Windows 7 + DUID-LL (DUID-LLT helyett)

Fórumok

Tudja valaki, hogyan lehet rávenni a Windows-t, hogy DUID-LL-t használjon DUID-LLT helyett? Túrtam a google-t, de nem kaptam hasznos találatot... (Már, ha egyáltalán lehet...)

Workaroundként egyelőre az isc-dhcpd azon remek új szolgáltatását használom, hogy a DUID utolsó 8 oktetje alapján rögzítem a klienst (= MAC Address)

Hozzászólások

Preparált diszk image-et terítek 300+ gépre. Ha preparáció során nem törlöm a registry-ből az ott letárolt DUID-ot, akkor minden gépen egyforma DUID lesz. Ha kitörlöm onnan, akkor minden gép első bootnál szépen generál magának új DUID-ot (eddig a dolog jó) viszont mivel benne lesz a timestamp, ezért b.szhatom a DHCPv6 statikus regisztrációmat, ami DUID alapján történik.

Arról nem is beszélve, hogy jó volna cross-platform megoldást csinálni, magyarul bármilyen oprendszert bootolok, legyen ugyanaz a DUID -> ugyanaz az IP cím. (a'la IPv4)

Az isc-dhcpd nem-szabványos workaroundja (regisztráció a DUID utolsó 8 oktetje alapján) kellemes workaround, de szeretnék "szabványos" megoldást csinálni. Eddig minden más DHCP klienssel sikerült...

Sehogy. Írsz startup egy scriptet, ami registry-ben átkonfigurálja a címet.