fglrx és hdmi gond

Fórumok

Haverom gépén apu van szolgálatban. a telepítéskori kernel viszont nem szerette fglrx-et, s emiatt csak ati gyerek jutott szóhoz.
A 24 colos Orion digitális tévé mely a megjelenítésért felel, HDMI kábellel kapcsolódik a géphez. Minden rendben, minden szép.
Azóta jött pár új kernel, és a mostanival szintén tettünk egy próbát, hogy fglrx hajtsa meg aput.

Végül is most már kép van, nem ugrál, viszont az Ati catalyst, és krandr kiírása - miszerint 1920x1080x60Hz a felbontás - ellenére is érdekes módon körbe 2 cm-es üres fekete sáv látható. Egér sem jár ott.

A tévé beállítása nem változott.
Hogy lehetne ezt zoomolni? A tévé "kép" beállításai között van ilyen opció, de az nem jó. A jelenlegi beállítást kivéve olvashatatlanul pocsékok lesznek a betűk. A jelenlegi beállítás: Felbontás - "Teljes" azon kívül van a 4:3 és zoom1, zoom2.
Van még egy opció melynek most nem jut eszembe a neve, (haverom tévéje) és a beállításai között van olyan hogy Videó, PC, meg még talán kettő más. S természetesen a PC-n a legjobb a kép. De a pillar box befigyel.
Ati Catalystban nem tudtam ezen változtatni. A rendszergazdai mód meg be sem jött.
Úgyhogy most megint ati a soför. Így legalább szép a panoráma.

Hozzászólások

Nezd meg, hogy a a TV-n be lehet-e kapcsolni az overscan-t. Ha nem, akkor az fglrx-ben kell kikapcsolni az underscan-t (alapbol kicsit osszehuzza a kepet, hogy az overscan-t hasznalo TV-n jo meretben jelenjen meg). Ez a beallitas nincs kivezetve az amdccle-be, az aticonfig vagy az /etc/ati/amdpcsdb szerkesztese kell az allitasahoz.