Vitorlázógép - II. rész

Előző rész: Vitorlázógép - I. rész

Lassan egy éve már, hogy nekiálltam a projektnek. Aztán el is tettem a fiók mélyére egy jó darabig. Most így Február elején ismét elővettem, mert jön a jó idő és úgy terveztem, hogy ebben a szezonban már repülni fog.

Az előző részt ott hagytam abba, hogy újra lesz fóliázva a gép. Ehhez készítettem egy dizájntervet a ROC-2000 alapján (találós kérdés: mi köze a ROC-2000-nek az Albatrosshoz?).

A rajz többé-kevésbé méretarányos, de jól megszívtam a programmal, mert mentés közben kifagyott és utána már meg sem nyitotta a fájlt, maradt az SVG-ből újjáépítés.

Gondolom az látható a terveken, hogy nem egy-az-egyben ROC-2000 lesz, mert a hátsó szárnyaknál nekem nem tetszik a piros-sárga aránya. Sokkal szebben néz ki, ha a piros szín több helyet foglal el. A képen látható verziókból az A1 vagy a B2 lesz a befutó, hogy melyik, azt majd élőben fogom eldönteni a fóliázás során. Így kép alapján a B2 felé hajlok egyébként, szerintem tetszetősen néz ki, hogy az első szárnyon kívülről indul a piros, míg a hátsónál belülről.

Most jön az a rész, hogy be kell lőnöm a pontos színárnyalatokat látatlanban, képernyőn keresztül. A kadmiumsárga alapszín az fix. Amivel bajban vagyok az a piros és a kék árnyalata. A választékból a világospiros és a ferrari piros jöhet szóba, de a képeken teljesen máshogy néz ki a színminta és a tekercsről készült kép, így elég macerás belőni, hogy melyik illik jobban a kadmiumsárgához. A kék szín annyira már nem tűnik nehéz választásnak, mert van a kék és a sötétkék. A kéknek a piroshoz kell passzolnia, tehát szerintem a sima kék lesz a jó, míg a sötétkék inkább egy bordópiroshoz passzolna, az meg ugye eleve nincs a listámban. Esetleg royal red és royal blue a másik palettából?!

A szárny középső elemére lesz nyomtatva egy felirat a gép nevével jobbra igazítva, de igazából nem létfontosságú elem. Apropó a gép nevén még gondolkodom. Gyárilag Albatross, de szeretném belevinni valahogy a ROC-2000 nevét is, így utalván a dizájn ötletgazdájára, illetve a gép múltjára. Ugyanakkor valami újat is hozzá akarok tenni, jelezvén, hogy ez se nem Albatross, se nem ROC-2000, hanem egy megújult verziója ezeknek. Aztán lehet, hogy semmi nem lesz belőle és marad az Albatross.

A fóliázásról nem tudom írjak-e külön blogpostot, mert nem igazán tudnám levideózni, legfeljebb pillanatképeket tudnék készíteni, amik viszont nem adnak vissza sokat a folyamatból. Esetleg majd a végeredményről néhány kép.

A fóliázás után még szeretném lecserélni az elektromotort (lásd előző rész) egy hátul forgósra, hogy a törzsön belül tudjam elhelyezni, ahogyan az eredetileg is meg van álmodva és lényegében ennyi, ezután már csak a reptetés lesz hátra.

Hozzászólások