Aktív erősítős USB hosszabbító kábel

 ( mba | 2014. május 20., kedd - 11:38 )

Sziasztok!

Szeretnék venni egy 7-8 méteres (nem hosszabb, nem rövidebb), aktív erősítős USB hosszabbító kábelt. Van-e valakinek tapasztalata ilyesmivel, esetleg tudna-e márkát (vagy akár pontos típust) ajánlani?

Plusz kérdés: Külön USB "hubként" van-e jelen a rendszerben egy ilyen vagy csak szimplán a jelet erősíti?

Köszi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

http://en.wikipedia.org/wiki/USB_2.0#2.0

Van egy 5m-es aktív hub-om (kvázi amit keresel - dugó, 5m madzag, bumszli, egyluk -, csak 5m a max hossza egy usb kábelnek) és a latency-t piszkosul megdobja. Az usb-s cuccok egy része nem is megy a végén.

Ami működik ismerősnél rendesen 10+ méterről is az egy usb on wifi transzmitter. (Nemolcsó.)

Szerk.: Bence54 miatt ne is figyelj rám. :DDD Usb-s dac nem bírta, meg egy külső diszk.

Az iPon-ban vettem 10m-es aktív USB 2.0 hosszabbítót, legolcsóbb (Wiretek) márkát. A végére tettem egy 7 portos hubot, rajta egér, billentyűzet, MIDI keyboard (tápot is usb-ről veszi), meg gyakran telefon, pendrive, fényképező. Eddig semmi problémám nem adódott, minden stabil, ha volna érezhető késés, a MIDI-n azonnal feltűnne, de nincs okom panaszra. Amit nem próbáltam még, az a külső HDD. A hubhoz adtak külön tápot, de nincs különbség, ha be van dugva, ezért inkább a fiókban pihen.

bump. pontos márkát tudtok ajánlani, ami biztos bevált ugyanilyen, 7-10m közötti távolságon?
ez lenne az? https://ipon.hu/shop/termek/wiretek-usb-hosszabbito-fekete-10m-ve594/211460

semmi extra betáp nem kell neki és simán megy?

alapvetően három eszközt dugnék a végére fixen, egy Yeti mikrofont, egy Logitech MX2 anywhere-t (vezetéknélküli egér bluetoothos jelfogóját), meg egy szintén bluetoothos, wireless Logitech K750-et. egyik sem az a tipikus nagyfogyasztó :)

amúgy ezt nézegettem, mint ami szimpatikus, 5000-ért kapni is itthon a 10m-est: https://www.unitek-products.com/product/usb-extension?view=product&id=81