Synology DS213j - belső levelezőszerverként való konfigurálása

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy Synology DS213j NAS a munkahelyemen , ami fileszerverkent funckional , es ez a funkcioja tokeletesen is mukodik , viszont a napokban tiltanom kellett az internetelérését egy kb. 30 gépes tartományban , akik viszont írásos formában szeretnék tartani egymással a kapcsolatot egyeztetések , megbeszélések céljából.

Próbáltam beállítani a NAS-on a levelezőszerver funkciót , odáig el is jutottam , hogy mail server , és mail station szolgáltatás telepítésre került , és beállítottam a NAS-on még egy DNS szervert az alábbi módon:

Létrehoztam egy mesterzónát cegnev.local neven.
A cegnev.local mesterzónán belül létrehoztam egy MX recordot mail neven , gazdagepkent a mail.onyx.local gepet beallitva.
Valamint letrehoztam a mesterzonan belul meg egy A rekordot , mail nevvel , es a NAS fix ip cimevel beallitva.
Illetve onalloan letrejott az ns.cegnev.local NS bejegyzes a mesterzonan belul meg , ahova nincs név beallitva.

A webmailen be tudok lepni , de küldeni nem tudok levelet , a thunderbird alatt viszont be sem tudom allitani a fiokot , itt rossz felhasznalonev / jelszo hibauzenettel ter vissza a thunderbird folyamatosan...

A lenyeg az lenne , hogy legyen kb 20 darab felhasznalonev@cegnev.local e-mail fiok letrehozasara lehetosegem valahogy , es ezek a felhasznalok belso halozatban tudjanak levelezni egymassal.

Tudnatok ebben segiteni , hogy mit rontottam el / hagytam ki a beallitasokbol?

Esetleg ha tudtok egy jo leirast , azt nagyon szépen megköszönném!

Köszönöm előre is a segítséget!

Hozzászólások

rákeresel a guglin arra, hogy synology wiki mail server

ez biztos egy normalis megoldas egy ilyen helyzetben?

bocs az offert, de ezektol a barkacs megoldasoktol mindig elszakad a cerna.

--
FBK

Én nem értek ehez a nashoz, de szerintem tök felesleges a dns mx record localba egy tartományon belül.

Jaja. Vagy a mail kliensek ennyire szigorúak? :) Sem az outlook sem a thunderbird alapból nem rinyált nekem helyi hálón ilyenért. A másik, ha van Windows server akkor talán egyszerűbb és egészségesebb egy hmail server. Ingyenes, és még ha jól rémlik ópen szósz, de kivételesen csak windows-os. Szerintem nincs is ennél egyszerűbben belőhető mail szerver.

Most a 30 offline user csak egymással akar levelezni? Vagy kifelé is?