[megoldva] Windows 7 DHCPv6 DUID generálás @boot

Fórumok

Van 350 munkaállomásom. Image-ből terítettem rájuk előre preparált Windows-okat. (Valójában a 350 munkaállomás több típusú PC-t rejt, ezért típusonként van egy Windows image-em)

A probléma abban lakozik, hogy a Windows a telepítésnél generál magának (a hálókártya EUI48 címéből) egy DHCPv6 DUID-ot, és ez később már nem módosítja.

Magyarul, klónozás után van 350 darab egyforma DUID-ú Windowsom. Ez így csak mérsékelten f*sza.

Ha a Windows bebootolt, akkor már a registryben tudok DUID-ot cserélni, de ezt a boot során volna klafa, mielőtt a hálózat feléled, és az IP ütközés miatt vége a világnak...

Ötletz are welcome.

Hozzászólások

válaszolok magamnak: ha közvetlenül klónozás előtt kitörlöm a registryből a DUID kulcsot, akkor rebootnál generál magának új DUID-ot.

reg delete HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters /f /v Dhcpv6DUID

Helló!

Mivel csináltad a klónozást, én is hasonlóban gondolkodom, van valami jó leírásod hozzá?

Köszi!

Roppant tudományosan szoktam végezni az ilyesmit, mégpedig a `dd' segítségével :)
(17 évvel ezelőtt már bevált... Azelőtt simán fájlszinten klónoztam a FAT fájlrendszereket, és tar.Z-ben tartottam a Windows 3.1-eket)

Van egy ntfsclone nevű állatfajta, ami elvileg okosabb, és csak a fájlok által használt területet nyomja bele az image-be, de sosem éreztem a fékezhetetlen vágyat, hogy átálljak rá. A gzip/pigz ugyanis bitang hatékonyat tömöríti a nagy semmit... :)

Persze, ha mondjuk egy 1TB-os NTFS volna, amin van pár giga adat, akkor ahhoz az ntfsclone kell. Nálam a "cé meghajtó" aktuálisan 8-16GB között szokik lenni.

Az image-ek terítésére az általam kissé megpatkolt `uftp' nevű multicast fájltranszfer eszközt szoktam bevetni, persze ennek előfeltétele az IGMP-képes menedzselhető switchek jelenléte.

sysprep megoldja az ilyet és akkor még nem kell külön image se a másfajta hardvereknek.