Deus Ex: The Fall

Ma megjelent a Deus Ex: The Fall PC kiadása. Január végén debütált Androidon és iOS-en. Az első Deus Ex egy játéklegenda, máig jegyzett játék. A második rész, az Invisible War már kevésbé sikerült játék volt, és sok évre eltemette a további folytatásokat. A Square Enix szárnyai alá került Eidos 2011-ben előállt egy a nagy elődhöz méltó folytatással a Human Revolutionnel.
A Deus Ex: The Fall ismét játéktörténelmet írhat, most nem magával a történettel és játékmenettel hanem azzal, hogy AAA sorozat fő tagjaként okostelefonra jelent meg elsőként. Eddig is jelentek meg kiegészítő spin-off játékok mobilra, de csak a főkiadásként kezelt konzol és PC játék kiegészítőjeként.

A történet és feeling hozza a Deus Ex szintet, a vezérlésen még lehetne finomítani, legalábbis a mobil verzión. A PC kiadás ugyanazt a Unity game enginet használja mint a mobil verzió. Így PC és mobil mint játékos platformok összehasonlítására jó alap ez játék.

Hozzászólások

Épp most gyúrom az első részt. Kicsit fura a Human Revolution után, és itt egyáltalán nem a grafikára gondolok.
Amúgy a felsorolásból kihagytad az "Ikarosz hatás" című könyvet, amit a HR felvezetéseként adtak ki, és ami a most megjelent The Fall előzménye.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

És a PC játékosok, akik most kaptak egy hatalmas, még mindig gőzölgő szarkupacot:

https://www.youtube.com/watch?v=rEpfTfgzWp0

Aki nem akarja végignézni, álljon itt néhány tény a videóból:

-Unity. Az senkit se zavarjon, hogy a Human Revolution-nek volt egy kurva jó motorja, jó lesz ez ugyan azon a szutykon PC-re is, mint iOS-en vagy Androidon.
-semmiféle grafikai beállítást nem enged a játék az AA-n kívül. Viva la Unity, megintcsak.
-nem lehet átkonfigurálni se a kontrollert, se a billentyűzetet. Ha AZERTY billentyúzeted van, kész, beszoptad
-ennek megfelelően maga az irányítás is úgy szar ahogy van, a Steam fórumon is többen panaszkodnak, hogy hardveresen (!) kell gyorsítaniuk az egeren, hogy egyáltalán értelmesen mozogjon.
-kritikán aluli grafikai minőség, (akár 2011-hez viszonyítva is, amikor a Human Revolution megjelent). Alacsony felbontású textúrák, szar minőségű modellek, szar animáció.
-ELTŰNŐ HULLÁK. BAZD MEG. Csak azért, mert egy limitált memóriájú szutyok mobil eszköz nem bírná memóriával, ez még nem áll fenn PC-n! Azt meg már meg se említsük, hogy a klasszikus Deus Ex játékmenet része, hogy az elkábított/megölt embereket nem hagyjuk szanaszét, mert az AI felfigyel rá!
-Fegyverek/lőszer/stb. a nagy büdös semmiből csak úgy megvehetők az eszköztáradba. WTF. Mert ugyebár ez is a klasszikus játékmenet része volt, hogy managelni kell a cuccokat, amik nálad vannak. Döntések, döntések, döntések, hogy mi fontosabb, egy újabb csomag energiacsoki vagy inkább a skuló? Amúgy ez valszeg valami mikrotranzakciós marhaság lehetett mobilon, még arra se vették a fáradságot, hogy ezt lecseréljék.
-Így üt vissza egy fegyver. Nem vicc: http://gfycat.com/DistinctLameGoldeneye
-"Kézenfogott" játékmenet, választásra, SZEREPJÁTÉKRA lehetőség sehol.

Nagyon sajnálom, mert a könyv iszonyat jó volt, a karakterek szerethetőek, ráadásul két azonos fajsúlyú főszereplő van, szerintem hihetetlen kihagyott ziccer, hogy csak az egyikőjüket lehet irányítani.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org