Raspberry PI 2

A régi fél megás RPi kártyára készített Raspbian egy az egyben használható az új 4 magos RPI alaplaphoz?
Arra gondolok, hogy a RAspbian, amit már saját elképzeléseim szerint beállítottam, a régi rpi kártyán, át tudom.e vinni minden változtatás nélkül az új kártyára?

.::Miller::.
miller66k@gmail.com

Hozzászólások

Nekem a fenti mondat azt jelenti, hogy nem. *Csak* akkor, ha előtte megtörtént a frissítés. Új u-boot és valami új konfgig kell. A letöltsi oldalon szépen látszik is, hogy csak a Raspbian az, amelyikből már van Pi2-n *is* futó verzió.

Majd kíváncsi lennék, hogy a Pi 2 mennyivel gyorsabb pl. a B+ modellhez képest.

Lehet hogy mást nem fogsz tudni csinálni rajta közben, meg azt sem tudom hogy jeleníted meg őket egymás mellett (manpage-et el kell olvasni :) ) X nélkül, mert az végképp kinyírja az egészet.

Egy kolléga telepített Raspberry-ket kamerával a házát figyelni. Értelmes felbontásban megy a videó rendesen, de maximumon tudtommal kicsit megfekszik, lehet nálad is gond lesz a 2 stream...

Egyébként 2MP az fullhd... Minek ez, ha megjeleníteni sem tudod? Vagy nagyobb felbontású monitorban gondolkozol? Az nem tudom mennyire megy neki.

Én használtam ugyanazt a kártyát B1-ben és B2-ben is, ráadásul két kártyával is, az egyik régi raspbian dist-updaddel, a másik friss telepítéses raspbian. Mindegyik ment szépen.
Teljesítményt nem igazán néztem.