Parolázzunk!

 ( tombenko | 2014. június 25., szerda - 12:10 )

Mivel a szünet nálunk július 8.-val kezdődik, egyelőre délelőttönként bejárok dolgozni. Most a munkaszüneti szakaszokban váltakozva játszom, programozok illetve filmet nézek. Megnéztem az első két Godzilla filmet japánul, angol felirattal, aminek a kolléganők felettébb örültek. Most nézném a KingKong vs. Godzillát, de sajnos valami fura avi formátumban sikerült beszereznem, úgyhogy a parole csak a zajokat játsza le, a szöveget nem. Van felirat is, állítólag MicroDVD formátumú, amit nem tud beilleszteni. Mi több, az AVIDemux sem. :( (Tudom használjak mplayert/vlc-t, de ez inkább csak a probléma megkerülése, másrészt nekem nem igazán tetszenek.) Mondjuk így is meghatóan érdekes a film.
Segítek közben a kollégáknak is. Az egyik kollégának én telepítettem Manjaro Linuxot, most jött, hogy mi az a piros féreg. Néztem nagyot, hogy mivaaaaaaaaaaan. A piros féreg az Octopi figyelmeztetése volt, miszerint frissíteni kellene. Mivel majd egy éve mondtam neki, megmutattam, hogyan kell, kissé meglepődtem. Meg az üzeneten is. Hogyaszondja 265 frissítés vár. No, kezdjünk hozzá. Rögtön összeakadt az xorg-server és a glamor-egl. Egyiket sem lehet eltávolítani, mert az xf86-video-intel mindkettőtől függ, illetve egyenként sem lehet frissíteni. Mi több, az X.org még ABI verziót is váltott, úgyhogy kézzel frissítettem, egyesével forszolva ezt a részt. Utána már ment magától. Közben hallgattam az okos beszólásokat:

    * Hú, te nagyon értesz hozzá!
    * Ezek a kínai íásjelek mit jelentenek?
    * Honnan tudod, hogy ezt kell beírni?
    * Ilyen jól tudsz angolul?

De a végén jött a legjobb: az a fontos, hogy a dzsoggle elinduljon! Hát, néztem egy percet, hogy mi lehet az. :) Utána elővett egy másik notit is, és az azon lévő winsiebent is kéregetett, hogy rakjam rendbe. Ráértem, ránéztem. Indítás után még vagy tíz perc, mire használható lett. A szokásos probléma - toolbar-hegyek, mindenféle registry meg faszom tudja milyen doktorok, a legkülönfélébb oldalak saját letöltői, volt, ami 6-8 példányban... Mondjuk ezzel legalább tudtam mit kezdeni. A többire meg ajánlottam neki egy ismerősömet, zaklassa őt is hülyeségeivel.
A fiam is tud azért jókat kérdezni. A tegnapi napon este például nekem szögezte: "Apa, miért nem látszanak a hanghullámok?" Hétvégén üveget kormozok és ananászt fogok enni, már látom sorsom. :)

DIO - Rainbow in the Dark
Dragonforce - Fury of the Storm
Rhapsody of Fire - Dark Wings of Steel
Judas Priest - Battle Hymn/One Shot at Glory
Manowar - Number 1

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A fiad a kérdésével nincs egyedül. :)
Gyermekkoromban én azt feszegettem, hogy hogy lehet végtelen a világűr és mi van, ha mégis elérjük a végét?
Meg hogy mi az az abszolút semmi (amiről azóta kiderült, hogy nem is semmi) ami a csillagközi térben van?

Azóta már biztos rájöttél, megosztod velünk is? (mármint hogy mi van a világ végén)

Leesel.

(mármint hogy mi van a világ végén)

Vendéglő. Bár nem engem kérdeztél. :)

Tudod, mi a szomorú? A fiam négyévesen értelmesebbeket kérdez, mint a végzős tanítványaim...
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

De csak, mert Őt még nem butították el az iskolában ;)

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Vagy csak te látod úgy. Vagy nem tudom.
Azért én valahogy úgy érzem, ennek talán az lehet az oka, hogy a pici gyerek csak (a'la A tanú ;) ) egy "náiv rácsodálkozással" nézi a világot, míg a végzősöknek van némi ismeretanyaguk erről az egész trutyiról, ami körülvesz minket és annak alapján próbálnak valamilyen képet kialakítani magukban, ami sok esetben téves és emiatt kérdezhetnek hülyeségeket.

Pl. a miért nem látni a hangokat egy érdekes kérdés úgy egyébként. Lásd még szinesztézia! ;)
Most pl. elgondolkodtam rajta, hogy magam sem tudom igazán, mi is a fény. Jó, elektromágneses rezgés, fotonok etc., de "vizualizálni" nem tudom. :)

hang=targy rezeg. Ha latod a targyat amely rezeg latod a hangot, ha egyebkent atlatszatlan targy rezeg, akkor nem.

A vegzos tanitvanyai az effele erdekes kerdeseket a gyakorikerdesek.hu-ra rakjak fel + nyilvan nincsenk apa-fia viszonyban.

Hm. Szerintem
1. Ha az egyébként átlátszatlan tárgy rezeg, akkor (is) "látom" -> forexample mélynyomó egy nagyobb hangfalban. ;)
2. Nem a hangot látom úgy, mint ahogy a fényt, hanem a tárgy rezgését. Azért ez kicsit más.

Nem, nem rakják fel, mert akkor esetleg tudnák.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Amúgy olyan irdatalanul kicsi tudásanyaguk van, hogy esélyük sincs a helyes meglátásra. Kérdezni nagy ritkán, ha szoktak, olyanokat, hogy kiugrik a szemem.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ezeket a toolbarhegyeket sosem értettem, ha valami értelmes programot kell telepíteni, akkor néznek szomorú szamuráj szemekkel, mert nem tudják hogyan kell.
Egyszer ha ingerült leszek, akkor biztos benyögöm az aktuális delikvensnek, hogy úgy ahogy azt fos toolbart, pont úgy.
_____________________________
Powered by 1,3,7-trimetilxantin

+1, hasonlóan teli tud lenni a tököm ezzel...

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

miert mondanad ezt? Te is tudod, hogy nem pont ugy, sot!

A kedvencem amúgy az, amikor egy programot kizárólag úgy lehet telepíteni, hogy az illetékes tollbart is telepíted. A kérdésnél adott nem válasz a teljes installt megszakítja. 3-4 ilyen, és már használhatatlan a böngészők mindegyike.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ezek szerint a Manjaro frissítés nem csak nálam szívás.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Az a glamor-egl eset vmikor májusban volt, megmondták, hogy nem ajánlott a piros féreggel frissíteni (ha jól értettem az utalást). Olvasgatni kell itt is rendszeresen a disztró oldalán a híreket, és akkor nem érik meglepetések az embert, meg nem mondja azt, hogy itt is szívás a frissítés.

Hát valahogy nem azzal szoktam kezdeni a reggeli kávé mellett, hogy átolvasom mit fognak elrontani aznap a rendszeremen. De ha hetente-kéthetente nézek is fel, ezek a dolgok eltűnnek a „Celebrating new version” hírtömegek mellett. Ráadásul a linkelt híredben külön kiemelik, hogy a KDE verziónál nincs probléma. Volt. Ezektől függetlenül szeretem ezt a disztrót.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Az lehet, a KDE-s részeket skippelni szoktam :)
Minden reggelre azért nincs hír. Arra emlékszem, hogy az akkori frissítéskor (nekem pamac) nyavalygott a glamor-egl miatt, és akkor néztem rá az oldalra, gondolván, bizonyára mondanak ez ügyben valamit. Más gubancra nem emlékszem, igaz, csak december óta használom (én is szeretem).

Nem fogok olvasgatni, ha közben a kolléga az okosságaival traktál. Abban nem is reménykedtem, hogy egyszerű lesz ennyi csomagnál, de megoldattatott szerencsére. Amúgy nem volt jelentős szívás, csak kicsit meglepett, hogy ilyen ezen a vonalon is előfordulhat.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Nem neked kellett volna, hanem a kollégának (egy éve nem frissített, jól értem??).

Esélyes. Lásd még: dzsoggle, uindosz, jotub... Azt ugyan elmondtam, hogy mit jelent, de inkább nem nyúlt hozzá. Mondjuk jobb is. Így egyelőre boldog, elégedett és tetszik neki a Linux.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel