Miért ilyen szánalmas a www.linux.hu?

 ( belabacsi | 2004. július 10., szombat - 11:56 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

trey írta:
szerintem olvasd el ujra. a topic azert van mert valoban szanalmas a #linux.hu evek ota. a topic azert jott letre, hogy segitsen a #linux.hu keszitoinek jobba tenni, mert a #linux.hu olyan nev ahova a kezdo linuxosok automatikusan mennek, es nagy baj ha tragya az egesz. sajnos a topicnak nem lett semmi eredmenye eddig, de hatha lesz majd kesobb. ha mar elgondolkodtak rajta a keszitok, akkor mar megerte. de szerintem haggyuk ezt a topicot pihenni, mert mar csak szarcseples az egesz. le is zarom, hadd nyugodjon bekeben.

Ugy tunik, az is marad egy darabig... Leveleztem egy kicsit, es a kovetkezot kaptam a polgari szolgalatostol: az egyesuletnek ezentul hivatalos engedelyt kell kernie a portalok vezetoitol ahhoz, hogy megjelenhessenek az atvett hirek (tobbek kozott ezert is nem lehet manapsag belabacsi/hup hireket talalni a www.linux.hu -n). Ezert az illeto azt javasolta, hogy ne is kuldjek hireket, mert nem lesz kiteve.

Namost ha jol ertem a dolgokat, akkor treytol kell engedelyt kerniuk a hirek atvetelehez. Ez azt jelenti, hogy treynek kell megengednie, hogy egy jobb oldal legyen a www.linux.hu -bol, vagy hogy is van ez? Mert akkor talan el kene kezdeni plakatokat szorni, hogy a kezdok ne a www.linux.hu -ra, hanem a linuxforumra, a hupra meg egyebekre menjenek, mert ott tobbet/jobbat talalnak...

belabacsi írta:
Namost ha jol ertem a dolgokat, akkor treytol kell engedelyt kerniuk a hirek atvetelehez. Ez azt jelenti, hogy treynek kell megengednie, hogy egy jobb oldal legyen a www.linux.hu -bol, vagy hogy is van ez? Mert akkor talan el kene kezdeni plakatokat szorni, hogy a kezdok ne a www.linux.hu -ra, hanem a linuxforumra, a hupra meg egyebekre menjenek, mert ott tobbet/jobbat talalnak...

Na csak elokerult ez az egesz, pedig mar egyszer elastam... Belabacsi ugy te nem en vagyok? Mert volt mar olyan, aki azt hitte, hogy te vagy en, vagy en vagyok te.

Ezennel kijelentem, hogy Belabacsi nem en vagyok.

Ezennel kijelentem, hogy en nem vagyok trey. Ha ez segit valamit a #linux.huünak... :óÖ

Ize, az elobb is en voltam - aki tovabbra sem trey. De azert eleg gaz, hogy valaki azert nem vesz at hireket, mert beismeri, hogy akitol atvenne, az jobb nala...

most akkor ki-kivel van? :)

ha Trey megadja az engedélyt a linux.hu-nak, hát legyen copy/paste, DE
szvsz a linux.hu nem erről kéne szólnia.

mrbond írta:
most akkor ki-kivel van? :)

ha Trey megadja az engedélyt a linux.hu-nak, hát legyen copy/paste, DE
szvsz a linux.hu nem erről kéne szólnia.

Valóban nem. De akkor mit tartalmazzon a linux.hu?

Ez egy külön topic lehetne-

FeriX írta:
Valóban nem. De akkor mit tartalmazzon a linux.hu?

Ez egy külön topic lehetne-

A linux.hu az LME tulajdonaban van. Ok nem kivancsiak ra, hogy mi a velemenyunk a linux.hu-rol. Azt csinalnak az oldalon amit ok jonak gondolnak. Ezt latod most a linux.hu-n

Ez van.

Nem akarok flame-et kelteni, de úgy tűnik, hogy ismét aktuális a kérdés. Én látom rosszul, hogy nem frissült a linux.hu cirka 2 hónapja, vagy csak a szemem káprázik? Tény, hogy kb. 2 hónapban egyszer nézem meg, de most éppen megtörtént....

--
trey @ gépház

pláne, hogy már a www.pclinuxos.hu-n lévő fórum is átkerült a www.linuxempire.hu -ra.

/mazursky

Ez a linuxempire viszont igazán beindulni látszik. Jól megcélozták a kezdő linuzzókat.

Sőt, ha jól láttam, már egy új magyar disztribúció készítését tervezgetik... ;)

Eléggé halottnak túnik valóban.
Mondjuk, mikor a fórumban esetleg (nemszólbe!) én adom a legjobb/egyetlen választ, akkor nem várhatunk tőle sokat. Ezzel persze magamról is mondtam véleményt, dehát ha valamihez nem értek (eléggé), akkor nem.
Magyarul: hiányzik a kompetencia... van 1-2 ember, aki tényleg segítőkész, illetve van, aki csak kioktat.
Egyébként információforrásnak nem igazán lehet nevezni...

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

OFF: sztem is sok a kioktató emberke, 2 fajta van: aki már találkozott x problémával, és esetleg pont annak tudja a válaszát, meg persze van aki ebben nőtt fel és a kisujjában van a linux és tud mindent! hozzátenném, hogy több a hup-on a segítőkész! respect nekik!

"hozzátenném, hogy több a hup-on a segítőkész!"

A létszám is jóval nagyobb.
(Segítőkészségben a linuxbázison sincs hiány, csak hozzáértésben.)

"(nemszólbe!) én adom a legjobb/egyetlen választ"

De beszól!
Nézd meg a hozzászólások listáját. Meg a diskurzusok eredményét is.

Macskajancsi:
Összes hozzászólása: 950
[Az összes 13.71%-ka / Naponta 1.09 hozzászólás]

wladek:
Összes hozzászólása: 118
[Az összes 1.70%-ka / Naponta 0.16 hozzászólás]

De nem baj, a lényeg a proletár öntudat. :lol:

Komolyra fordítva a szót: sajna a kritika jogos.
Valóban (enyhén szólva) nem naprakész.
Tényleg megérne egy topikot, mi is lenne a feladata a nevezett oldalnak.
(Zárójelesen megjegyzem, híreket én is a hup-on olvasok, a linuxforum.hu-n is van egy "hup.hu hírek" doboz. Időnként mosolyra fakasztó, amikor ott bekopiznak egy hírt innen, mert képtelenek csak egy icipicit lejjebb görgetni.)

De az ugye megvan, hogy te a segítőkész csoportba tartozol...
Senkit nem akartam bántani ezzel, de tényleg jobb lenne, ha az oldal inkább megszünne fórumként üzemelni... A Linuxforum és a HUP erre bőven elég szvsz.
A linux.hu pedig váljék konkrét információforrássá, mint ahogyan ennek szerintem lennie is kellene...

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

"De az ugye megvan, hogy te a segítőkész csoportba tartozol..."

Ugye az is megvan, hogy nagyon rühellem az ilyen megnyilvánulásokat.
Fontold meg, mielőtt valamit leírsz. A rosszindulatú célozgatások arról árulnak el a legtöbbet, aki leírja.
Kérlek szépen, ne vádaskodj, ne vagdalkozz, mert amit velem kapcsolatban írsz, az valótlan.
Durvábban: hazugság.

"Senkit nem akartam bántani ezzel..."

Na engem sikerült.
Maradjunk abban, hogy minden ilyen jellegű fórumnak az a célja, hogy a linuxot használók egymást segítsék. Továbbra is tedd ezt, ha időd engedi.

OFF vége.

Ne keresd a rosszindulatot a szavaimban, mert ez tényleg nem hátsó szándékkal íródott...
Nem vagy Te politikus, hogy gúnyolódjak rajtad, komolyan gondoltam, amit írtam.
Szerk: Ha utánaolvasol, látod, hogy tőled is kaptam jótanácsot anno...
Peace :)

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

lme listtákon 2-3 hónapja átállást emlegetnek valami másra (,talán drupál?). Erőforráshiányban is szenvednek. Nincs aktív ember. Az elnökségnek is van baja elég.
covek@covek.hu

Hogy hírnek még mindíg nem sikerült kitenni a 2.6.24 megjelenését, az szerintem már több mint erőforráshiány.
_
SuSe 10.3 Semmi cicó.

https://www.linux.hu/wws/arc/lme/2008-02/msg00017.html

Köszi, covek, erről van szó valóban, dolgozunk azon, hogy az LME-ben ismét a jó irányba menjen, már vannak nagyon-nagyon-nagyon apró eredmények, például az, hogy 100%-ig átláthatóakká váltunk, lásd a fentit, lehet jönni, kérdezni, tenni bármit, reméljük, ennek is köszönhetően 1-2 hónap múlva már ennél többet is látni.

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Bocs, de nálam olvashatatlanok az ékezetek. Karakterkódolás változása esetén is ugyanaz. Lehet, hogy bennem van a hiba.

Teljesen olvashatatlan, amit meg ki tudtam belőle bogozni, annak meg nem sok köze volt a témához. A linux.hu oldal hosszú évek óta (imho 2004-ben vetettem fel a problémát először) ótvar. Ígéretek mindig voltak, de igazából 4 éve alatt semmi sem változott. Azaz de. Rosszabb lett. Sajnos továbbra is az a véleményem, hogy a linux.hu jelen formájában csak árt a magyarországi Linux megítélésnek és továbbra is azt mondom, hogy kezdeni kellene vele valamit.

--
trey @ gépház

Nekem is ez a vélemenyem. Bár nem olvastam el ami ott van, mert rejtvényfejtéshez most nincs hangulatom. Ha már egy levlistát sem tudnak megcsinálni...

Teljesen egyetértek Trey véleményével. Sokkal ésszerűbb és hasznosabb lenne, ha lenne ott néhány statikus oldal, ahol le van írva, hogy mire használható a Linux és milyen feltételekkel. És legyen folyamatosan elérhető. Ha ezt az LME nem képes megoldani, akkor a Linux érdekében adja át a feladatot egy arra alkalmasabb, már bizonyított csapatnak. Ha valóban szívügye a hazai Linux híre és sorsa.

'A linux.hu oldal hosszú évek óta (imho 2004-ben vetettem fel a problémát először) ótvar. Ígéretek mindig voltak, de igazából 4 éve alatt semmi sem változott. Azaz de. Rosszabb lett. Sajnos továbbra is az a véleményem, hogy a linux.hu jelen formájában csak árt a magyarországi Linux megítélésnek és továbbra is azt mondom, hogy kezdeni kellene vele valamit.'

nekem is ez a véleményem

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Ööööööö... Akkor talán tegyetek valamit. Én személy szerint felajánlom, hogy a korábban tett javaslatomat megvalósítom. Készítek egy statikus oldalt, amely szükséges és elégséges tájékoztatást nyújt a Linuxról, és támpontokat ad a használattal és a problémák kezelésével kapcsolatban. Ezt az oldalt elhelyezem az FSF.hu Alapítvány szerverén, ami az utóbbi öt évben talán néhány napot állt, nem úgy, mint a linux.hu-t kiszolgáló szerver. És ha szükséges, akkor még tudjuk növelni a rendelkezésre állást. Van még tartalék benne :))

Wiki oldal nem lenne jobb ?

Ezesetben nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. Szerintem nagyon fontos, hogy az első oldalon ne árassza el az érdeklődőt az információ, hanem legyen elegendő mennyiség. A wiki mindenkit arra sarkallna, hogy minél több információt tegyen ki, ami rosszabb, mintha semmi se lenne. Gyakran a kevesebb a több. Az jön a linux.hu-ra, aki szeretné megtudni, mi az a Linux. Szerintem így kellene megcsinálni.

+1

--
trey @ gépház

Az új lme.hu tesztelés alatt áll. Moin 1.6-alapú, és már születnek benne olyan lapok, melyek a Linuxról szólnak.

SZVSZ ez a része az lme.hu-nak és a linux.hu-nak közös kellene, hogy legyen.

Szervác Attila - http://321.hu/sas

néhány ember, akiknek már van jó minőségű linuxos oldaluk pár hete már dolgoznak az újon, lehet róla kérdezni az LME listán, lehet csatlakozni, az elnök képben van, én most más feladatot végzek (pénz). A Linux.hu úgy emléxem, egy napot sem állt az új elnökség óta, hála elsősorban Haluska George-nak.

Szervác Attila - http://321.hu/sas

A linux.hu milyensége teljes mértékben összefügg az LME milyenségével.
Mikor elnök lettem, akkor napirenden volt, hogy az oldal lassú és lefagy. Ezen javítani muszáj volt.A demokrácia és az átláthatóság eredményeképpen pályázni lehetett a linux.hu elkészítésére, melyet kiértékelés után a Ferrinfó kapott meg. Ők ezt a megoldást az igények alapján elkészítették. Nem a legjobb és nem a legrosszabb.

Viszont sem ez sem más nem oldotta meg azt a problémát, hogy az LME-ben nem volt olyan ember vagy csapat aki ezt érdemben használná.

Azt gondolom, hogy sem a Linux.hu sem az LME.hu nem azért gyenge oldal mert a technológia gyenge mögötte (bár sokak szerint az), hanem azért mert maga az LME gyenge. Nagyon hosszú ideje nem sikerül az LME-nek a válaszához kérdést találnia. Ugyan is van LME, de nincs olyan működő közös cél, mely a tagokat összefogná és legalább azt elérné, hogy aki dolgozni akar azt dolgozni hagyják.

Az LME helyének megtalálását tovább nehezíti, hogy a gazdasági és jogszabályi környezet szigorodott, ennek pedig tétován közös cél nélkül nehéz megfelelni.

Természetesen igaz az, hogy sem én sem a velem együtt dolgozó többi elnökségi tag nem tudta ezt a problémát orvosolni.
Összesében az LME út-keresése látszik az LME által üzemeltetett oldalakon. Az oldalak jósága nem elsősorban technikai kérdés. Tehát csak az, hogy más motort kap az lme.hu, a linux.hu kevés.
Amennyire tudom, jelenleg egy elnökségi tag lemondott és márciusban a kgy-n vagy elnökségi tagot vagy elnökséget választ az LME. Talán utána tartalommal is sikerül megtölteni mind az egyesületet mind az üzemeltetett oldalakat.

--
A gondolat még szabad ...

"Amennyire tudom, jelenleg egy elnökségi tag lemondott és márciusban a kgy-n vagy elnökségi tagot vagy elnökséget választ az LME. Talán utána tartalommal is sikerül megtölteni mind az egyesületet mind az üzemeltetett oldalakat."

Az a baj, hogy ennyi év után be kellene látni, hogy ez nem megy és engedni, hogy olyan csinálja, aki tudja és akarja. Ezzel most megint 4 évre el lehet odázni a dolgot? Mi fog változni? Nekem úgy tűnik, hogy mindig van fellángolás, de aztán sosem történik semmi :(

--
trey @ gépház

Elismétlem, mert úgy látom, nem figyeltek, néhány hete van egy csapat, aki tudja és akarja, sőt már csinálja az új, tudásbázist is tartalmazó oldalt, bővebbet az LME listán lehet megtudni.

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Akkor elismétlem. Ilyen ígéretek 4 éve és azóta is többször - amikor szóba került ez az ügy - már voltak. Nem nagyon hiszek már nekik.

(az, hogy a listaarchívum nem olvasható ember által, az gondolom nem csak engem zavar)

--
trey @ gépház

én nem ígértem semmit, leírtam, hogy azt tudom, hogy most egy ilyen kompánia elkezdett dolgozni, elnökünk többet tud erről, akit esetleg pedig, érdekel az LME listán kérdezhet erről

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Melyik LMe listán?

--
A gondolat még szabad ...

"Elismétlem, mert úgy látom, nem figyeltek, néhány hete van egy csapat, aki tudja és akarja, sőt már csinálja az új, tudásbázist is tartalmazó oldalt, bővebbet az LME listán lehet megtudni."

Tedd ki a bővebb információkat a Linux.hu-ra és mindenki örülni fog.

--
A gondolat még szabad ...

Dehátazmostvanlecserélésalatt,odaminek? Éskülönbensemolvassasenki :-P

Hogyúgyvan... De most tényleg, és igazán, debiza' lesz új portálmotor, meg új lme.hu, meg minden f...a dolog... Érdekes módon, egy tetszőleges, egyáltalán nem kocka (szakmai) egyesületnek sokkal fajább honlapja, belső működése van, mint az LME-nek (hozhatnám példának a Teljesítménytúrázók Társaságát, ahol van normálisan működő weboldal, túrahírekkel, beszámolókkal, van tagkártya (amire a tagok pl. a teljesítménytúrák jó részén a nev.díjból kedvezményt kapnak)...)

Beszántani és sóval behinteni?

Demeter teljesítménytúrára jössz május 10-én? :)

A Budapest Kupa részét képező Budai 50-re (esteleg 25A) megyek aznap.

Én is ugyanezt tapasztalom.
_______________________________________________
Keep It Arch Linux | Simple Xfce | Stupid! Fluxbox

Idézet:
...
Én látom rosszul, hogy nem frissült a linux.hu cirka 2 hónapja, vagy csak a szemem káprázik?
...

Sajnos jól láttad/látod, ugyanis kb. 2 hónapja olyan hírleveleket kapok naponta, hogy "...nem jelenlettünk meg új hírt"

http://linux.hu/node/87
Szét van spam-elve az egész, be kellene már fejezni a bohóckodást és átirányítani egy méltó oldalra a domaint. Akár ide a hup-ra

LOAD "http://digx.hu",8,1

+1

+1, siralmas:(

Köszönöm, hogy a megfelelő helyen jelezted a problémát! :)
Töröltem azt a két bejegyzést amit a linken találtam és spam volt.
c

Akkor kérjük, továbbítsd azoknak az észrevételt/javaslatot, akik érdemben tudnak dönteni a site sorsát illetően, mert így nagyjából a szégyelleni való bohóckodás kategória.

Érdemben tudunk dönteni! A linux.hu az LME tulajdona. Az is marad. A linux.hu jó úgy ahogy van a többség szerint! :)
c

Ha ez komoly, mármint az, hogy jó úgy, ahogy van, akkor az BAJ.

uuuuu

Három emberből ketten azt mondjátok, hogy "jóvanazúgy"?

Fejtsd ki mit szeretnél vagy maradj csendben. Akarsz szebb és jobb Linux.hu-t! Ott a lehetőség, hogy tégy valamit! Ha nincs hozzá akaratod és csak a bírálat megy felejts el légy szíves!

c

Ha nem LÁTOD, hogy mit kéne csinálni, akkor OLVASS. A linux.hu SZÉGYEN. Egy rendszeresen szétspammelt, talán néha frissülő tartalommal vegetáló, minimális értelmes forgalmat bonyolító szégyene az LME-nek.
Teszek: jelzem a hibát/problémát - nem csak én, többen - volt megoldási javaslat is, de ahogy írtad, az LME többségének ez így jó.

Az LME helyett a hup.hu sokkal jobb hely lenne minden szempontból.
Érdemes lenne átgondolni.

akár egy rövid lap is elég lenne, hogy ez a linux, ez a filozófiája, nekik ajánljuk, ezek az előnyei, ezek a hátrányai, pár képernyőkép, meg linkek egyszerűbben használhatóbb disztrókra, illetve linkek további lapokra, pl. hup, ubuntu fórum, stbstb.
mindezt valamilyen kulturált, jól átlátható, 21. századi kinézettel.
hírek, fórum, minden egyéb felesleges IMHO.

+1. Egy szimpla Google apps oldallal el lehetne intézni, és akkor még gépet sem kéne fenntartani hozzá.

up

Mintha a mail címed nem lenne az igazi!

c