xorg-hiba és a raspberry

 ( bzs | 2014. július 22., kedd - 15:04 )

Sziasztok.

Nekem mostanában legnagyobb örömömre így indul a startx:

X.Org X Server 1.12.4
Release Date: 2012-08-27
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 3.2.0-2-mx5 armv7l Debian
Current Operating System: Linux rpi 3.10.34+ #1 PREEMPT Fri Mar 28 20:10:54 CET 2014 armv6l
Kernel command line: dma.dmachans=0x7f35 bcm2708_fb.fbwidth=720 bcm2708_fb.fbheight=480 bcm2708.boardrev=0xe bcm2708.serial=0x4bc37d94 smsc95xx.macaddr=B8:27:EB:C3:7D:94 bcm2708_fb.fbdepth=32 sdhci-bcm2708.emmc_clock_freq=250000000 vc_mem.mem_base=0x1ec00000 vc_mem.mem_size=0x20000000 dwc_otg.lpm_enable=0 console=tty1 root=/dev/mmcblk0p2 rootfstype=ext4 elevator=deadline rootwait fbtft_device.name=pitft fbtft_device.rotate=90 fbtft_device.debug=0 fbtft_device.verbose=0 fbcon=map:10 fbcon=font:ProFont6x11 logo.nologo
Build Date: 18 December 2013 05:20:52PM
xorg-server 2:1.12.4-6+deb7u2 (Julien Cristau )
Current version of pixman: 0.29.3
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Jul 21 04:20:45 2014
(==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
FATAL: Module g2d_23 not found.

Életemben nem láttam még ilyet, egyelőre a g2d_23 létezéséről sem tudtam, csakhogy ebben a debianban úgy néz ki valami csak úgy, egyik napról a másikra ledarálta.

Itt is erről szól a téma:
http://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=66&t=67334
Szóval nemcsak az én egyedi nyavalyám ismét..

Volt már valakinek hasonlója?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A fenti leírás sajnos így kevés.
A hiba csak akkor jelentkezik, ha a raspberryn elindult már startx-szel a grafikus megjelenítés, majd utána bessh-zok.
A startx-et a júzer .profile fájl legutolsó sorában indítom.
Lehet, hogy ez okozza a hibát? 2 GUI nem indulhat, pláne így.

De akkor sem értem, miért "hiányol"..

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---