Chromium alapú böngészőt keresek, néhány extrával

Keresek olyan Chromium alapú böngészőt, ami megfelel az alábbi kritériumoknak.

További előnyök (jó, ha tudja, de nem életbevágó):

  • Natív, nem memóriazabáló AdBlock támogatás (AdBlock-kompatíbilis listával), természetesen olyan, ami le se tölti a hirdetéseket ahelyett, hogy oldalbetöltés után szimplán elrejtené.
  • Ha lenyomom a Ctrl+Shift+Del-t (előzmények törlése), nem az idő kiválasztásán van a fókusz, hanem a Clear browsing data gombon, tehát már csak egy Enter-t kell rányomni. Régen így volt, aztán gondolom valami nagyokos kitalálta, hogy az idő kiválasztásán legyen a fókusz. Ezzel nem is lenne baj, ha egy TAB-bal vagy egy Shift+TAB-bal át lehetne ugrani a Clear gombra, esetleg egy Alt+C billentyűkombinációval meg lehetne nyomni az aláhúzott betű alapján. A gond az, hogy a Tab végigugrál a törlendő előzménytípusokon, a Shift+TAB felugrik a címsorra (mintha arra ennél a funkciónál akkora szükség volna), aláhúzott betű pedig nincs.

Ismer valaki a fentieknek megfelelőt vagy részben megfelelőt? :)

Ha esetleg mégse Chromium alapú, de nagyon hajaz a fentiekre, természetesen az is érdekelne.

Hozzászólások

Keress nem Chromium-alapú böngészőt, mert maga a Chromium antialiasol minden webfontot.

A webfontok anti-aliasingjával nincs is semmi baj, amennyiben nincs alias-olt olvasható formája. Simán Windows-ban is, ha ki van kapcsolva az anti-alias (Cleartype), vannak font-ok, amik Notepad-ben mégis anti-alias-olva lesznek (pl. Consolas, Calibri). Van egy pár ilyen. Ha megnézed ezt a videót, a Settings alatt konkrétan Tahoma betűtípus van (tudtommal nem webfont és tökéletesen jól (jobban!) olvasható 8-11 pt között anti-alias nélkül) és össze-vissza anti-aliasol-ja, ha épp renderel valamit, akkor igen, ha épp nem, akkor nem. Ez történik a weblapokon is. Jó volna ezekre a fontokra kikapcsolni az anti-alias-t. Lényeg az, hogy úgy kéne viselkednie, ahogy a rendszeren a többi alkalmazás, mégis jobban akar tudni mindent.

Azért gondoltam, hogy létezik Chromium alapú megoldás, mivel rengeteg diskurzus született már ebben a témában Chrome és Chromium developer és user fórumokon, arányaiban jelentős számú embernek nem jön be az erőltetett anti-aliasing (ahogy nekem sem). Gondoltam, akadt már developer, aki kihasználva a Chromium open-source létét, készített bele egy módosítást, még ha a Google köp is az ezzel kapcsolatos kirtikára (mert egyértelműen köp). Néhány példa, összefoglalásképpen: