Built-In Monitor

Hozzászólások

Nekem régebben egy sima fali tartó volt a gép oldalán, és arra volt akasztva a monitor... :) Pont jó volt mindenhez, de a mostani elrendezésben lekerült a gépház az asztalról... :)
- - - - - - -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus

A geek faktora lehet hogy nagy, de eleg kenyelmetlen lehet ugy hasznalni, hogy a monitor also szele az asztal sikjaban van.

Ergonómiailag az a frankó, ha a monitor _teteje_ van a szemeddel (pontosabban a "horizontoddal") egyvonalban. Ez az én hagyományos 5:4-es képarányú 19"-os monitorommal úgy valósul meg, hogy az egyébként tág határon belül magasságállítható monitorom szinte koppanásig le van tolva az asztalig. (kb. az ujjam fér be épp a monitor alja és az asztal közé)

Ha jól látom, itt is nagyjából hasonló monitor van beépítve.

Ami kellemetlen lehet, hogy a monitor teljesen függőlegesen áll. Természetes, komfortos fejtartással az ember picit előrebiccenti a fejét. Úgy a tuti, ha a monitor ugyanilyen szögben hátra van döntve, mert ekkor pont 90 fokban nézed szemből.

Nem mondom, hogy annó nem álmodoztam ilyenről, hogy az asztali PC-mből egy mindenegyben, "kompakt gépet" (a f*szt kompakt, 600 zsinór lóg belőle?!) csináljak. Most viszont e fotót nézve csak röhögök...az eddig felsorolt kérdéseken túl még azt is felhoznám, hogy feleslegesen zúgna az arcomba a gép és rengeteg helyet elfoglalna az asztalon.

-------------
"Mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval birkózni a sárban - kis idő múlva rájössz: Ő ezt élvezi..."