[megoldva] FTP-re fájl feltöltés háttérben - WinSCP, windows vista-7-8

 ( cherockee | 2013. szeptember 25., szerda - 17:19 )

Probléma:

WinSCP, parancssorból futtatva, egy adott mappa feltöltése, nem működik XP-nél újabb windows-on. Valószínűleg UAC, de pont ez a kérdés.

A winscp-t egy batch fájl hívja meg, amit egy cron.exe futtatgat. A cron fut is, winscp elindul, de egy ponton, pont a beléptetésnél, feltöltés elkezdésénél elszáll. Tűzfal kivételezés, vagy UAC panel nem jön fel.

A program maga egy csomagban van, nem telepített winscp, hanem saját beállításokkal van elhelyezve.

- - - - -

Kérdés:

Hogy lehet adni neki jogokat, úgy, hogy azt ne kelljen minden futásnál kézzel megadni? Lehetőleg olyan kéne, ami parancssorból, egy egyszeri telepítésként vagy minden futás előtt futtatható.

MÁS MEGOLDÁS IS ÉRDEKEL, tehát teljeskörű alternatíva, amivel kiválthatom ezt a csomagot, feladatok: mappa fájljainak feltöltése egy előre megadott ftp mappába, *.*, egyirányú szinkronizálásként, tehát csak azt, ami az ftp-n nincs meg, illetve ennek eröltetett változata, hogy mindent felülírni, és ugyanez visszafelé, letöltéssel. Naplózás nem ártana, ingyenest vagy továbbértékesíthetőt keresek, teljesítménye legyen háttérben elviselhető, és ne dobáljon paneleket, kiosk módban fusson, még ha hiba van akkor se.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez ha jól sejtem a biztonsági problémát nem oldja meg, csak a winscp-t helyettesíti. Így van?

cron helyett schtasks?

a cron miatt nem kap a winscp jogokat? nem vagyok benne biztos, bat-ból futtatva se történik meg

bat -bol pl rakd a winscp ele azt hogy start
start winscp args


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

megtörtént, de ez miben kapcsolódik ide?

mert uj sec. context-et nyit, de gondolom ezt megnezted te is es ezert nem erted hogy kapcsolodik ide


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

off: nem tudom miért akaszt ki téged ennyire, ha visszakérdezek, de igen, erről a részéről nem tudtam, csak azt, hogy külön szálként kezeli a start miatt. kérlek ha ennyire zavar, hogy visszakérdezek, egyszerűen csak sétálj tovább.

Ne cron-t használj, hanem ütemezd be a Windows feladatütemezőjében, ott széles körű beállításokat találsz a jogosultságokkal kapcsolatban is. A winscp.exe-t pedig kézzel add hozzá a tűzfal kivételekhez.

Amúgy muszáj FTP? rsync+ssh nem játszik? Ha inkább linux-szerű tool-okat akarsz használni, akkor érdemes lehet egy próbát tenni a cygwin-el is, én pl. szoktam sshd-t futtatni a Windowsaimon is, főleg akkor hasznos, ha hálózaton linuxos géppel kell fileokat másolni a win-re/ről, és szarakodik a Samba.

"Ne cron-t használj, hanem ütemezd be a Windows feladatütemezőjében, ott széles körű beállításokat találsz a jogosultságokkal kapcsolatban is. A winscp.exe-t pedig kézzel add hozzá a tűzfal kivételekhez."

+1

- feladatütemező: a cél az, hogy ne kelljen beállítani semmit, a csomagot kibontja az ügyfél, és használja, ennyi, ezért kéne parancssoros megoldás majdnem mindenre

- tűzfal kivétel: erre létezhet parancssoros megoldás?

- rsync+ssh: nem szükséges, egyszerűen csak fotókat töltenek fel

- cygwin: szintén az egyszerűséget buknám, nincs tervben semmi további funkció, csak ez kell, fájl fel és le, egy adott mappa, semmi több, de kösz a tippet

azért egy schtasks /? megvolt már?

most olvasom épp

szerk.: ez megoldásnak tűnik (doksit átfutva), viszont, ez xp utáni windows-okon is ugyan így működtethető? mindenhol csak xp-snek mondják

Nekem win8on van ilyenem.

köszönet, pont most találtam meg a frissebb doksit hozzá, win8-ra.

(ha jogosultság probléma volt, akkor ez megoldja)

- tűzfal kivétel: erre létezhet parancssoros megoldás?

netsh firewall

Amúgy bármilyen meglepő, de Windowst parancssorból konfigurálni simán lehet. Amire nincs ilyen parancs, ott meg általában a wmic tool tud segíteni, csak azt nehezebb használni.

köszönet, megnézem ezt is, wmic megvolt, de iszonyat volt vele dolgozni.

MÁS MEGOLDÁS IS ÉRDEKEL, tehát teljeskörű alternatíva

TFTP...

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/committees/video?event=20130924-1500-COMMITTEE-LIBE

17.00– 17.15 Presentation by Caspar BOWDEN, Independent researcher, ex-Chief Privacy Adviser of Microsoft, author of the Policy Department note commissioned by the LIBE Committee on the US surveillance programmes and their impact on EU citizens' privacy

17.15 – 18.15 Questions & Answers

elmondod nekem ez hogy jön most ide? ftp programokra gondoltam a más-megoldás megjelölés alatt, és első ránézésre a video amit adtál nagyon nem erről szól.

"gondoltam"

Az keves. Mondani. Irni.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Meg gondolkodni, illetve nem parasztnak lenni ha mar veszi valaki a faradtsagot hogy megprobaljon segitsen neki


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

amit te parasztságnak nevezel, amögött semmi negatív nem volt, de ha már beugatsz, megnézhetnéd mit adott nekem a kolléga, és talán megértenéd, hogy miért voltam értetlen (és nem ellenséges)

Ha így van, akkor a stílus az, ami könnyen félreértelmezhető a véleményem szerint, az ilyenek meg előfordulnak.


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

ebbe szinte mindenki belefut, a lényeg hogy helyén van a dolog mostmár. majd kis idő múlva átolvasom, hogy mi mehetett félre számotokra

töredelmes elnézést kérek tökéletlenségemért, nem gondoltam, hogy amit írok válaszként az úgy hat majd, ahogy szerintetek hatott, most se látom mi volt benne az, amitől úgy reagáltok, mintha ordibálásba kezdtem volna

Amit nem ertek, hogy ehhez minek WinSCP. Az ncftp szerintem egyszerubben megoldja a feladatot, es sokkal lightweightebb cucc, marmint ha tenyleg csak FTP-re kell feltolteni, es nem pl. FTP/TLS vagy SFTP (FTP/SSH) -ra. Ha SFTP a cel, akkor meg a Putty csomag resze a pscp.exe, ez gyakorlatilag a linuxos scp parancs megfeleloje. FTP/TLS eseten talan a cURL tud segiteni.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

köszönet, ezeket megnézem. anno a winscp azért került képbe, mert egyszerűen ezt ajánlották, és akkor még több funkció, többek közt sftp is tervben volt, csak aztán úgy alakult, hogy nem kellett.