Az Internet örök

 ( Zahy | 2012. november 14., szerda - 11:54 )

Elolvasás után lehet köpködni. Nem előtte, nem csípőből gagyindexezve.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem a "Működik, csak meghal" bekezdésben lévő video helyett egy "502 nginx error on ivrf6" hibaoldal látszik. Sajnos reloadoltam, mert azt hittem az tényleg illusztráció. :)
--
zsebHUP-ot használok!

Nekem megy, bar nalad az az ivrf6 nekem olyan ertelmetlen. Netan IPv6-hoz lehet koze?

Szerver neve lehet.
--
zsebHUP-ot használok!

Goddamn! Commitoltam a fixet. :P Egyébként szerver neve.

Nem először láttam.
Mi a fix lényege? :)
--
zsebHUP-ot használok!

A 24 cpus node xcache SHM-je nem volt elég felé hasítva (xcache.count) és a lock megfogta a kiszolgálást egy szerény 700 php run/s-nél. Ami érdekes volt az esetben az az, hogy a gép minden CPU magja 90% fölött pörgött, de valójában csak az fcntl(..,F_SETLK,..) hívással kiváltott kernel spinlock pörgette a magokat, nem az effektív feldolgozás. A load ellenben nem szállt el, mert nekem úgy tűnik, hogy a lockra várakozás alapesetben mintha csak S státuszban tartaná a processzt.

Külön szégyen, hogy a monitoring mindenféle vhost-os kavarás miatt már nem a php-vel generált tartalmat figyelte, hanem egy static lapot, ami nyilván nem jelezte a problémát korábban, ahogy a load se. A kommented után kezdtem nyomozni, bár utána más is jelzett, a tegnapi abszolút rekord-látogatottság mellett már "kikönyökölt a hajtókar". :) thx

Néha sajnos kedd van.

En koszonom. :)
--
zsebHUP-ot használok!

:)