Ubuntu 13.10 Lenovo G500 csak low-graphics mode üzenettel indul

Fórumok

Hali!

Egy zsír új Lenovo g500-ra tettem 13.10-es ubit, de az istennek sem tudok grafikus felületet csiholni rá, pedig már pár órája guglizok a témában... már mindent próbáltam amit a neten felleltem, de csak a: "The system runing is low-graphics mode" üzenetig jutok.

Várnám azok jelentkezését akiknek sikerült ezt a gyakorlatban leküzdeni.

Minden választ előre is köszönök...

Üdv: Sferi

Hozzászólások

UP!

Annyi változással: esetleg más disztróval megy-e valakinek?

Üdv:
Feri

Most kedvem lenne linkelni a "hogyan kérdezzünk" című kis szösszenetet ám. Egy G500 minimum 3 féle igp-vel kapható, de a lenovo.hu említ intel és ati igp-set konkrétan. A tiedben melyik van? Vagy találjuk ki? Nem értem én komolyan, ez nem az ubuntu.hu kezdő fórum, ilyesmit tudni illene itt. Vagy csak bilibe lóg a kezem?

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Hali!

A lenovo oldalát pont azért hanyagoltam, mert ott érdemi infóhoz ebben a témában nem lehet hozzájutni, így fel sem tűnt, hogy ezeket ennyire eltérő hw összetevőkkel tolják.. bocs.

Ami a lényeg, hogy nekem egy Intel HD4000 és egy Radeon HD8570M van a laposban. A BIOS-ban lehet állítani "switchable grapichs" és "UMA grapic" között, de nem segített eddig semmi.

Üdv:
Feri

Pont egy ugyan ilyen konfigurációval bajlódtam én is a napokban. Feltettem az amd-től letölthető drivereket (last stable-t és bétát is), mindegyikkel elindul, csak az X nem, merthogy a xorg.conf-ba betolta magát a radeon, az X meg mindenáron az intelt akarja használni.
Mivel switchable graphics-ról van szó itt is, gondoltam esetleg a bumblebee megoldja, de náluk meg azt írják, hogy egyelőre csak nvidia-t támogatnak.
Végül az lett az átmeneti megoldás, hogy csak a beépített intelt használja a gép egyelőre.
(boot-nál "nomodeset" kapcsolóval indul el a rendszer)