Böngésző választás

 ( Dgzt | 2013. június 6., csütörtök - 16:33 )

Mint, ahogy korábban írtam, váltottam operáról firefoxra. Valahogy nem az igazi. Olyan robosztus érzésem van, meg a gtk-oxygen témával sem illeszkedik bele tökéletesen a KDE-s környezetbe. Hát, elkezdtem nézelődni:

- Chromium sem tetszett. A beállítás felülete nagyon fúrcsa volt, hogy web alapú, de ezen még túl tudtam volna lépni. Ami leginkább nem tetszett, hogy operából nem tudta betölteni a könyvjelzőket. Hát kiexportáltam operából, majd meg akartam nyitni chromiumban, de percekig szenvedtem. Nem jött fel egy ablak valami oknál fogva. Hát ezt is elvetettem.

- Rekonq jött. KDE új böngészője. Nagyon jó, gyors, de elég sokszor omlott össze, hát ezt is elvetettem.

És jött a QupZilla. Eddig életemben nem hallottam róla. Hát kipróbáltam, és mintha nekem találták volna ki. Letisztult, gyors, szép. Igazából két dolog zavar:
1) flash összeomlik, mert pulseaudio-t használom ArchLinux alatt és egy extrával lehet összehozni a kettőt, néha összeomlik a flash, ezzel rántja magával a böngészőt. Küldtem bugreportot, de visszaírtak, hogy ezzel nem tudnak mit tenni, mert (q)webkit nem kezeli külön processként a pluginokat. Hát jó, majd talán később megoldják a webkit fejlesztői.
Szerk: Firefox ezt szépen megcsinálja, megjelenik egy gomb, hogy plugin újratöltése és kész.
2) Könyvjelzőket nem tárolja felhőben, ami nálam előnyös, mivel több gépen is dolgozom. De ez legyen a legnagyobb bajom.

Így úgy néz ki, hogy ez lett az elsődleges böngészőm. Lehet, hogy minek ekkora feneket keríteni neki, hisz csak egy böngésző, de munkám során elég sokat keresek neten, így kényes vagyok erre. Ha más is hasonló cipőben van, mint én, akkor ajánlom neki, egy próbát megér.

Üdv!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Neked megjegyzi azt, hogy az adott oldalon mekkora legyen a betűméret? Nem azt, hogy mekkora az összesen, hanem külön-külön. Ha közös akkor az egyik oldalon jó, a másikon nagy, a harmadikon meg kicsi a betűméret :( Én ezt hiányolom belőle.

Nem jegyzi meg, eddig nem is tűnt fel. Azt hiszem el is küldöm javaslatként a fejlesztőnek.
---------------------------
Oszt jónapot!

Adtam egy esélyt neki. Cégnél proxy-t használunk. Hiába adom meg neki a hozzá tartozó accot, gyakorlatilag állandóan bekéri böngészés közben. Ha a rendszerbeállításokat választom hozzá, akkor is.
Proxy kézi megadásánál pedig a jelszó nincs cenzúrázva (de ez legyen a legkisebb baj).
Szóval proxyval kissé használhatatlan. Otthon lehet, hogy kipróbálom még.

Ahogy már írtam máshol is, én is ezzel a böngészővel ismerkedem. Nekem teljesen bejövős, nagyon tetszik. A flash problémát úgy küszöböltem ki, hogy Debian 7 alatt leírtottam a pulse audiot, és az ALSA lépett a helyére. Mondjuk ezt nem kifejezetten a flash miatt kellett megcsinálnom, hanem azért, mert skype alatt nem volt mikrofonom.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.