik a cucc.

Az érintett rendszer hírleveleket küld ki, de ezek a küldések a jogszabályok figyelembe vételével történnek

bemondasra elhitted nekik

minden legális

vannak ketsegeim

és kontrollált.

kb. mint egy napkitores

Ha radikálisabb megoldást vártatok [...] de annak a magam részéről örülök, hogy tisztáztuk a helyzetet.

max. ha te azt tisztazasnak nevezed, hogy megkinalnak valami random nevetseges bullshittel, te meg kritika nelkul beszopod. Sajnos a jelek szerint tevedtem, amikor megelolegeztem nektek, hogy ti nem vagytok spammer barat szolgaltato...

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

1 het utan meg mindig zero reakcio, igy beigazolodott, hogy a versanus kft is egy spammerbarat szolgaltato.

A legrosszabb az egeszben az, hogy a kisebbik rossz helyett (=felteszitek a kezeteket, es elismeritek, hogy nalatok a penznek nincs szaga, es hogy a spammerek megbecsult ugyfeleitek) a nagyobbik rosszat valasztottatok, azaz alairtatok a diliflepniteket, es elismertetek, hogy felkegyelmuek vagytok. Legalabbis ha magatok is elhisztek a fenti IQ20-as mosakodast, akkor aligha marad mas variacio...

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)