facebook kémkedés

Sziasztok!

Hétvégén voltam külföldön autóért. A telefonomba egyedül az autókereskedő számát írtam be, és el is mentettem a telefonkönyvembe (google szinkron). Itthon wifiről használom a telómat, külföldön és belföldön nincs adatkapcsolat. Tegnap bejelentkeztem facebookra, és az autókereskedőt ajánlotta ismerősként..
Eléggé meglepődtem, mert biztosan a telefonszámán kívül nincs közös pont. Én arra gyanakszom hogy a fb messenger szivárogtatja magának az elmentett telefonszámokat.

Nektek hasonló tapasztalat esetleg?

Hozzászólások

Gondolom hozzáfér az applikáció a kontaklistádhoz a telefonon. Nincs ebben semmi csoda.

https://www.facebook.com/help/347452185405260
"Read your contacts: This permission allows you to add your phone contacts as Messenger contacts if you choose to do so. You can always stop syncing your phone contacts by going to your Messenger settings."

"fb messenger szivárogtatja magának az elmentett telefonszámokat"
Az is lehet, de Occam szerint inkább be van kapcsolva a kontaktok szinkronizálása. Vagy nálad vagy a kereskedőnél (is).

Szóval nem biztos hogy az NSA és társai épp ellened kémkednek 7x24-ben :D

A telefonon a facebook app rá tud keresni a facebookon a telefonon tárolt telefonszámokra, és fel is szokta ezeket ajánlani, azt gondolva, ha valakinek a számát tudod, akkor esetleg jó ötlet.

Ha webes facebookon történt amit írsz, akkor nincs ötletem :-)

A Fb annó felajánlgatott egy hajdúsági embert ismerősként. Ezzel az emberrel 4-5 gmail erejéig tartottam a kapcsolatot, rendeltem tőle valamit.
Telefonon soha nem jelentkeztem be Fb-re, az első adandó alkalommal az Fb alkalmazást töröltem, mindenféle szinkronizációt alapból kikapcsoltam rajta még újkorában.
Azt nem tudom, a másik fél hogy járt el.

------------------------

Nekem van egy kamuregem facebook-on, hogy meg tudjam nézni amihez szükséges fb reg. A hozzá tartozó gmail cimmel soha senkinek nem irtam és nem is fogadtam levelet (teljesen üres minden szempontból, contactja sincs, csak a fb reg miatt hoztam létre) mégis folyamatosan felkinál két embert akit ismerek. Nem tudom honnan szedi őket, de gyanús.

iOS

"Messenger would like to access your contacts"

Termeszetesen don't allow-ra mentem, mert tudtam hogy milyen pofatlan ceg ezekben. Sot, a location-t se engedtem neki, minden mas appnak meg igen, csak nekem ne promotalja, hogy a postom vagy az uzenetem melyik varosreszen keszult.

Android

Meg mindig csak "igen/nem" van amikor felsorolja a Play aruhaz, hogy miket szeretne hasznalni egy alkalmazas? Vagy mar behoztak ezt a tobb eves lemaradasukat az iOS-szel szemben?

Es a kulso app mikhez szeretne hozzaferni, es hova kuldi az adatot? ;) Oke, tudom, az Apple is meg a Google is Meg Csunyabb Helyre Kuldi, de azert megis csak van egy hatara ezeknek a nagyobb cegeknek, hogy "hogy adhatjak el". Sot, igazabol a Facebooknal erzem a legkevesbe, hogy ebben erezne a sajat korlatait.

Most ez tényleg olyan nagy probléma, mikor önként regisztráltál be egy olyan oldalra, ahol te magad vagy a termék?

Az a legjobb, amikor az fb felajanl nekem torok major incident coordinatort ismerosnek, akivel csak ceges halon es csak lync progival kommunikaltam, sehogy mashogy, raadasul csak egyszer volt ilyen XD