21. századi boszorkányüldözés az USA-ban

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nagyra tartom Laza Bálintot, mint szakembert és mint publicistát is.
Remekül megírta a cikket és aki tud a sorok között is olvasni az tudja hogy fogják a magyarországi bíróságok megoldani ezt a problémát.

"Eredményeit Hall a blogján publikálta: azt mondja, egyszerűen szeretett volna segíteni ezeknek a cégeknek, hogy megoldják az igen kellemetlen problémát."

Ahhhahhhahaaa

Azert ez a cikk weev-et elegge artatlankanak festi le, akinek legnagyobb bune, hogy ellopott egy rakas e-mail cimet. Ketsegtelen, hogy ez az egyetlen amiert eliteltek, de nem egy Aaron Swartz a ficko.

--
|8]

Nem kell sorok között olvasni, ott van az első bekezdésben vastag betűvel:

"Magyarországon pedig inkább nem is foglalkoznak informatikával, van elég baj anélkül is a bíróságokon."

A károkozásnál azt is figyelembe kell venni, hogy azért is igen szép összeget kikalkulálhatnak, ha kiderül, valaki illetéktelenül belépett a rendszerbe. Az ilyen téren olvasottak alapján azt hiszem nem célja a cégeknek, hogy kitudódjon a belépés, mert akkor újra meg kell szerezni a certifikációkat amelyekre hivatkozhatnak, hogy biztonságos a rendszerük. Persze lehet, hogy valójában szakmailag semmit sem ér a cert, de az üzletág megköveteli a meglétét. Tehát nem a biztonság, hanem a biztonság illúziója számít. Na ezt rombolja le a fehérkalapos "segítő", amikor közzéteszi a sebezhetőséget. A biztonsági tanácsadó cégek meg tartják a markukat az újabb illúzióért cserébe.

Valószínűleg vannak tényleg jó szakemberek is, de nagyon sokféle sebezhetőség lehet bármiben, ami csak arra vár, hogy valaki észrevegye...