instant messaging kínából

 ( gllo | 2013. augusztus 21., szerda - 21:31 )

Tudja valaki, hogy pl. pidgin + xmpp (vagy egyéb általa támogatott) protokoll + otr működik-e szárazföldi Kínából? Hol tudnék utánanézni annak (már rengeteget keresgéltem), hogy melyek azok a nekünk normális-megszokottnak vett nyugati-világbeli szolgáltatások amelyek onnan nem érhetőek el? Igaz az, hogy szinte mindenhez VPN-re van szükség onnan?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát, ha nem is mindenhez, de elég sok mindenhez. Ezen kívül a legtöbb szállodában a hálózatot monitorozzák. Nem egy kollégámnak windowsos kémvírusok települtek a gépére, ami még itthonról is küldözgetett. Szóval valami biztos Linux disztró erős tűzfallal és vpn ajánlott. Én legalábbis így szoktam kimenni.

köszi, közben megtaláltam a korábbi témába vágó fórumtémádat, nekem is hasonló problémát kéne áthidalnom. leírnád, hogy végül milyen megoldást érdemes választani? ultrasurf és társai? kínai előfizetős / otthoni saját (vpn-szerveres routerrel) / hazai előfizetős vpn?

Ultrasurf hol működött, hol nem. Utóbbi időben inkább nem. És akkor is lassan. Igazából egy kedves hup-os fórumozó adott hozzáférést saját vpn szerveréhez (privátban írt) és azzal ment tökéletesen. Ezúton is még egyszer köszönöm neki a kedvességét. Igazából egy hónapra pár dolláros előfizetés is megéri, egy kollégám vett ilyet és még androidos telefonjáról is tudott igen jó sebességgel netezni. Természetesen laptopról is ment. Tehát ez is jó opció.
Összefoglalva: van ingyenes alternatíva, de ha biztosat akarsz, kérj hozzáférést ismerősödtől, vagy fizess elő egy olcsóbb vpn-re.

A Skype megy gond nélkül, én azt használtam. Annyi, hogy itthon kell telepíteni, mert kint egy alternatív verzió van csak 70000 popup és flash beépülővel.

És még egy észrevétel. Több éve mindig 3-4 hetet töltök Kínában. Kezdetben Live messengerrel beszéltem haza, szar volt, a skype sokkal jobb. Utolsó évben ugye a messenger kivezetése miatt inkább skype-ot használtam. Akkor az volt szar. Viszont a kivezetésben lévő, de még létező LiveMessenger gyönyörű tiszta képpel és hanggal ment.
Na így legyél okos.

Ez könnyen magyarázható azzal, hogy a kevésbé használt architektúra kevésbé van leterhelve.

Ez igaz. És ahol gyenge a Net sebessége, és iszonyatosan sokan vannak (no ott tényleg rohadt sokan) ez történik...

köszi az eddigi tippeket, észrevételeket. aki ismerős arrafelé, tudna ajánlani nekem olyan fizetős vpn-t amelyik megbízhatóan megy? mert úgy látom azokat is gyakran szűrni próbálják a kínaiak.

találtam ugyan olyan oldalakat amivel lehet tesztelni linkeket, hogy azok elérhetőek-e az Aranypajzs mögül vagy sem: pl. ez vagy ez, de néha egymásnak ellentmondó eredményt adnak ki.