3 monitor 2 különböző kártyával?

Fórumok

Sziasztok!

Támadt egy olyan ötletem, hogy az asztali munkaállomásomba szeretnék bekötni még egy monitort a meglévő kettő mellé és arra is kiterjeszteni az asztalt. Úgy gondoltam, hogy vennék egy olcsó videókártyát, nincsen szükségem arra, hogy összekössem a videókártyákat és hogy nagyobb számolási teljesítményt érjek el, egyszerűen csak egy harmadik kiterjesztett asztalra van szükségem, anélkül, hogy vennék egy méregdrága Matrox-ot :). Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Ezek vannak a gépben: Supermicro X7DCA alaplap, nVIDIA Quadro FX 570, Windows 7 Professional

Köszi.
Dávid.

Hozzászólások

En egyetlen asus gt640-re kotottem ra harom monitort, nem csak meregdraga matroxok tudnak ilyent.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Bár elvben mennie kellene, nekem az volt a tapasztalatom, hogy a Win7 még a "szomszédos" típusú ATI kártyákat sem szerette (nVidia-val nem volt dolgom, de szerintem nem is ettől függ) egymás mellett, így végül egyformákat adtam neki.

Pont így megy nekem a melóhelyen. Jelenleg 2 kártya 3 monitor, de volt 2 kártya 4 monitorral.

Az egyik egy beépített intel HD valami a másik meg egy kukázott nvidia quadro

Ajanlom figyemedbe a DisplayLink-et. Ez gyakorlatilag egy USB-n csucsulo videokartya, az ujabb USB3-as notebook dockolokba altalaba raknak ilyet.

Apro megjegyzes, hogy nekem ilyenem van, de meg nem mukodik Ubuntu 13.10 alatt ;) Pontosabban nekem nem mukodik, de elvileg mennie kene.Majd meg eljatszom vele.

Amugy biztos nem lehet arra a videokartyara egy 3. monitort kotni? Mondjuk egy DVI Y kabellel? (Ha jol latom 2 DVI kimeneted van most.) Egy DVI port az elvihet tobb monitort is elvileg (persze az adott porton is mulik).