Rögtönzött telefon "babzsák" hosszú expós fényképezéshez:

Ha valaki arra vetemedne, hogy hosszú záridős fényképeket próbál készíteni a telefonjával, itt egy olcsó és remek megoldás:
felülről
alulról
Hozzávalók: purhab, egy kés, és némi sziloplaszt.

A purhab adja magát, száradás után méretrevágod, a felső részében kivágsz egy rést hogy a telefont bele tudd állítani. Én az alljába is vágtam pár lyukat, és beletömködtem pár használt elemet, hogy legyen valami súlya is. A végén meg mehet az alljára a sziloplaszt, további nehezéknek, illetve az egyenes és valamennyire tapadósabb felülethez. (Lehetőleg valami rugalmasabb fajta, nekem csak ilyen hőálló volt bontva. Ez egész biztos nem a legjobb.

Az egész baromi masszívan megtartja a telefont még akkor is ha éppen csak beledugom, így a kijelző is hozzáférhető marad.

Hozzászólások

Milyen appal fotózol? Még nem találtam olyat, amiben lehetne záridőt állítani.

én valamit nem értek a sziloplaszt körül: hőálló, nehezék, bontott? wtf?

lézezik hőálló sziloplaszt. ez pl 500fokot bír. cserébe egyáltalán nem rugalmas száradás után. súlya is van rendesen, már a púrhabohoz képest, így stabilabb. Bontott. ez volt nyitva. csak ezért nem nyitok ki egy normál (nem hőálló) bontatlan tubust, mert jól lezárva is könnyen beszárad.

Fbs-nél, szaniter tömítőnél, és Sziloplastnál igen, kb egy-két hétig.
Akril, zsindelytömítő, ipari ragasztó, és a hőálló tömítő meg nem így működnek...
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar.
"http://hup.hu/node/111669#comment-1419622">csfeco

Én egy nagyon keveset kiengedek, rárakok a végére egy használt gumikesztyűből kivágott darabot (két rétegben), rácsavarom a csőrt, aminek a végéből szintén kiengedtem egy kevés anyagot, ide is kerül egy darabka gumikesztyű, aztán kupak, és fél év múlva sem szárad be. Ha jól sikerült a lezárás, akkor a csőrbe se szárad be. A guminak nem szabad kiszakadnia közben, mert akkor... tudjátok...

:)

Egy próba fotó, 100%-os nagyításban.

Az első automata módban, 1/4-es záridővel, és 800-as iso-val készült. Kicsit elmosódott, mert már ezt sem bírtam kézből kitartani.

A második 3,6mp-es záridővel, és iso100-as érzékenységgel lett lőve manuális módban, a "babzsákkal".

A "fényképező" pedig egy budget lumia 520 volt.