portmaster kérdés

Fórumok

Töröltem a py-bittornado-core portot. Tényleg nincs fönt:

# pkg_info | grep bittornado
#

Viszont ha beírok egy "portmaster -a" -t akkor ezt kapom végül:

===>>> The net-p2p/py-bittornado-core port has been deleted: Has expired: Depends on the deprecated wx 2.4
===>>> Aborting update

Namármost az a kérdés, hogy melyik csomag az aminek a dependency-je a py-bittornado-core csomag? Hogyan tudom ezt megállapítani? Ugyebár, én szívesen ellenőrizném a dependency tree-ben. De ez a port már deleted (azaz: port tree update után eltűnt a net-p2p/ könyvtárból is!) ezért fogalmam nincs hogy kezdjek hozzá?

Hozzászólások

Ja, és természetesen a

portmaster -a -x py-bittornado-core

parancs kiadása esetén is változatlanul ezt a hibát írja ki. Szóval a port exlude pattern nem megoldás.

Újabb érdekesség.

portmaster --check-depends

a következőt is kiírja:

===>>> Checking py27-BitTornado-core-0.3.18_6,1
===>>> /usr/ports/net-p2p/py-bittornado-core does not exist
===>>> This port should probably be updated

Egyrészt nincs installálva, akkor miért check-eli? Azután meg, tényleg nem létezik, ahogy mondja. De akkor hogyan is tudnám update-elni? Esetleg, ha ki tudnám irtani az írmagját is a rendszerből, annak már nagyon tudnék örülni.

a pkgdb az nem portmaster -hez hanem portupgrade -hez tartozik. Ahhoz föl kellene tennem a portupgrade-et. Jelenleg a ports tree-m szét van esve. Egy része update-elve van, egy másik része még nincs. Ruby egyáltalán nincs fönt, ami kell a portupgrade-hez. Ilyen körülmények között, szerinted megpróbáljam föltenni a portupgrade-et, és próbáljak azzal update-elni mindent?

Úgy tűnik hogy a portupgrade megoldotta a problémák 95%-át. Már csak néhány kisebb probléma van. A lényegi része sikerült. Azért még jó lenne tudni, hogy mi a franc volt ez. Az angol levlistán se írtak rá egy választ se, valami extra hülyeség lehetett a részemről. Köszönöm a tippet.

Nyilvan mar elkestem, de a /var/db/pkg konyvtarban elengedve egy grep -i -R tornado . keresest, eleg hamar meg lehet talalni, hogy melyik az a csomag, amelyiknek a +CONTENTS fajljaban van hivatkozas erre a csomagra. Azt (azokat) a csomagokat kell (esetleg kezzel) kitisztitani.

gw# grep "^@pkgdep" /var/db/pkg/*/+CONTENTS | awk '{ if (NF != 2) { print $1 } }' | cut -d':' -f1
/var/db/pkg/adodb-4.99.2/+CONTENTS

Szóval nincs ilyen hivatkozás. Egyébként a hiba továbbra is reprodukálható. Ha kiadom a "portmaster -a" parancsot akkor továbbra is a bittornado-nál akad le. Úgyhogy lehet találgatni. :-)