Gigabites Diginet

Bekötöttem itthon magamnak a Digit egy gigabites switchel, egy 100 megabites switch volt előtte csak, viszont ezen a gigabitesen keresztül nem tudok csatlakozni PPPOE-n.

Ezért betettem a 100 megabitest a gigabites elé, viszont szeretném csak szólóban a gigabitessel megoldani.

PC1, PC2, PCx => gigabites => 100 megabites => digi, telefon

Kérdésem az, hogy vajon jól van-e bekötve nálunk a helyi hálózat?

http://www.digitalis.hu/tudasbazis/hlp_00005.php

1-2, 3-6 => net
4-5 => telefon

TP-LINK TL-SG1005D 5port Gigabit Switch

Hozzászólások

a gigabit-hez 4 érPÁR kell, a 100mbps-hez 2. utóbbi van neked.

csak 1 kérdés: a régi switch nem router volt véletlen? mert a switchek a legritkább esetben művelnek PPPoE-t...

Ugye a switch felé már csak az 1-2,3-6 megy? Tehát fizikailag le van választva már a telefon (4-5). Bár SOHO switch menni kellene neki 100MB-n is.

A Digi enged switch-et kötni a hálózatára? Hány felhasználónevetek van?

Normális esetben egy routert kötnél a szolgáltató és a saját hálózatod közé.

mivel fatornyos falumban a balek-penetráció négyzetméterenként nem haladja meg az 1-et, a upc-hez hasonlóan a digi sem hajlandó idetolni a pofáját, tehát fingom sincs, hogy a digi mit-min-hogyan szolgáltat

az az érzésem, ha leírnád, hogy milyen kábel megy be a lakásba és arra milyen cucc van rákötve, akár még az is megeshetne, hogy értelmes hozzászólások lehetnének netalántán esetleg, persze nem éntőlem, mert engem digi arra ítélt, hogy életem végéig nézzem a reklámjait, de soha ne tudhassam meg, milyen a valóságban

A max. sebességű szolgáltatásukhoz nem kell csigabites interfész, tehát részükről nem szükséges bekötni valamennyi érpárat. Keresztkérdésként megjegyzem, ha telefont szeretnél, akkor szépen kihúznak egy érpárat a kábelből, és megint ott leszel, hogy nem megy a switched. (Bár csodálkozom azon, hogy nem ment le 100Mbit-re automatice az adott lábon - ezt azért minden dobozkának illendő lenne tudni...)

Nem emlékszem már milyen, de gigabit switch volt, de jártam én is így, hogy 4 szállal nem ment. Sőt ilyen 4 szálas technikával egy XP vagy Linux ment, Win7 meg nem. A belső hálózatot látta, de a megosztási központ szerint internet csatlakozása nem volt. Nem DNS vagy egyéb gond volt.

Ez az egész most komoly, vagy csak korábban van ez évben április elseje?