Sarge recovery badblock miatt

 ( Zenit | 2004. szeptember 6., hétfő - 9:10 )

Sarge recovery badblock miatt

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

passz. nem enged be.

root, lenyomom az entert és akkor login incorrect 4szer majd Maximum nuber of tries exceeded és respawn ..

na puff...

hopp. eltűnt a teljes /var/lib könyvtáram is :cry:

hó haladtam. nemtudom ,hogy ,de sikerült bejelentkeznem rootként. az init nem fut le de rebootolás közben megakad és beugrik a root konzol. a dpkg --get-selections parancsra nem reagált, mivel a fent említett könyvtár teljes tartalma hiányzott. Szerencsémre megtaláltam a dpkg könytár teljes tartalmát a lost+found könyvtárak között. bemásoltam a helyére és akkor sikerült lefutnia a fent említett parancsnak.. mos jön a többi.. :?

sírni tudnék

csak azért írom le ,hogy ha valaki más is belefut akkor ne keljen végigszenvednie ezt. : :cry:

majdnem jók az emlékeid. nekem a visszakopi után az
[b:b826a4e740]apt-get dselect-upgrade[/b:b826a4e740]
-ra kezdte el felrakni a coccuokat

Majdnem jó volt... :wink:

Sziasztok!

Lenne egy hatalamas nagy problémám. a sarge-om alatt defektes lett a vinyó. a lost+found alatt megtalálható majdnem a teljes /usr könyvtár.
nem képes rendesen bebootolni a sarge, illetve ,ha bebootol nem hajlandó még root-ként sem beengedni. sikerült a leglényegesebb dolgokat átmentnem egy másik vinyóra , úgytűnik ,hogy a /etc sértetlen.
Tudna valaki segíteni nekem ,hogy hogyan pofozzam helyre a másik vinyóra ,hogy megmaradjanad a beállítások ,a lefordított kernelem , és a feltelepített csomagok egyezzenek. bármi megoldás?

Köszi.

Ha sikerülne valahogy bebootolnod, adj ki egy [b:f57f65e86e]dpkg --get-selections > csomagok.lst[/b:f57f65e86e] parancsot, mentsd le a /home és /etc mappákat. Elvileg ezekkel vissza tudod állítani az eredeti állapotot. Esetleg a /var mappát is mentheted.

köszönöm megpróbálom. bárnem látok esélyt a csomagok kilistázására, de meglátjuk. ha jól értem akkor már csak az a dolgom ,hogy fel kell húznom ,egy másik sarge-ot , és a vinyóra a kimentett mappákkal "átmosni" plussz a csomagokat felrakni ,valahogy.

Nem kell plussz csomagokat felrakni külön, mert az általam leírt módon leképezed a korábbi telepítést és az új "alap" sarge-on kiadod a következőket:
[b:648dfc7c7a]apt-get update
dpkg --set-selections < csomagok.lst
apt-get updgrade[/b:648dfc7c7a]
Remélem jól emlékszem a dologra... :wink:

Ezek után visszamásolod a lementett /etc és /home könyvtárakat.

Igazából az egész azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e rootként bejelentkezned a döglődő vinyón. Azt hogy nem tudsz rootként belépni az is okozhatja, hogy az /sbin könyvtár is sérülhetett.