Meló

Miért van az, hogy ha valaki bekerül egy irodába akkor azt hiszi, hogy már megütötte a főnyereményt és már csak annyi dolga van, hogy hátradöljön?
Most váltunk meg a második munkatársunktól rövid időn belül.
A tünet, hogy mikor már úgy érezzük, hogy lejárt a beilleszkedési fázis nem képes felvenni a ritmust. Elég pörgős meló hagyunk időt belerázódni, de úgylátszik vagy nem akarnak dolgozni vagy tul sok az elvárás.
Egyszóval megint aktuális ez az állás:http://hup.hu/node/126261
Egy kivánságom van. Csak olyanok jelentkezzensk akik akarnak is dolgozni.
Köszönöm!

pch

Hozzászólások

Annyira vicces amugy ((im)potecialis) munkavallaloktol azt hallgatni folyton hogy "jaj, nincs munka", mikozben munkaltatoi oldalrol munkaltato ismerosoktol olyan torteneteket hallgatni, hogy "nehez ebben az orszagban olyan embert talalni, aki tenyleg akar is dolgozni" (igen, Magyarorszagon nehez ilyet talalni)

Munka mindig rengeteg van. Ingyen dolgozo rabszolgakra is nagy szukseg van. Erdekes modon megsem jelentkeznek onkent, tomegevel ilyenre az emberek. Csak arra szerettem volna ravilagitani, hogy elso helyen nem feltetlen a munka all, hanem lehet, hogy inkabb a jovedelemszerzes. A teljesitmeny (szandekosan nem munkat irtam) es a jovedelemszerzes kozotti ok-okozati osszefugges pedig ma sem mindig, minden szereplonek vilagos.

valoszinuleg nem mindenki 20-as egyedulallo ferfi. Avagy: korlatozni kene a munkaeropiacot is, mert mar-mar irrealis elvarasok lepnek fel. V. o.: "ahol dolgozni kell…".

Én se 20-as egyedülálló vagyok. De mégis ha már bent vagyok megcsinálom ami kell. De az se járható, hogy a kiadott munkát a határidő lejárta után se vegye elő.
Nem egy kirívó esetről beszélek, hanem sajnos az elmúlt 1 évbe több ilyen eset is volt.
Ezért gondoltam, hogy a fiatalok nagy rész addig jut el, hogy irodai munka=egész nap internet.
Biztos, hogy van kivétel. Volt is olyan munkatársam aki nagyon is bevált, jó volt a munkaközösség is, csak mivel nem helyi lakos volt inkább hazaköltözött.
Szóval nem általánosítok. De ami mostanában van a munkaerőpiacon az szerintem katasztrófa.
Aki tényleg jó az már dolgozik valahol.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Nem lehet, hogy az elvárt idő alatt normális tempóban nem lehet elvégezni a feladatot? Csúcsteljesítményt, ámokfutást egyszer-egyszer lehet, de életmódszerűen nem. Folyamatos stressz, kapkodás következménye csak sok hiba, rossz minőség meg egészségkárosodás lesz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem.
Nem kell kapkodni, magad osztod be, hogy mennyi idő alatt lesz kész a projekt. Épp ezen szoktak elcsúszni, hogy nincs szigorú számonkérés.
Ez viszont nem azt jelenti, hogy egy hónappal ezelőtti munkához még hozzá sincs nyúlva....

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

A tapasztalatom hasonló, az emberek állást szeretnének nem dolgozni. A különbség az a kettő között, hogy a motiváció és lelkesedés az első esetben odáig tart, hogy bekerül a hirdetett helyre. Naiv azt gondolni, hogy valaki úgy keres állást, hogy végiggondolja: az elkövetkező 2 évben ezzel szeretnék foglalkozni napi 8 órán keresztül.

A fiatalok úgy választanak pályát, tovább tanulást, hogy jól lehet-e keresni, könnyű elhelyezkedni, nem azt nézik van kedvem érdeklődésem, tehetségem az adott szakmához.

Az egyetemen 500 programozó volt egy évfolyamban kb. 15 embert érdekelt a programozás, 20 ember matekos volt, 300 szeretett játszani (most már a játékosokat hívják kockának)
150-en a jó fizetés reményében jött programozónak (a maradékot nem ismertem :)).

Felvételi beszélgetésen sokszor sikerült kötetlenül elbeszélgetnem és a jelöltek elmondták az igazi okot mért jelentkeztek: "hitelt szeretnénk felvenni kell állás", "anyu nem hagy élni azzal hogy mikor dolgozom már".

A mostani módszer amit használunk, minden kezdő favágó melót végez, aki marad és értelmes feljebb lép, a többit rövid időn belül cseréljük. Ez nem hatékony, de eddig nem találtam jobb módszert.

Osztottam egy Twitter/Facebook duon, remelem segit.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

" - Stressz- és monotónia-tűrés."

Azt hiszem ez válasz lehet a kérdésedre. :)

:)

Szerintem az stressz faktor mikor valaki folyamatosan telefonál a 4 emberből, legalább 2 telefon csörög folyamatosan.
Attól függetlenül, hogy nem csinálsz semmit már lefáraszt agyilag. Legalábbis és így vagyok vele.
A monotónia. Igen. Van, hogy egy üres falra nézve is kockákat látsz a táblázattól de van, hogy egész nap elosztószekrényt készítesz.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Hmm...
Ha Debrecenben lenne, már rabolnák is rá. :)
Épületvillamossági kivitelezésben vagyok alkalmazott... Kalapácstól az rajzkészítésig minden jöhet.
Van ehhez kapcsolódó termékismeretem, kb 300A-ig. Tudok, és szeretek dokumentálni, vezérléseket én csinálom házon belül...
Valamennyi libreoffice tudásom van, de nem félek tanulni. :)
Sok esetben egy-egy projektnél én is tartom az ügyfelekkel/többi szakággal/tervezővel a kapcsolatot.
Stressztűrés van.

Kár, hogy messze vagytok.
- - - - - - - - - - - -
Magyar égre, magyar ufót.
300hsz feletti topicot nem olvasok.