Mikrofon és hangszóró egyben

Fórumok

Elég láma a cím, de kifejtem. Valami olyan eszközre lenne szükségem, ami egy mikrofont és egy kis mono hangszórót fog egybe, le tudom tenni az asztalra a billentyűzet elé, vagy a monitor tetejére, és gépen keresztül telefonálásra tudom használni.

Tehát gyakorlatilag egy headset, csak nem head-en :) Ha tudnám mi a gyűjtőnevük ezeknek, akkor már rákeresnék, de azt se tudom hogy induljak el. Sima desktop PC-hez kellene, Linux támogatással.

Köszi!

Hozzászólások

Mennyire jó ötlet ilyen közel tenni amúgy a mikrofont a hangszóróhoz?

Elvileg nem jó :)
Gyakorlatilag ha az érzékenységet és az iránykarakterisztikát jól választják meg az adott eszközben, akkor nem fog gerjedést okozni. A legtöbb konferenciatelefon és kihangosítható eszköz ezen paraméterek megfelelő megválasztásával és (jobb eszközök esetén) erős noise-gate-el működik.

Ha tiszteled azt akivel beszélni fogsz, akkor veszel fejhallgatót mikrofonnal.
Ha hosszabban kell beszélnem olyannal, (SIP vagy skype) aki a Te elképzelésed szerinti megoldást használ, megkérem vagy a fejhallgatót vegye fel, vagy hívjon mobilon. Nem arról van szó, hogy használhatatlan, csak nagyon fárasztó.
Felettem is írták: létezik erre jó megoldás is, de az drága.

Természetesen, ha nagyon rossz minőségű lesz, akkor marad a headset. Csak utálom azt, hogy direktbe be van dugva a fülembe egy hangszóró, hosszútávon nagyon zavar. Ezért gondolkodom elsősorban kihelyezhető eszközben. Laptoppal teljesen jól működik beépített mikrofonnal és hangszóróval, csak alapvetően desktop gépet használok, ahol ez meg default nem megoldott.

Laptopban további hátrány, hogy a vinyó és a venti zaja behallatszik, mivel a mikrofon is ugyanabban a házban van. Egy ilyen ketyere azért messze jobb lehet elvileg. Tényleg csak a gerjedést kell elkerülni.

BTW az USB-s eszközök plusz késleltetést adnak hozzá, erről is jó tudni. IMHO érdemes rendes jack-dugósat venni, ha van.

Miért erőlteted ezt az akusztikai gyalázatot? Mi azzal a gondod, hogy veszel egy aktív hangszórópárt, s veszel vagy csinálsz egy mikrofont? Ez utóbbi esetben is kell echo cancel, ugyanakkor mégsem olyan szoros az akusztikai csatolás, mintha egy dobozban lenne a kettő.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Jó, csak azt nem értem, minek egybe, amikor lehet külön is. Valahogy olyan érzésem van, mintha egybeépített pohár-tányért akarnánk, s keresnénk a drága megoldást, ami enyhít ennek kényelmetlenségén. Én meg használok olcsó tányért, olcsó poharat, s mindkettőt oda teszem az asztalon, ahova kedvem tartja. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én mondjuk jó ideje leszoktam már a skype és egyéb netes telefon élményről, de simán el tudom képzelni, hogy tele van az asztalom (tele is van), s nem fér el már rajta egy hangszóró + mikrofon páros, viszont egy telefon méretű kütyü bőven. Ez mindig a felhasználó környezetétől függ. Na meg pl.: egy mozdulattal arrébb rakhatod egyben az egészet. Asztal mellett ott az ágyad, barátnővel dumálni akarsz még, de már eldőlve. Ekkor a kanóccal együtt odateszed az egészet, lehalkítod úgy, hogy neked még hallható legyen, de anyu a szomszédban már ne ébredjen fel rá. Szóval lehet előnye is egy ilyen kütyünek.
Ez olyan, mint a Gnome vs. KDE. Kinek ez, kinek az kényelmes. :)