apache2 .htacces és password fájl kódlap migrálás iso - utf

Fórumok

Egy kis jelszóval "védett" html készletet kell migrálnom. Az eredeti gépen Debian Etch iso8859-2 hu_HU az új UTF8 us_EN az alap locale. A .htaccess fájlt konvertáltam utf8 -be (iconv) és létrehoztam a rendszernek megfelelő password fájlt, de nem működik :(
Létrehoztam új felhasználót, módosítottam a .htaccess fájlt, majd létrehoztam egy új jelszófájlt (/usr/share/apache2/passwd/passwords) akkor sem akar működni. Az előző verzióban elkövettem azt a baklövést, hogy ékezetes betűt használtam a felhasználói névben.
Egyébként a "Basic Authentication" infrastruktúra működik:
Ha a régi rendszerből átmásolom a .htaccess és password fájlokat, rendben működik - mint a másik gépen, mintha mi sem történt volna.
Azonban ezt nem tartom túl egészségesnek - ha módosítanom kell, vagy új felhasználó/jelszó párost kell előállítanom akkor nem tudom mi lesz :(
XP -ről próbélgattam, firefox böngészővel, állítgattam az alap kódlapot (érdekes, a hibás azonosítás után bezárom az azonosító ablakot - Esc - és a nézetben, alapból az iso8859-1 beállítás látszik, ha átállítom uft8 -ra újra feldobja az azonosító mezőt, de akkor sem fogadja el a szerver.
Valami ötlet?

Hozzászólások

Nem érthető a kérdés, vagy túl lame, vagy már megint csak én ütköztem valami misztikus problémába?

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

- Jelszovaltasnal a user neve nem kodolodik ujra. Nyilvan latin2-es locale-val kell beutni, de ez van
- Uj usernel pedig megmondod magadnak, hogy nem hozunk letre ekezetes usernevvel usert.

Esetleg felveszet a usert ekezet nelkul, es akkor innentol azzal lep be mindenki.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal