Új telefon

Elérkezettnek láttam az időt, hogy a régi, nekem már néha lassú és általam használt dolgokra kevésnek bizonyuló telefonomat lecseréljem. Nem akartam túl sokat szánni a dologra. Kérdezgettem ismerősöket, akik jobban otthon vannak telefon témában, nézegettem a kínálatot, nyilván a mostanitól gyengébbet vagy egyenértékűt nem akartam venni. Nexus 4-et ajánlották, viszont nem akartam ennyit költeni telefonra, és nagynak is gondoltam a 4.7"-et. Amit én kinzétem, az az s4 mini volt, egy dolog tartott vissza: az ára.

Az egyik hétvégén F1 játék nyereményeként láttam a concorde 5000 telefont, rákerestem, megnéztem... A leírtak alapján kiválónak tűnt, ár/érték arányban verhetetlen, az egyetlen problémám a méretével volt. Gondoltam, hogy 5" az k**va nagy... Megkérdeztem ismét a telefonos ismerősöm, van-e valami vélemény róla, de abszolút semmi. Neki egy nexus4 van. Kézbe vettem, megfogdostam, elképzeltem hogy ettől egy picit nagyobb a concorde... Aztán végül rábeszélt, hogy szeretni fogom, mert milyen jó rajta böngészni. Aztán mondtam, hogy van egy 26"-os asztali gépem, egy 14"-es laptopom és egy 9.7"-es tabletem, nekem a telefon nem tablet és/vagy laptop pótléknak kell, hanem elsősorban telefonnak, egyéb célra csak akkor, ha gyorsan kell, útközben kell, stb, szóval olyan helyzetekbe, amikor nincs más vagy nem lenne kényelmes elővenni. Megrendeltem.

Megjött. Kicsomagolásnál az első rekcióm: "Jézus, ez rohadt nagy..." Második: "Hmm, de legalább könnyebb mint a gio." Harmadik: "Jah, az akksi nincs benne." Összerakva, bekapcsolva, kézben tartva a telefon már egyáltalán nem tűnt könnyűnek. Szélességét és magasságát nézve is kétszer akkora, mint a gio. Nincs egy nagy kőműves péklapát kezem, de ez már az a méret, amit nem kényelmes kézben tartani, kezelni. Egy kézzel gyakorlatilag nem tudtam kezelni, mert nem értem át a képernyőt. Jobb kézben tartva pl. a bal felső szekciót, és a komplett alsó szekciót "fájt" elérni, tornázni kellett a hüvelykujjammal, ráadásul közben olyan helyzetbe kellett fogni a telefont, hogy minden pillanatban azt vártam, hogy mikor esik ki a kezemből. Egy teljes nadrágzsebet igényel, ha nem passzentos a farmer, akkor mindenképpen övvel. Székre ülés előtt vagy autóba beüléskor pedig ki kellett vennem, mert a szűkebb nadrágokban féltem, hogy elreccsen vagy valami lesz vele, a lazábbakból meg kicsúszik. Telefonálás közben vállal tartani nem lehet.
Én a fehér modellet rendeltem, mivel unom és nem is nagyon szeretem a feketét semmiben. Ezt egyértelműen női telefonnak szánták, ugyanis a hozzá kapott szilikon tok rózsaszín. Örültem volna neki, fehér vagy átlátszó színben, így nem mertem bevállalni, még rózsaszín inggel vagy pulóverrel sem. A feketének a képeken látszik, hogy piros az oldalán a csík. A fehérről ugyan nincs ilyen kép, de reméltem hogy annak is. Hát nem, annak egyszerű fémszínű. Pedig szerintem jól mutatott volna ezen is, nem értem ez miért nem ilyen... Mindegy.
Az első meglepetésre nem kellett sokat várnom: telefonálás közben nagyon rossz a hangminőség. Sokkal rosszabb, mint a gion, vagy más átlag telefonon. Olyan, mintha mindenki meg lenne fázva. Ráadásul hullámzik is a minőség, van hogy alig lehetett érteni, hogy mit mond a másik, ha pedig autóban ül, ezáltal van háttérzaj is, akkor teljesen kódfejtés. Emellett mind telefonálás, mind kitárcsázás közben pattogások, sistergések és egyéb háttérzajok jöttek. Illetve volt még egy recsegés is, amit ahhoz tudnék hasonlítani, mint amikor a hangszóróban a kis pici réztekercs berezonál. Ugyanez a rossz hangminőség volt a headsettel is. Már az első nap délután visszaraktam a simet a gioba...
A hozzá kapott headset egyébként szintén nem egy csúcsminőség, telefonálásra jó lehet(ne), de zenehallgatásra elég borzalmas. Nekem a fülem elég érzékeny a minőségre egyébként is, de más is, akit nem elégít ki a zenehallgatás azon formája, hogy a 240p-s youtube videót hallgat laptop beépített vagy asztali 2.5W-os hangszóróján, az biztosan észreveszi.
A telefon 3.5"-es jack dugójába egyébként a saját fülesén kívül semmi nem áll meg, bele sem "kattan", nem is érintkezik. Többet is próbáltam, a sony fejhallgatóm dugója majdhogynem kotyog benne, és úgy csúszik ki belőle, mintha 2.5"-es dugót dugtam volna a 3.5" lyukba. A legjobban egy 199Ft-ért vásárolt kínai füles állt meg benne, ez képes volt érintkezni akkor, ha letettem és kínosan ügyeltem arra, hogy hozzá se érjek se a telefonhoz, se a vezetékhez, mert mozdításnál már ez is pusztán a vezeték súlyától recsegett az érintkezési probléma miatt. (Utólag egyébként rájöttem, hogy ennek az az oka, hogy a jack alzat (és a saját fülesének a dugója is) hosszabb mint a normál, kb. 3-4mm-rel.)
A 2800mAh-s akkumulátor ne tévesszen meg senkit, vagy egyszerűen a kínai címkézés miatt, vagy pusztán csak azért, mert egy ilyen telefon ekkora kijelzővel sokat fogyaszt, de semmivel se bírta tovább mint a gio, sőt.... Éjfél után pár perccel húztam le a töltőről. A telefon velem aludt, semmit nem csinált, standbyban volt. 6 után nem sokkal keltem, tehát pontosan 6 órát ment akkuról, ekkor 90% volt az akku. Ébredés után kb. 2 percet nyomkodtam (megnéztem milyen emailek jöttek, meg frissítettem az időjárás appleten), ennek következtében azonnal le is esett 87%-ra. Egyet telefonáltam vele, meg reggeli közben nyomkodtam kicsit, 8:02-kor akku 65% lett. 10:54: két rövid telefonálás volt ez idő alatt, kb. 10 perc mobilnet, wifi egyáltalán nem, akku 42%.
Felmerült egy érdekes töltési probléma is. 40%-nál 11:15 környékén bedugtam USB-n tölteni a telefont, pont ugyanabba a gépbe és ugyanazzal a kábellel, amivel előző este feltöltött. A töltést azonnal és végig jelezte, viszont két óra elteltével még mindig 40%-ot mutatott a töltöttségi szint. Nem tudtam mire vélni, úgyhogy kihúztam USB-ből - gondoltam egy kihúz-bedug hátha segít -, a kihúzás pillanatában azonnal leesett 21%-ra... Nem tudom eddig mit csinált. Visszadugtam USB-re, vártam 10-15 percet hogy elindul-e felfele, de nem mozdult sehova. Aztán bedugtam hálózati töltőjével a konnektorba, az végül is feltöltötte...
A kamera képe jó fényviszonyok között egész jó, videót fullhdban rögzít, nézhető minőségben. A vaku túl sok mindenre nem használható, max. 1.5-2m távolságig képes bevilágítani a kép tárgyát.
Ami teljesen hiányzik: nem kapcsolható a telefonba a "csak 2g hálózatok" opció. Egyszerűen nincs. Valószínűleg ez is hozzájárul az akku gyors merítéséhez.
A rezgése gyenge, vagy inkább finomnak mondanám, de ez mondjuk sok esetben globális okostelefon betegség. Ezzel annyi a gond, hogy így funkcióját nem tölti be, felesleges. Hiába kapcsolod be, ha a városban zajban vagy, és nem hallod a csengést, az a rossz hírem, hogy zsebbe a rezgést se lehet érezni semennyire.
A rendszert nem tudom hogy sikerült így összerakniuk (4.2.2), de gyakorlatilag nincs olyan beállítás, menüpont, gomb vagy szöveg ahol ne jönne szembe egy-egy angol szöveg. Részemről semmi bajom nincs az angollal, az viszont zavar, ha magyar beállítás mellett előjön ilyen (anno kde4-nél is rettenetesen zavart). Úgyhogy inkább visszaállítottam a nyelvet angolra. Nem tudom honnan jön ez, igazából nem értek mélyen az androidhoz, de a stock android ugye full magyar, meg a többi gyártó is meg tudja oldani rendesen a magyarítást... Ezekről hibákról egyébként 28 képet küldtem a supportnak, ebből egyet fogadtak el, ami azt hiszem a kamera alkalmazás egyik menüpontjában egy opció neve volt, hogy az tényleg bug... Hogy ha ez tényleg az, akkor más előtelepített alkalmazásban hasonlóan fellépő miért nem, illetve úgy ámblokk az egész rendszer és rendszerbeállítás miért nem, fogalmam sincs...
Hogy mondjak róla pár jó dolgot is: a műanyag borítás ellenére a telefon szép, elegáns (pár ha az oldalán piros lenne a csík, még jobb lenne), gyors, nem tudtam tőle olyat kérni, aminél bármilyen lassulást is tapasztaltam volna. A kijelzőn szép, színekkel telt, jó fényerejű a kép. A hangszórója szépen szól. GPS jelet szobán belül is talált pár másodperc alatt. Antutu bechmark 13499 pontot adott rá.

A vége az lett a dolognak, hogy visszaküldtem. Ennek a fő oka a rossz hangminőség és a jack dugó volt. Birkóztam a 127.0.0.1-gyel, de végül is abban megegyeztem magammal, hogy nekem elsősorban telefon kell. Ha ezekkel nem lett volna probléma, a többi felsorolt dolog csak extra volt, ezek miatt nem valószínű, hogy visszaküldtem volna, megtanultam volna vele együtt élni. A rendszer helyett meg max. megy rá egy cyanogenmod.

Úgyhogy kifliszáj volt, és bánatomban azonnal felmentem az árgépre, és az első helyről 2 perc alatt megrendeltem az s4 minit.

Tegnap meg is hozta a futár. Az első dolog ami eszembe jutott (immár rutinosként): "Könnyű, de vajon akksival is?" Tettem volna be a simet, csakhogy nem ment, ebbe biza már microsim kell. Gondolkoztam hogy vajon kezdjem-e el én vagdosni... Amilyen szerencsém szokott lenni a telefonokkal, biztos elszabom, aztán mehetek a szolgáltatóhoz magyarázkodni meg új simet kérni. Úgyhogy nem kínlódtam vele, bementem az első telefonos boltba, 1.5 perc séta volt, 500-ért kinyomták nekem.
Összeraktam a telefont, és meglepetésként ért, hogy ez tényleg könnyebb mint a gio, immár akksival együtt, és keskenyebb is. 4.3"-os kijelző, pont ideális, tökéletes méret, egy hajszállal se kell nagyobb.
A telefon gyönyörű kívül-belül. Egyszerűen villámgyors, brutálisan gyors.
Kétmagos krait cpu van benne, 2x1.7Ghz-cel, de egyik-másik 4 magosat is bőven odaveri, mint ahogy a concorde-ot is. Antutu 19870 pontot adott rá, ami igen szép eredmény egy kétmagostól. Ez tapasztalható használat közben is, döccenésnek, rezzenésnek, akadásnak egyszerűen nyoma sincs. Élmény használni a telefont.
Passzol a zsebbe, jó kézben tartani.
Nincs semmi gond a telefonálásközben a hangminőséggel. A hangszórója nagyon szépen szól. A hozzá kapott fülhallgató kiváló minőségű, szép tiszta magas hangok, telt erőteljes mély hangok vannak, több mint elegendő hangerővel, én maximumon nem is bírtam tartósan hallgatni. Természetesen a jack-el nincs probléma, más 3.5"-es dugókkal is barátkozik.
Akkuval nem hiszem hogy gond lesz, 1900mAh, de szépen viszi a telefont wifivel, mobilnettel, aktív nyomkodással is, szerintem 1,5 napot fog bírni. Előzetesen egyelőre annyit, hogy 19 körül vettem le töltőről, tegnap este telepítettem rá kb. mindent és állítgattam be az egész rendszert és a feltelepített alkalmazásokat, és így több mint 12 óra akkuról üzemelés után most 58%-on van.
Természetesn kapcsolható a 2G.
Mindkét kamerája szerintem átlagon felüli minőségű, kis kompaktokkal összemérhető, vagy még akár jobb képet is csinál. A vakuja erős, elég arra, hogy egy normál méretű helyiséget, szobát teljesen bevilágítson, és szép képet csináljon sötétben is.
Rezgése kicsit erősebb, mint a concordenek, és van egy zseniális opció, amit én a siemens s65-öm óta nem láttam sehol, és nagyon hiányzott: lehet különböző rezgésmódokat választani. Személy szerint rettentően örülök ennek, ugyanis nem csak a monoton rezgést tudja, hanem van néhány "dallamos", változó erősségű, ami segíthet abban, hogy az említett városi zajban, zsebben lévő telefon felhívja magára a figyelmet.
Kijelzője természetesen kiváló, színekkel telt, éles, fényes képet ad, gyakorlatilag 180 fokos betekintéssel. Nem FullHD, de nem is hiszem hogy ebben a méretben ezt az e-penisen kívül bármi is indokolná. Gorilla glass.
GPS-el nincs probléma, ez is azonnal talál jelet.
Android ezen is 4.2.2, teljesen magyar, a már ismert samsung touchwizzel. Rengeteg, nagyon részletekbe menő beállítás mindenre.

Egyszerűen nem tudok rá rosszat mondani.Sajnáltam rá ennyit először, de azt kell mondjam, hogy minden kételyem elszállt. Nem érzem azt, hogy keveset kaptam a pénzért, vagy átvertek. Ez egy igazán remek kis telefon, brutális erővel, szép külsővel. Csak jót tudok róla mondani, mindenkinek ajánlom.

Hozzászólások

mi penzert vetted meg vegul?

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Szigorúan csak a magánvéleményemet írom le. Szerintem az s4 mini baromira túl van árazva. A Samsung kihasználja az s4 körüli felhajtást, és egy erősen közepes telefont frankón túlárazva nyomat a felhasználók felé. Finoman szólva is pofátlanság. Ha mondjuk 15 ezret ráfizetsz, akkor már egy Huawei p6-ot is meg tudtál volna venni, de 70000 HUF körül már egy tavalyi Lg 4X HD P880 is beszerezhető, ami egy abszolút korrekt mobil még a mai napig is, én is ilyet nyúzok.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Hogy az S4 mini túl van árazva, azzal egyetértek, de azért hardverben újabb és erősebb (snapdragon400 2x1,7GHz, 1,5GB RAM, Adreno305), mint az LG 4x DH. Mondjuk az LG-nek meg nagyobb és nagyobb felbontású a kijelzője. Az LG 4x egyébként már megjelenésekor is igen jó ár/érték arányú telefon volt, én is szemezgettem vele.

De most őszintén! Ki a tökömet érdekel, hogy egy aktuális telefon hardwer szempontjából mennyire erős? És itt aktuálisról beszélek, nem valami őskövületről. Azt kell eldönteni, mire akarja használni az ember, meg hogy mennyit akar a neten lógni. Átlagos használattal, (böngészés, levelezés, valamilyen azonnali üzenetküldő, youtube, videó nézés, stb.) semmi sem indokolja a húde többmagos meg tököm se tudja milyen GHz-s procikat, meg az ilyen-olyan húdefasza grafikus magokat. A kijelző mérete meg energiafelhasználása megér egy misét, de az más tészta. Ezen már túllépett az android, és a mostani gyártók jó része ugyan ott tart, mint az Apple, teljesen fölösleges fícsöröket akar a lehető legnagyobb hardwer tartalommal a felhasználókra sózni. Hájpot adnak el, nem telefont. Ugye ehhez képest megjelennek a szerényebb képességű telefonok is, amik a mindennapokban bőven kiszolgálják az embert, de adott gyártók eszerint árazzák be a készülékeiket. Ezekhez képest szerintem már bármelyik feltörekvő kínai márka jobb választás.

Tehát lehet, hogy az Lg 4x HD rosszabb hardwer, de ez engem baromira nem érdekel, amikor nem futtatok űber 3D-s játékokat, sőt, semilyen játékot sem használok már, de a mindennapokban tökéletes választás, és csak 67 guriga bruttó.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Kicsit mintha magadra vetted volna, amit írtam :) Egy szóval nem mondtam, hogy a p880 rossz választás lenne, sőt. Csak azt mondtam, hogy a p880-hoz képest az s4 mini magasabb árát -a samsung marketing mellett- az indokolja, hogy egyszerűen újabb, fejlettebb, erősebb a hardver. (Hogy szerinted az már feleslegesen erős, az más kérdés.)

Egyébként a hardver nagyon is számít, pláne androidnál. Ha nem számítana, akkor pl máig vígan ellennék a régebbi LG optimus 2x-emmel. Az sem öreg (~2,5 éves), karcmentes, nagyon szerettem, de sajnos az androidos mobilok evolúciójában 2 év nagyon sok. Eljárt felette az idő, 2.3.7-es androiddal még jó volt (leszámítva az elcseszett gyári szoftver hibáit), de hiába a 2 magos tegra2 SOC, az 512MB RAM már nagyon kevés az újabb 4.x androidokhoz. Kb semmit nem tud a memóriában tartani, ezért mindig minden újraindul, és úgy összességében elég lassú. Itt van a kezemben ez is, meg a nexus4 is, sőt még egy blade3 is. Mindegyiken ugyanaz a cyanogenmod verzió van (10.1), mégis ég és föld a különbség használat közben, pedig a különbség "csak" a hardver. Az o2x-et megváltás a blade3 után kézbe venni, a N4 mellett meg mindkettő borzasztó lassúnak tűnik.

Persze az s4 mini és a p880 között valószínűleg nem ilyen éles a kontraszt, de lehet, hogy egy következő -erősebb hw igényű- android verzió már változtat ezen.

Csak kivancsisagbol: miert telepitettel Cyanogent a Nexusra? Van valami elonye a hivatalosan tamogatott, frissitett (es legujabb) verziot agyonvagni?

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell

A Cyanogen pl. egesz jol tamogatott. Alapbol is asszem ket verziot supportalnak folyamatosan (az utolso kettot ertelemszeruen), de a forkoknal nagyon sokszor egy viszonylag regi alap van foltozgatva.

A MIUI eseteben pedig az a jo, hogy egy (kinai) ceg all mogotte, tehat nem teljesen community-level a support.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

A gyári androiddal szemben semmi hátránya nincs*, viszont sok előnye van. Én nagyon szeretem, korábbi telóimon is CM-et használtam, a N4-en is csak pár napig volt stock rendszer.

A CM a stock-ra épül, tehát minden megvan benne ugyanúgy, csak ad még némi pluszt, főleg a testreszabhatóság terén, de funkcionalitásban is. Sebességben, stabilitásban pedig ugyanaz, mint a gyári.

Pl. a teljesség igénye nélkül:

- testre szabható lockscreen (én pl kikapcsoltam a balra-jobbra lapozást) és testre szabható lock screen shortcutok

- százalékos akksi kijelzés (3rd party app nélkül)

- testre szabható quick settings panel, sokféle kapcsolót ki lehet rakni, még élő képes kamera "csempe" is van

- per alkalmazás alapon testre szabható ledes notifikációk (3rd party app nélkül)

- testre szabható alsó navigációs sáv

- alsó navigációs sáv eltüntethetősége és PIE controls **

- Privacy Guard, alapértelmezésként egy utólag telepített app sem fér hozzá személyes adatokhoz (üres kontakt adatbázist lát, üres sms listát lát, stb, amíg ki nem kapcsolod a privacy guardot az adott appra)

És még sok apróság. Szerintem érdemes kipróbálni, valószínűleg soha többet nem fogod visszatenni a stock rendszert :)

(Hasonlóan népszerű még a Paranoid Android ROM, abba rengeteg plusz funkciót zsúfoltak -pl HALO-, de nekem az már túl sok.)

* egyetlen hátrány, hogy az android forrását (AOSP - Android Open Source Project) mindig a hivatalos kiadás után teszik elérhetővé, emiatt a CM egy kis lemaradásban van. Most pl még nincs stabil CM 10.2 (Android 4.3 alapokon), csak nightly buildek vannak. Ezekkel a nightly buldekkel sincs gond általában (nem instabilak, sokan használják), de jobb a békesség alapon én pl még a 10.1-et (4.2.2) használom. Szerintem maximum 1-2 hét és kint lesz a 10.2 final, majd akkor váltok.

** ha a screenshotról nem lenne egyértelmű: az alsó navigációs sávot ki lehet kapcsolni (expanded desktop mode), ilyenkor egy alulról felfelé irányuló gesture-rel lehet előhozni a pie controls nevezetű navigációt

Oszinten szolva, en kiprobaltam a CM-et, es nem sokkal kesobb keritettem egy olyan forkot, ami legalabb hasonlit a stock rendszerre. Borzasztoan tulcicomazottnak erzem.

Mondjuk nekem olyan telom is van, aminek a platformja (vision) CM7 ota nem supportalt, de most pl. CM9-alapu ROM van rajta, es igazabol magaval a rendszerrel sosem volt bajom. A ratelepitett appok lassitjak nagyon, de betudom annak, hogy a hardver eleg regi mar.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Nem tudom mire gondolsz túlcicomázott alatt. A stock CM-nek teljesen stock android kinézete van (emlékeim szerint CM7-nél is így volt). Design szempontból (színek, ikonok stb) kb semmiben nem különböznek. Ennél puritánabbat én el sem tudok képzelni. (A gyártói -Lg, Samsung, HTC- megoldások mind sokkal színesebbek, csicsásabbak.)

Itt van pl a wikipédiából a stock 4.1 android és a stock CM10 home screenje:

stock 4.1 - CM10

Nem tudom, en amikor felraktam a gyari CM 7-et, akkor egyreszt valami bunronda mozgo hatter kapcsolodott be, masreszt az osszes eyecandy animacio be volt love - teljesen feleslegesen fogyasztva a telo teljesitmenyet. Azota ez persze akar valtozhatott is.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

CM-nel arra erdemes figyelni, hogy lehetoleg official legyen, ellenkezo esetben, nincs ra garancia, hogy minden poccre mukodni fog. Defy+ eseteben volt neha-neha szivas, a vegere azonban kezdett nagyon jo kis rendszer lenni (CM10.1).
1-2 CM feature most is hianyzik, de sajnos a jelenlegi telefonomra nem letezik, es nem valoszinu, hogy valaha is lesz, pedig azonnal pakolnam fel...

"egy aktuális telefon hardwer szempontjából mennyire erős"

Ez elsosorban az elettartamat befolyasolja. Ami tegnap csucskategorias volt, az ma kozepkategorias, holnap pedig alsokategorias lesz. Ha egy telefon lejjebbrol kezdi a csuszast, az hamarabb fog a csuszda aljan kikotni. Ezert szamit az, hogy mennyire eros hardver van benne - annal tovabb tudod upgradelni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Marciusban 106k-ert vettem a Nexusomat (16GiB valtozat). Azota 100 USD-vel levittek az arat. Szerintem jobban jartal volna vele.

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell

Végül a nexus4-et miért vetetted el? Az elején azt írtad az ára miatt nem jöhetett szóba, aztán megvetted az s4 minit drágábban.

Hmm, biztos jó, de a samsung nem nagyon foglalkozik az optimalizációval...
Ezért sajnálom kicsit a htct, mert ők viszont igen. A htc az android iphone-ja. :)

Egy htc one sv-m van, módomban áll használni sokkal drágább telefonokat is, xperia z, s3, s4, stb. mégis vágyok mindig vissza a htc-re. Mert valahogy ez jobban kézre áll. Kényelmesebben működik, hiába van a samsungban sok parasztvakító fícsör, ha semmit sem ér, vagy nem úgy működik ahogy elvárható lenne.

Kolléga épp s4 minit nyúz, neki is tetszik, de előtte s3 minije volt :)

En egy Thl W8 telefont szereztem be. Kicsit nagy, de nagyjabol ennyi az osszes negativuma. Vastagon eleg minden alkalmazasnak, es ugye az ara meg vammal, afaval is kedvezo. Nem bantam meg!

--
http://www.flickr.com/photos/mizyhun/

Nem kötekedni akarok, de ugye arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a régebbi technológiával készült többet fogyaszt, főleg ha több van belőle, ami egy mobil eszköznél nagyon nem elhanyagolható szempont.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy szar a telefonod :), csak azt, hogy a dolog ennél komplexebb.
--
The Community ENTerprise Operating System

Lehet, hogy többet fogyaszt, de valamiért az akku tovább bírja. ;)
Volt pár telefonom és minél újabb, annál rövidebb ideig bírta egy töltéssel.
Az utolsó előtti még két-három napot vidáman, ha nem nyúztam sokat, akkor négy napot is kihúzott.
A legújabbnak 26 óra volt a rekordja. :(

Akit tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

Egy akkora kijelzős telefon sosem fog normálisan tölteni usb-ről.
Max annyit tud, hogy ne merüljön tovább...
- - - - - - -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus

Note2 elég nagy? Simán tölt notebookra dugott USB-n még akkor is, ha közben használom.
Más kérdés, hogy így nagyjából tíz óra kellene a 100%-os töltéshez, míg töltőről kb. kettő. :)

Akit tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

- double -
"Nagy kár, hogy az informatika abba a korba ért, hogy lehet nyugodtan pazarolni az erőforrásokat." Saxus