[MEGOLDVA]Root belépési hiba

 ( CJ_HUN | 2012. október 2., kedd - 14:09 )

Van egy kis gondom egy újonnan telepített Debiannal. Rootként nem tudok bejelentkezni a rendszer telepítés után, pedig be lett állítva hogy engedélyezve legyen. Magyar a billentyűzet, magyar nyelv van beállítva egyedüli telepített nyelvként, caps lock off stb. Egyszerű jelszót adtam meg még szám sincs benne. Normál felhasználóval be tudok jelentkezni, egyedül a gyökért nem engedi. Árnyék jelszavak nincsenek. Ha init=/bin/bash-t indítok a billentyűzetet nem ismeri fel az init.d . Van usb3as csatlakozó a gépben de nem arra van dugva az eszköz. Mi lehet a probléma?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

http://wiki.hup.hu/index.php/Alap_tudnival%C3%B3k_%28Debian%29 :
magyar billentyűzet:
újrakonfig: console-data - (boot idején bill.) "Bilentyúzethozzárendelés kiválasztása architektúrafüggő listából", "qwertz" (102+ magyar ilyen), "Hungarian"
újrakonfig: console-common - (általános bill.) automatikusan átveszi az előző beállításait;
(ahhoz, hogy helyes magyar betűk jelenjenek meg szükség van még a 'fonty' csomagra, de sid alatt utf-8ra fogunk áttérni, ami ezt nem támogatja)

En ugy latom ahhoz hogy magyar billentyuzettel menjen a login dolog tenni kell meg 1-2 lepest. Nem ertek Debianhoz de nem lehet hogy ezen lepesek hianya miatt nem megy?

Grafikus konzol onakarsz belépni, vagy szövegesen?
Van-e a jelszóban ékezetes betű y vagy z?
Ha grafikuson akarsz belépni, szövegesen be-tudsz-e?

> Sol omnibus lucet.

közben megoldódott. Át lett írva a shadowban a root jelszó a felhasználó jelszavával megegyező hash-re és úgy már be lehetett lépni.