Tim Cook coming out-ja

"While I have never denied my sexuality, I haven’t publicly acknowledged it either, until now. So let me be clear: I’m proud to be gay, and I consider being gay among the greatest gifts God has given me."

[ Tim Cook Speaks Up ]

Hozzászólások

Kivancsi leszek a sok apple fanboy mikor koveti a peldajat. </troll>

--
|8]

So let me be clear: I’m proud to be gay, and I consider being gay among the greatest gifts God has given me.

Angolul nem tudók kedvéért: ez valójában egy megtört, sikertelen élet drámai hangvételű, szomorú beismerése.

Elsőre nyilván sokaknak hasonló jut eszébe. Nekem is. Azonban olvass tovább! Saját bevallása szerint ezen tulajdonsága okán lett érzékeny bármiféle kisebbséggel szembeni hátrányos megkülönböztetésre, így vált sokkal empatikusabbá.

Számomra inkább az az érdekes, hogy egy szociopata idióta után (önjellemzése szerint) az ellenkező véglet képviselője lett az Apple vezetője.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Én is kamingáutolok: miközben sose tagadtam a szexuális orientációmat, sose foglaltam eddig állást nyilvánosan. Szóval mindenki számára legyen világos: büszke vagyok arra, hogy heteroszexuális vagyok. :D
--
Coding for fun. ;)

Ezzel uj ertelmet nyert az Apple-nel az a vulgaris kifejezes amikor a fonok azt mondja a beosztottaknak akik valamit nagyon eltoltak hogy meg lesztek b*szva :D

Ezentul ha valaki itt iphone-t vagy macbook-ot ajanl, hozza kell tennie, hogy no homo!

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Régi vicc:

- Mi a legnagyobb gond azzal, ha Apple terméket veszel?
- Be kell vallanod a szüleidnek, hogy meleg vagy.

Nem ez elso kimutatas, ahol mindebbe belekeverik a 'Jo Istent'. Vagy ez kotelezo, mielott, valaki tarkon talalja dobni egy kihegyezett feszulettel?
Amugy meg, semmi kozom hozza. Ezzel o is tisztaban lehetne.

eddig se terveztem hogy Apple terméket vásárolok... ez a reklám nekem nem jött be.

Egyébként meg k.-ra nem érdekel..

HOFI után szabadon:

"... csak nehogy kötelező legyen ! "

Buszke? En sem vagyok buszke ra, hogy magas vagyok. Vagy hogy barna a hajam.
Semmit nem kellett tennie erte, maximum a szuleinek, hogy dohanyoztak :D

--
Dropbox: http://db.tt/XMk0ssk

Én csak azt nem értem, hogy erre egyáltalán miért volt szükség?

Az IT világ még nem annyira celeb jellegű, hogy az egyes ismert szereplők magánélete érdekelje a szakmabelieket.
Viszont egy világcég vezetőjeként mérlegelnie kellett volna, hogy a potenciális vásárlók egy része elpártolhat emiatt. Azért lássuk be, a világon nem mindenki annyira megértő, mint azt sokan hiszik.

Esetleg abba is gondoljunk bele, hogy a világban nem mindenki akkora tajtparaszt, mint mi (hisszük).

(Elnézegetem a BBC-s archívumból származó Weakest Link adásokat. Szépen kijön a statisztikák által tippelt 5% körüli átlag a versenyzők körében, akik szemrebbenés nélkül mondják, hogy melyik oldalon állnak - és a többi versenyző elfelejt köpködni, meg két standdal odébb állni.
Nem hiába haldoklik a rohadt kapitalizmus, a nyugat.)

Nekem mindig fura a büszkeség szó ebben a szókapcsolatban. Büszkének valami olyanra szoktunk lenni, ami valami achievement. Ha "Isten ajándéka" a melegség, akkor sem látszik mi értelme van büszkének lenni rá(olyan, mint a büszke vagyok a magasságomra), ha meg választás, akkor sem látszik mi köze ennek a büszkeséghez(büszke vagyok, hogy a piros pólót választottam nem a kéket).
(szerk: közben látom barii leírta sacc ugyanezt)

Közben eszembe jutott valami mókás, nekem csak egy ismerősöm van, aki elmondta, hogy ő kipróbálta az azonos nemű szexet és érdekes akkor én is kicsit valami büszkeség félét éreztem, egyszerűen amiatt, hogy jó érzés volt, hogy ha volt egy ilyen vágya, akkor volt elég bátor hozzá és végig vigye és ráadásul ahhoz is elég bátor volt, hogy elmondja. Ez kicsit olyan volt, mint amikor büszke egy apa a fiára :D De nekem akkor is fura magára a melegségre büszkének lenni. Arra, hogy meri vállalni jobban megérteném, mert az tényleg egy nehéz tett.

De amúgy nem tiltakozom az ellen, hogy használják így a szót, csak én nem tenném, az én nyelvi világomban ez fura.

Igazából csak azt nem értem, hogy egy ennyire liberális világban ez még miért hír? Most komolyan. Érdekel ez még egyáltalán valakit?

Mi a kérdés? Hogy Cook miért állt vele elő most? Vagy, hogy a businessweek.com miért szentelt neki egy cikket?

Vagy az, hogy miért van itt egy eldugott topikban szó róla, amibe azért csak sikerült betalálnod? Ha az utóbbi, akkor szemlátomást téged érdekel. Akkor viszont az kérdésed nem értem.

--
trey @ gépház

"Vagy az, hogy miért van itt egy eldugott topikban szó róla, amibe azért csak sikerült betalálnod? Ha az utóbbi, akkor szemlátomást téged érdekel. Akkor viszont az kérdésed nem értem."

Akármennyire is szeretnék, ebbe nem tudok belekötni :)

Amúgy leginkább a businessweek / mainstream média általi felkapást nem értem. De igazad van, azt sem nagyon, hogy engem miért érdekel a dolog egyáltalán :) Tim Cookot meg innen üdvözlöm.

Ezert:

I don’t consider myself an activist, but I realize how much I’ve benefited from the sacrifice of others. So if hearing that the CEO of Apple is gay can help someone struggling to come to terms with who he or she is, or bring comfort to anyone who feels alone, or inspire people to insist on their equality, then it’s worth the trade-off with my own privacy.

--
L

Összeültek a világért felelősséget érző, magukat és egymást annak vezetőinek tartó zsírnyakak, és döntést hoztak arról, h márpedig a föld lakosságának számát csökkenteni kell, mivel túl sokan vagyunk. Több ötlet merült fel a kivitelezésre köztük pl. egzotikus influenza vírus előállítása és elterjesztése - mint radikális, gyors de nehezen kontrollálható megoldás. Azonban a leghumánusabbnak azt találták, hogy a homoszexualitást követendő példává propagálják, ami ugyan lassabb és több ráfordítást is igényel de kevésbé fájdalmas beavatkozás. Így hát célközönségnek az életkori sajátosságok miatt könnyen befolyásolható fiatalokat célozták meg. A különböző szubkultúrákon keresztül terjesztik a homoszexszualitást, gondoskodva annak törvényi támogatásáról, törekedve arra, hogy a normális életvitel [itt heteroszexualitás] valós alternatívájaként jelenítsék meg: házasság, örökbefogadás stb. Természetesen nem maradnak el a tudományos cikkek a témában: miszerint tulajdonképpen a homoszexualitás eltérő mértékben mindenkiben, sőt az állatvilágban is, jelen van. Természetesen morális szempontból is igazolható: a legkülönbözőbb hírességek coming-out-tolnak, hisz ha az Apple vezér mond valami akkor arra aztán feltétel nélkül vevők a fiatalok, és az ég világon senki nem kérdezi meg, h a gazdasági pozíciója miért érvényesítené a szexszuális magatartását? Még maga a pápa is keblére öleli a melegeket. Kinek lenne ezután morális fenntartása?

IGEN! Sőt... És a pszichológia is azért fejlődött ki, mert a középkori zsírnyakak (bár lehet, hogy nem is emberek örökké élnek) eldöntötték, hogy kevésbe fájdalmas beavatkozás, mint lyukat fúrni a bolond agyába hátha kimegy az ördög belőle... (és bizonyára tették mindezt azért, mert akkor még nem volt elég ember)

Ezzel (mint minden ilyen elmélettel) többek közt az a baj, hogy realitásnak érezhetően vicc, viccnek pedig nagyon fantáziátlan.

FathoM

És ráadásul tényleg humánus módszer is :D Az is lehet, hogy az ember forráskódja van így megszerkesztve, hogyha csökken a szabad élőhely, akkor vonzóbbaknak tűnnek az azonosnemű egyedek.

Nekem a kedvencem az amúgy, ami szerint a Földanya(ami egy valódi élőlény), úgy védekezik az ember ellen, ami a férfias versengő viselkedéssel pusztítja, hogy elnőiesíti a férfiakat :D Ezért van valójában mindenféle hormon az ivóvízben is. Lehet ezt össze lehetne kombinálni a meleg áramlattal is.

"Az is lehet, hogy az ember forráskódja van így megszerkesztve, hogyha csökken a szabad élőhely, akkor vonzóbbaknak tűnnek az azonosnemű egyedek."

A túlzsúfolt börtönökben szélsőségesen lecsökken a szabad élőhely, a homoszexuális kapcsolatok viszont (Stephen Fry, Rob Halford és Tim Cook machinációinak köszönhetően különösen) gyakoriak.

QED

Moralitást elég nehéz magyarázni. Kívül esik a logikán. Tudod van az embernek egy ilyen fura képessége: meg tud ítélni dolgokat - mert evett a tudás a fájának gyümölcséből (ami egy alma?). Tekintettel a topic komolytalanságára, szerintem bármilyen flame-be belemehetünk.

ilyen kis buzi vagy?
holnap eladom azt összes apple cuccomat és nem veszek többet apple terméket...
:)

Pont erre az információra volt szükségem :)

ahogy bejelentette elgondolkodtató.
"Ez az egyik legnagyobb dolog amit Istentől kapott."
Sztem ez a kijelentés vallási körökben igen nagy vitát generál...

Nincs semmi bajom velük, amíg nem nyilvánosan csinálják és amíg nem teszik kötelezővé. De Isten legnagyobb ajándékának nevezni azért kicsit erős volt.
Ugyanitt: iPad 4 Retina 16GB Wifi + Cellular, fekete, tokban tartott, fóliázott, karcmentes, eredeti dobozában, eredeti tartozékokkal, garanciával eladó! Ha esetleg osztod Tim nézeteit a szexualitással kapcsolatban, akkor 10% kedvezmény.

Az ajánlatokat várom a: "Ne dobád a buzit!" jeligére.

"Ha esetleg osztod Tim nézeteit a szexualitással kapcsolatban, akkor 10% kedvezmény."
Ok, de hogyan kell bizonyítani?

Amúgy áruld már el, hogy egy cég egy alkalmazottjának szexuális beállítottsága hogyan befolyásolja egy korábban már megvásárolt termék használhatóságát, minőségét. Miért akarsz ezért hirtelen megválni tőle?

Igazából nem Tim beállítottsága miatt, hanem az eszetlenül kitolt frissítések okán. Egyre több hülyeséget csinál, ettől függetlenül nem rossz cucc.
Ha meg nem értetted a poént, akkor bocs.
*szerk.: ahogy írtam előtte is, nincs semmi bajom velük. Elég sok embert ismerek, aki hasonló cipőben jár, mint Tim.

Emlékeim szerint első perctől tudott volt, hogy képbe került, mi ebben az új? Vagy eddig tudott volt, de most ki is mondta?

"- Mitől vagy úgy meglepődve, hiszen tudtad!!!
- Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem..." /Oscar/

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Most jött a hír, hogy a Samsung is bejelentette, hogy meleg.

( ^ twitteren olvastam :) )

Ebből nekem az jön le, hogy a közönség jó része: homofób, nem nyitott, keserű és irígy. Pár topikkal odébb megy az emberkedés a nyíltságról, meghogy open szoftverek, meg open közösség, itt meg, hogy aki szereti az apple termékeit, az hülye kotsog. Azt egyik se veszi észre, hogy ez az ember mennyire bátor, hogy a sok homofób barom elé ki mert állni és szembe mert nézni azzal, ami ebben a topikban is megy. Mind szégyelljétek magatokat.

-1

Ha elolvasod, az emberek nagy részének nem az a baja, hogy meleg. Engem sem érdekel, hogy meleg. De az előadásmód az kiveri a biztit. Mi már az, hogy büszke rá? Ettől ő jobb ember? Vagy kifejlesztette évek munkájával? Vagy milyen alapon büszke? Isten legnagyobb ajándékának tartani pedig szerintem tényleg minősíthetetlen, és ahogy más is írta, nem egy sikeres élet bizonyítéka.

Gyengébbek kedvéért összefoglalva:
- Ha kiáll, és azt mondja, hogy meleg: Rendben, bátor ember, őszinte, oké.

- Kiáll, és veri a mellét, hogy igen, meleg vagyok, és ez a legnagyobb ajándék és ettől jobb embernek érzem magam: szánalmas.

A keserű és irígy részre pedig annyit tudok mondani, hogy bár nem vagyok meleg, én annak biztosan jobban tudok örülni, hogy van társam az életben, gyermekünk lett, értelmes munkát tudok végezni, amiből normálisan megélünk, van pár kollégám akiknél kívánni sem lehetne jobbat, és barátaim, akikre számíthatok. Én ezt tartom ajándéknak, az, hogy a nuni vagy a kuki izgat fel, az szerintem teljesen mellékes, és amúgy magánügy.

Nem értem teljesen azt, hogy ha nem homofób valaki, akkor miért nem mindegy neki, hogy valaki csak úgy kiáll, vagy valaki kiáll+büszke is rá? Had legyen már büszke arra amire akar.

Azt még meg bírnám érteni ha azt írnád, hogy "furcsa", vagy hogy "érdekes", hogy valaki ilyesmire büszke. De hogy "kiveri a biztosítékot", azt nem tudom hova tenni.

Gondolom nem kéne nagyon sokat keresned, és találnál olyan embereket, akik még ennél is furcsább dolgokra büszkék. Azoknál mit csinálsz, felvágod az ereid, szívrohamot kapsz?

Az a bajom vele, hogy divat, és a ló túloldalára esnek át vele az emberek. Úgy tekintenek az ilyesmire, mint valamire, amire fel kell nézni, valami, ami dícséretes, tiszteletre méltó. Holott ugyanannyira nem az, mint amennyire nem szégyelnivaló.
Nekem igazából már mindegy, mert mondhatjuk, hogy a világszemléletem kialakult mind szexuálisan, mind egyéb téren, de nem gondolom azt, hogy a fiatalok elé ilyen példát kéne állítani. Nem gondolom, hogy a szexuális orientáció jelentőségét ilyen erősen el kéne túlozni, amikor ez csak egy igen kis része az életnek. Főleg nem egy olyan embernek, aki amúgy társadalmi státusza alapján követendő példa lehet(ne). Ez alapján egy heteró gyerek joggal hihetné azt (a gyerek fejével), hogy ő bizony már a legjobb dologból kapásból kimaradt. Milyen pozitív hatással lehet ez rá?

Képzeld el, hogy így adja elő mindenki, és a heteró gyereked egy nap odaáll, hogy ő miért nem meleg, mikor a melegség az milyen jó, meg egy csomó híres ember meleg, ő meg nem, Mit mondanál neki?

Elmondanám neki, hogy az ősi, természetes és bölcs iránymutatás - miszerint a világ összes nőjét nem lehet megdugni, de törekedni kell rá - követésében ezer és egy akadály lesz előtte az életben, egyedül a meleg férfiakra számíthat feltétel nélkül, ezért becsülje meg őket.

Mindenkinek szuksege van peldakepre, es hogy minel tobb peldakep kozul tudjanak valasztani. Ha te valamilyen szempontbol kisebbsegbe tartozol, akkor jol jon, ha azt latod, hogy lam, ez nem annyira fontos, mert mas is ott van ilyen vagy olyan kisebbseg tagjakent, ahol.
Egy ido utan / bizonyos pozicioban levo emberek viszont ugy erezhetik, hogy segitenek masok eleten egy ilyen bejelentessel, ellenben ha csendben maradnak, azzal cinkosokka valnak pl a homofobia elfogadottsagaban.

Én is így értékelem, ezért nem is nagyon zavar. Az sem hogy felvállalja, az sem hogy büszke rá, az sem ha demonstrál. Ez szerintem kizárólag a homofóboknak szól, és a kisebbség azon tagjainak, akiket vegzálnak, félnek (akár saját maguktól is), és nem tudnak teljes életet élni.

Ezért nem csapja ki a biztosítékot, és ezért nem gondolom, hogy a hetero gyerekem példának fogja tekinteni (mint ahogy fekete se akar lenni).

Egyszerűen ezek az üzenetek nem nekem szólnak. Aki viszont úgy érzi hogy őt ez zavarja, hát lelke rajta, én biztosan sokat gondolkodnék rajta hogy miért van ez így.

azt hittem, hogy ezt mindenki tudta eddig is

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Tetszenek ezek a nagy okos "összefoglalások".

Jön egy buzi, amelyik nagy csinnadrattával bejelenti ország-világ előtt, hogy ő bizony egy büszke buzi. Erre reagálnak az emberek és elmondják a saját véleményüket. Arra meg megkapják, hogy ugyan már, mit számít, lépjenek tovább... Az emberek meg néznek hülyén:

Dehát vazzeg, nem mi hoztuk fel a témát!

+1 valami ilyesmit akartam én is megfogalmazni.

Ahohy észre vettem, a liberálisok szabadon terjeszthetik a saját felfogásukat, de rögtön letorkollják a másikat, ha ők is ki akarnák fejteni a véleményüket.

Nagyon nem lesz ez így jó, rövid időn belül nagyon kontraproduktív lesz.

A libsi sem feljebbvaló mint a komcsi vagy a náci, egy pályán játszanak, csak mások a preferenciái. Fontos a szólásszabadság, de azt is megilleti, aki letorkol. Egyébként a libsi gyomra is felfordul a buzulástól, a különbség csak abban van, hogy ezt hogy kezeli le - az egyén szabadságát a saját egója elé tudja helyezni.

..Az is hálás téma szokott lenni még, hogy ki a melegebb és ki vallotta be előbb..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Sajnos Tim Cook szülei nem voltak buzik. Persze ettől még lehetnek büszkék. :)

Szerintem ez egyszerűen csak marketing. Divatos, menő dolog lett a vásárlók között, hogy melldöngetve fogadják el az lmbtq*stb társadalmat. Namármost akinek almás telefonja van, vagy majd lehetőleg ilyet vesz később, az már ideológiát is tud rakni mellé. Nem csak egy fekete téglát kell eladni, hanem egy életérzést, pld. hogy mi vagyunk a giga-toleráns cég, és ha tőlünk vásárolsz, akkor mindenki látni fogja rajtad, hogy te is egy giga-toleráns arc vagy.

Mindegy, nyilván ha nekem lenne cégem, én is több pénzt szeretnék keresni vele. Remélem azért hogy pozitív hozadéka is lesz, hátha szabadabban élhetnek az emberek. Minden csepp számít :)

Bocsi, de a tele a t0k0m az ilyen jellegu bejelentesekkel meg a fesztivaljaikkal ahol buszken vallaljak nemi hovavonzodasukat. Lassan mar a hetero (ebben a tekintetben normalis) embereknek kell szegyenkezni, hogy normalisak.
En is buszken vallalom: hetero vagyok. :) csinaltatok egy polot magamnak, es kiiratom ra.:) Bakker, hova tartunk???
na most komolyan, ugy gondolom, ez mindenkinek a maganugye. Nem zavar az, hogy valaki meleg, DE NE REKLAMOZZA!!!
Ne csinaljon belole mediahirt. Ez a problema, hogy ez egyaltalan hir. Most biztosan meg fog novekedi az I betuvel kezdodo termekek eladasa. Minden meleg azt fogja venni. :)

BTW akkor most ő buzi vagy köcsög? (Ha már bevallja legyen pontos!) :)

Valaki tereli a szót az internetadóról :-D .

Ezen sorokat olvasva ez a regi vicc jutott az eszembe...

Parasztgyerek odaáll az apja elé:
- Idesapám. Bevallom magának, én meleg vagyok!
Apja homlokráncolva feléfordul, és kérdezi:
- Fiam, van neked sok milliós nyaralód valamelyik tengerparton?
- Nincsen idösapám.
- Fiam, van neked szupergyors meseszép autód?
- Nincsen idösapám.
- Fiam, vannak neked híres sztárbarátaid, felkapott modellismerőseid?
- Nincsenek idősapám.
- Akkor fiam te nem meleg vagy, csak egy kis b*i...

Engem soha nem érdekelt senki nemi identitása, amíg azt a magánügyeként kezelte. (Több kollégám is volt, aki homokos volt, minden gond nélkül tudtunk együtt dolgozni)
Viszont soha nem értettem, hogy ez miért tartozik a nyilvánosságra és miért kell erre büszkének lenni? Na ez az ami aberált és visszataszító!
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt