Wheezy fglrx driver

 ( Adamyno | 2012. július 19., csütörtök - 19:33 )

Sziasztok!

Gondjaim adódtak Debian Wheezyvel. Szeretném telepíteni a zárt fglrx meghajtót. Le is töltöttem a hivatalos amd support oldalról, futtattam a telepítőt, de sikertelen a telepítés. A logban valami olyasmi volt, hogy a radeon modul be van töltve és nem lehet kikapcsolni. (pontosan nem tudom mi volt benne, mert nem csináltam másolatot, eltávolítás pedig vitte a log fájlt is)

Szóval az a lényeg, hogy fglrx drivert nem tudom feltenni. Nem csak egy sima apt-get paranccsal megy ez most, úgy vettem észre. Valakinek van ezzel kapcsolatban valamilyen tapasztalata, javaslata?

Radeon HD 4330-ról van szó (RV710 azt hiszem)

Mindenképpen szükségem lenne a zárt meghajtóra, mert a mostanival még a felhasználói felület is csak csökkentett módban fut, illetve maxon pörög a videokártya, termeli a hőt és az akkut is elég jól fogyasztja. A zárt meghajtóval be lehet állítani az energiagazdálkodást.

Előra is köszöntem a segítséget mindenkinek!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia,
Elöljáró kérdésként: Nyílt radeon driver, vagy flgrx volt fent korábban?
Amennyiben a nyílt radeon driver, lehet, célszerű lenne eltávolítani... Debian Wheezy-t nem használtam, sajnos inkább Ubuntuban mozogtam desktop téren eddig :)
Fglrx-t nem tudsz esetleg apt-get-el telepíteni, simán repoból? Vagy ennek van valamilyen akadálya (pl. nincs ilyen csomag :) )
Amennyiben nem megy, akkor is van lehetőséged az fglrx telepítőjével csomagot generáltatni, és pl. dpkg-val feltelepíteni (README-kben van a pontos menete, miként is kell :) )
Ha esetleg volt fent korábban fglrx-ed, azt célszerű (lett volna) eltávolítani előtte, elvégre is az ördög nem alszik :)
Am. maga a driver két részletből áll: egy kernel modulból, és egy X.org meghajtóból (legjobb tudomásom szerint, rég kellett már telepítenem), ebből az előbbi a finnyásabb, a második csak kényelmesen elhal az előbbi nélkül...
Pontosan már nem emlékszem, de mintha valamelyik nyílt modullal szívesen összeakadt volna az fglrx kernel modulja, de erre úgyszintén kitérnek a readme-kben, ha még fent áll a probléma :)
Remélem, picit sikerült segítenem ;)
Üdv,
LuiseX
U.i:"Boldog" fglrx használóként írom ezt :)

Nyílt driver volt fent.

Azt nem értem, ha egyszer nem múködik normálisan a videokártyámmal, akkor miért erőltetik rám? Ez ugyanolyan, mint a microsoftnál az exploreres sz@rság... ha egyszer semmit nem ér, akkor hadd döntsem el én, hogy mit szeretrnék.
De itt fglrx csomag nincs a tárolókban, és a zárt drivert sem ajánlja fel, ahogy ubuntuban.
Ott meg hiába ajánlja fel, a telepítés után vesa driver lesz (jobb esetben, rosszabban csak egy villogó prompt).
10.04-el és az előttu ubuntukkal működött a dolog, a mostani stable debiannal is, csak azoknak annyira elavult csomagokat tartalmaznak a tárolóik, hogy már semmire sem lehet használni.

Most megpróbálkozom egy Gentoo alapú disztróval, ami rolling kiadás ha jól tudom. Név szerint a Sabayon. Régebben próbáltam, tetszett de nem volt elég erős a gép.

Régen azt szerettem a linuxban, hogy ment minden out of box, max a videó driver vagy a wifi miatt kellett kattintani még kettőt a telepítés után. Csak akkoriban a komolyabb grafikus felhasználói programok még tele voltak buggal és nagyon a projekt elején jártak.
Most, amikor már vannak tök jó multimédiás programok is, játékok, irodai programcsomag, böngészők, stb... akkor meg maga az os amit nem lehet össze hozni. Ha túl új a vasam, akkor az a baj, ha túl régi akkor meg az. Egy Radeon HD4330 már annyira réginek számítana?

Ez után a több hetes szenvedés után nagyot csalódtam a linuxban, mint desktop os-ben. Mert már nem mai a probléma, végig próbáltam vagy 10 féle dosztrót, rengeteg verziót, beállítást és általában a régiek múködtek. Csak ugye azok a fránya tárolók...

Az lenne a végcélom egyébként, ha lenne egy általános célokra használható desktop környezetem, amin aztán végre nekiállhatnék a linux lelkivilágának komolyabb tanulmányozására. Shell, apache, mysql, php, scriptek, programozás... és nem szeretnék win/lin között váltogatni. Csak linuxot szeretnék használni, de annak a legfontosabb feltétele, hogy minden hardverem megfelelően működjön. LEgfőképp a videókártya, mert laptopról van szó és sokat számít az energiagazdálkodásban.

Szia,
Debian kissé más, mint az Ubuntu. Nem akar desktop lenni, csak működni. És nem akar minden áron, csak a GNU ösvényen :)
Am. most utána jártam, és elvileg a non-free repóban lelhető fel az fglrx :) Nem tudom, engedélyezted neki :)
Am... a bűnös ez ügyben az ATi, vagyis már AMD, aki gyakran előbb eldobja 1-1 kártya támogatását, mint bejelentené, és sokszor megteszi, hogy nem ad gyári támogatást egy-egy OEM által kiadott kártyára... (Csak a tapasztalatom, nem tény :) )
Szerintem ne add még fel az elején a debian-t, lehet, nem a leguptodatebb, de relatíve stabil disztró, még unstable ágon is. És, nem akar vérre menően bleeding-edge lenni (ld. Ubuntu...)

Ha linuxot akarsz tanulni, akkor inkább azt javaslom, vágj bele a rolling releasekbe... Vagy küzd végig a debianos utat ;)
Ne várd a desktopot, ami kiszolgál, hanem építsd fel magadnak :) Lehet, kellemetlennek fest, de többet lehet így tanulni, még ha nem is megy elsőre, mintha kész terméket kezdenél el szétbontani :)
Csak, hogy példálózzak, sikerült látnom olyan 5+ év tapasztalatú Windows-os rendszergazdát, képesítéssel, aki nem tudta elképzelni, miért is kell egy folyamatnak service-re épülni, meg egyáltalán, minek ilyen hülyeség a rendszerre... (volt még pár érdekes kérdése, de ez fájt leginkább)
És Server 2k8 alapú rendszer volt alá rakva(igaz, csak egy szerveres,iskolai környezetű), hogy üzemeltesse... Az eredményt gondolom nem kell ecsetelnem...
A legnagyobb hibája az illetőnek az volt, hogy csak és kizárólag Out of the box megoldások érdekelték... Nem sokat alkotott, cserébe ennyit költött is a suli számlájára...

Szóval, azt tanácsolom, inkább alakítsd ki a környezetet magadnak, akár merész lehetsz, és Lfs-ezhetsz is (http://www.linuxfromscratch.org/lfs/ ), sokat taníthat :) De ehhez persze egy nagyon kicsavart perverzió kell...

Ha pedig csak egy OTB megoldás kell, hogy elmondhasd, linux, akkor Linux Mint + kedvenc ablakkezelőd. Kicsit konzervatívabb, mint az Ubuntu, amire épül, és pont csak dobozból kivett akar lenni :)
Vagy, valamelyik Ubuntu derivatívát ajánlom, esetleg Mandriva (elég jól illeszkedik a HW-re, legalábbis régebben), ha még létezik, ha nem, akkor Fedora vagy más Red Hat származék :)
Az ősöreg csomagok meg soha se zavarjanak, legrosszabb esetben az újakat magadnak leforgatod, és örömködsz, hogy ilyet is tudsz ám ;)
+ Mindig van egy user repó, ahol megtalálod ami a te lelkednek megfelelő verziókat tartalmazza :)
Remélem, nem tántorítalak el, és azért segítek is ;)
Üdv,
LuiseX
U.i: Nekem is volt szerencsém ahhoz, hogy csak egy fglrx verzióval ment teljesen a gépem (Asus M51Ta, kicsit kora előtti, hybrid graphicsos gép), de azt is meglehetett erőszakolni annyira, hogy uptodate lehessen... Könnyebben, mint win oldalról :D (Sajnos, dual-boot-ról nem tudok leszokni, csúnya játékos énem miatt... ^_^ )

Én is szoktam játszani néha, de igazából mindegy mivel, amikor már oda jutok, csak gondolkodni ne nagyon kelljen :D

Most feltettem a Sabayont, jött is az üzenet, hogy ha Ati kártyám van, és zárt meghajtót használok repoból, akkor jönni fog egy force upgrade, ami után már nem lesz támogatott a HD 6-5-4000 széria. Azt javasolja, hogy használjam helyette a nyílt ati drivert. Szerintem megpróbálom majd forrásból feltenni. Most egyelőre nincs semmi, sima vesa driverrel megy, legelső rendszerindítás utáni frissítéseket pörgetem...

Szia,
Sabayon-t nem ismerem, de remélem sikerül vele megoldanod a problémádat :)
Gondolom, nem egy régebbi drivert tesz fel, lehet maga a videókártya háklis ennyire... Vagy nem lehet, hogy hybrid graphics szerűség lenne a gépedben? (2 videókártya, egy gyengébb, és egy erősebb... Teljesítmény igény esetén az erősebbet használja, különben a gyengébbet... Ez kb. nVidiánál az Optimusnak felel meg, bár ,pillanatnyilag nem tudom, hol tart a két cég :) )
Csak, mert ebben az esetben elég sok perverziót követel az üzembe helyezése, kivéve, ha a disztró már ismeri a technológiát :)

Amúgy, szerintem Linuxban ez a szép: Ha nem megy fejszével a favágás, akkor építesz magadnak egy láncfűrészt, vagy megnézed, valaki megépítette-e már... És ha szerencséd van, neked csak használnod kell :)
(Bocsánat, jó autós hasonlatot ide nem tudok, a fórum szokásaival ellentétben :) )
Üdv,
LuiseX

Nem hibrid a videokártya, csak egy van.
Még mindig a frissítések letöltése megy és ahogy elnézem egy darabig még el lesz, mert korlátozva van a letöltési sebesség 1Mbit-re a szerverről :(

Sziasztok,

Ma feltettem az fglrx drivert a T400 as laptopomra, de azóta újraindítás után nem indul el automatikusan az openbox.
A slim fenn van, viszont nincs xorg.conf, ami szerintem előtte volt.

Ilyen a chip:

lspci | grep -i AMD
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV620 [Mobility Radeon HD 3400 Series]

Az aticonfig --initial, ra válasz ez:

aticonfig: No supported adapters detected

fgl_glxgears - re a válasz:
Using GLX_SGIX_pbuffer
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 136 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 12
Current serial number in output stream: 12

Nem értem ezt az egészet, annak a reményében tettem fel ezt a drivert, hogy hátha jobb hatásfokkal játssza majd le a HD tartalmat. nem tudom, hogy mit csináljak, a lehető legtöbbet szeretném kihozni ebből a régi laptopból.

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"

Jo esellyel most a VESA driver hajtja a kartyat. A HD3400-hoz fglrx legacy kell, de lehet, hogy jobban jarsz a radeonnal. Utobbi aktualis allapotarol lasd itt , teged az R600/700 oszlop erint. A rossz hir, hogy az r6xx szeriahoz csak nemreg implementalta az erintett AMD-s fejleszto az UVD tamogatast. igy ahhoz kell a legujabb kernel / firmware.

Ezeket tettem fel most:
apt-get install firmware-linux-nonfree libgl1-mesa-dri xserver-xorg-video-ati

És nem változott semmi, leszedtem, feltettem a slim et, de ugyanúgy újraindítás után nekem kell startx -el elindítani az openboxot.

Ez fut most:
dmesg | grep -E 'drm|radeon' | grep -iE 'firmware|microcode'
[ 14.543522] [drm] Loading RV620 Microcode
[ 14.691522] platform radeon_cp.0: firmware: agent loaded radeon/RV620_pfp.bin into memory
[ 14.806330] platform radeon_cp.0: firmware: agent loaded radeon/RV620_me.bin into memory
[ 14.868221] platform radeon_cp.0: firmware: agent loaded radeon/R600_rlc.bin into memory

Van xinitrc-m, szerintem jó így:
http://paste.debian.net/118422/

Ez az /etc/X11 tartalma:
http://paste.debian.net/118423/

Nekem gyanús, hogy nincs xorg.conf fájl.

Újraindítást követően be sem jelentkezik a felhasználónevemmel hanem nekem kell manuálisan beírnom a felhasználónevet&jelszót és utána tudom csak elindítani a grafikát startx -el.
Nem értem, hogy egy driver csere miért rontotta el.
Szerintem a radeon driverrel megy most:
http://paste.debian.net/118495/

Ez is érdekes:
fglrxinfo
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 136 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 12
Current serial number in output stream: 12

Az a baj, hogy nem értem ezt az egész grafikai rendszert a linuxban.
Ott a firmware, az jónak tűnik
Van ugye maga a driver, de nem tudom, hogy használja-e, ha igen jól hazsnálja -e.
Ott az Xorg.conf, ami nekem most nincsen.
És ott van a slim, ami elindítja az openbox session-t
De most már be sem jelentkezik magától a renszer, amit végképp nem értek, hogy miért állított el az új driver.
Nem értem, hogy miért nyúl hozzá bejelentkezési beállításokhoz az fglrx driver.

Azt sem értem, hogy miért nem megy normálisan az fgrlx, miért nem működik az fglrxinfo parancs stb...

Elkészíttettem egy új xorg.conf ot, újraíndítom a rendszert, megintcsak semmi változás.
Ezt írja a slim log:

tail -f /var/log/slim.log

slim: waiting for X server to begin accepting connections.
.
Giving up.
slim: unable to connect to X server

Ide felmásoltam a syslog tartalmát:
http://paste.debian.net/118500/

Ide pedig a 'radeon' találati listáját az összes logban:
http://paste.debian.net/118502/

Megpróbálom az itt leírtak szerint most:
http://linuxg.net/how-to-properly-remove-the-proprietary-ati-drivers-on-debian-ubuntu-and-linux-mint/

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"

Az fglrx-et próbáltad előregyártott csomagokból feltenni fglrx-glx(-legacy?), fglrx-driver-(legacy), stb. ?

A wheezy-backports repóban vannak azt hiszem.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Szia,
Mint a kolléga mondta, neked a legacy fglrx kellene ehhez a kártyához. Javaslom, hogy először vedd vissza a fentebbi csomagokat, és utána innen töltsd le a drivert hozzá: http://support.amd.com/en-us/download (lehet debianban is van legacy csomag, ebben nem vagyok járatos :) )
Illetve, inkább a többiektől kérdezném: xserver-xorg-video-ati véletlenül nem az opensource driver lenne ?
Ebben az esetben ez nem nagyon lenne a segítségedre...

A grafikus alrendszerről egy talán jó kép a számodra: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c2/Linux_Graphics_Stack_2013.svg , illetve az alábbi cikk egész jó leírást ad mellé (bevallom, csak belenéztem, nem olvastam végig): http://blog.mecheye.net/2012/06/the-linux-graphics-stack/
Üdv.,
LuiseX

Köszönöm, nagyon tetszik:-)

Most szerkesztem a sources.list fájlt, és megyek az amd catalyst legacy irányába e szerint:
https://wiki.debian.org/ATIProprietary#AMD_Catalyst_Legacy_13.1

De sajnos nem működik, itt a log fájl tartalma:
http://paste.debian.net/118529/

Mindent a leírás alapján csináltam, és mégsem működik, újraindítást követően ez történik:

kép

Most azt csinálom, amit javasoltatok, letöltöm a drivert arról az oldalról, kicsomagolom és futtatom. Azt hittem ez ugyanazt eredményezi, mintha a source.list ben szerkesztem...

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"

Szia,
Esetleg megpróbálhatod az általam linkelt forrásból, hogy először csomagot csináltatsz, utána telepíted a 2 létrejött csomagot.
Amúgy, nem panaszkodik valami dependenciára? Illetve úgy fest, mintha a kernel modul nem megfelelően üzemelne, biztos, hogy a legacys van alatta? (esetleg modprobe-al megpróbálhatod kikényszeríteni, és úgy megnézni)
Illetve, 32 vagy 64 bites rendszer( utóbbival és az fglrx-el néha vannak bajok)?
Üdv,
LuiseX

Közben ezt csináltam:
485 sudo apt-get purge fglrx*
486 sudo apt-get install --reinstall xserver-xorg-core libgl1-mesa-glx:i386 libgl1-mesa-dri:i386 libgl1-mesa-glx:amd64 libgl1-mesa-dri:amd64
487 dpkg-reconfigure xserver-xorg
488 cd -a /usr/share/X11/xorg.conf.d/ /etc/X11/
489 cp -a /usr/share/X11/xorg.conf.d/ /etc/X11/

Aztán reboot után elindult a slim, ott volt a bejelentkezési ablak, beírtam a felhasználónavet&jelszót vár kb 30 mp -et aztán nagy fekete képernyo egy X el a közepén:-))

kép

Utána Alt F1 el beléptem majd startx -el nagy nehezen elindult, de a hátteret már nem töltötte be.

Közben akkor elindulok az fglrx-legacy irányába:-) ! köszi!!

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"

Szia,
Első tippre ez olyan, mintha az fglrx-dkms ( feltéve, hogy a másik log is erről szól) fent lenne a gépen , de az fglrx már nem.
Üdv,
LuiseX
Szerk: Esetleg a opensource drivert (sajnos a debian csomag nevét nem tudom, de az általad jelölt xserver-xorg-video-ati annak festett) újratelepíthetnéd, biztos, ami biztos alapon :)

A leírás szerint mentem lépésről lépésre, most azt csinálom, amit javasoltatok, letöltöttem a drivert az oldalról, kicsomagolom adok neki egy futási jogot és futattom.

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"

Szia,
A Legacyban is él az aticonfig parancs, egy kísérletet megérhet az aticonfig --initial , ez elvileg megoldja a Xorg konfigot.
Üdv,
LuiseX
Ui.: Most nézem át a leírást, csak nehezít, hogy Ubuntus vagyok, és egyre ritkábban látok szűz debiant :)
Szerk: Melyik vonalon indultál el, a wheezy-backportsos 13.1-es driverrel? (Eléggé kaotikus ilyen szemszögből a leírás, lehet, megérte volna az írónak két külön leírást csinálni :) )

Feltettem az ati honlapjáról letöltött drivert, feltelepült. Reboot után elindul a slim, bejelentkezek, és utána megint nagy sötétség a közepén egy egérkurzor X -el.
A boot folyamat során össze vissza ugrál a betüméret, ahogy nézem szépen mindent betölt, indul a slim stb, de valami mégsem stimmel.

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"

Szia,
Két apróság: a slim gondolom egy beléptető lenne, jól van még felkonfigurálva, milyen session-t indítson?
Illetve, aticonfig --initial már szépen lefutott? :)
Üdv,
LuiseX

Most a 2. újraindításra végre elindult a grafika a slim bejelentkezés után.

aticonfig --initial
[sudo] password for zoltan:
Found fglrx primary device section
Using /etc/X11/xorg.conf
Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-0

Ide feltöltöttem a fájlt tartalmát:
http://paste.debian.net/118548/

Most úgy tűnik, hogy működik.

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"

Szia,
aticonfig --initial után mindig érdemes újraindítani a gépet :)
Akkor megoldódott, ennek örülök. Remélhetőleg nem lesz vele már gondod :)
Üdv,
LuiseX
Szerk: Első blikkre a konfig is jónak fest :)

Igen, most úgy tűnik, hogy minden ok, de van egy olyan érzésem, hogy még nincsen jól konfigurálva az xorg.conf.
Szükséges még konfigurálnom, amitől erre a T400 asra illeszkedően jó lesz a grafika?
Pl. nem kellene beleírni, hogy milyen felbontással induljon el?

Érdemes szerintetek átírnom mások, szintén t400 ason használt xorg.conf-jára?
Találtam 2 oldalt, ami jó kiindulási alap lehet:
http://www.sthu.org/misc/t400.html
https://wiki.archlinux.org/index.php/Lenovo_ThinkPad_T400

A glxinfo eredménye ez: http://paste.debian.net/118548/

Ti hogyan szoktatok meggyőződni arról, hogy az adott laptophoz a legmegfelelőbb drivert használjátok? Egy pár napja kaptam ihletet ahhoz, hogy utánanézzek, milyen más driverek elérhetőek a laptopomhoz. Egyébként kicsit átvert a kereskedő, mert direkt kértem, hogy intel chipes T400 ast adjon:-(

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!!

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"

Szia,
Ha tweakelgetni akarod, arra inkább ajánlanám a CCC-t (Catalyst Control Center), vagy az aticonfig megismerését :)
Az ideális felbontást elvileg a XOrg automatikusan detektálja (ahogy, általában majdnem mindent), az aticonfig --initial is inkább csak duplabiztosítás miatt kell (illetve, több videókártya esetén hasznos előre beállítani).
Manapság már nem sok probléma van a kártyákkal, ha a drivert sikerült életre kelteni (vagy, csak én vagyok szerencsés :) ), úgyhogy szerintem "végeztél", kivéve ha van még valami ami nem tetszik :)
A glxinfos linked ellenben szerintem rossz, de a lényege az legyen, hogy a "glxinfo | grep 'Render'" kimeneténeb amd/ati/fglrx szerűség legyen (pontosan már nem emlékszem, minek kell :) ), és akkor tudod, hogy van 3d-s hardware gyorsításod is :)
Az energiabeállításokkal el lehet játszani, de a CCC-s PowerPlay nekem sokat nem ért linuxon, azt előnyösebb aticonfigal piszkálni :)
Üdv,
LuiseX

Ok, köszi.

A glxinfo | grep -i 'Render' eredménye:
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 3400 Series
GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render

Hogyan tudom kijavítani a glxinfo-t?
Az Ati Catalyst Control Center-t repo ból érdemes feltenni, vagy töltsem le a weboldalról inkább?

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"

Szia,
Ez szerintem jó, csak, mint említettem, fejből nem tudom, pontosan mi a string :) A direct rendering : Yes azt jelenti, hogy hardwares gyorsításod van, így mindenképp valaminek kell hajtania. Ha még paranoid vagy, megnézheted az fglrxinfo -t is. Ha nem fut le, akkor baj van, de ha fut, akkor az fglrx szépen üzemel :)
Igazából onnan érdemes CCC-t telepítened, ahonnan felraktad a drivert, az azonos verzió végett :)
Üdv,
LuiseX

Már feltelepült a ccc, amdccle a neve. Köszi

Most már csak annyi szépséghibája van a grafikának, hogy miután bejelentkezek a slim en keresztül, ma reggel csak harmadszori újraindításra hozta be a desktopomat. Előtte 2x az a képernyő fogadott, amit pár hozzászólással fentebb lefényképeztem: teljes feketeség, közepén egy X egérkurzorral.
A slim logokban ez található:
slim: waiting for X server to begin accepting connections.
slim: open_session: Unable to open session: Activation of org.freedesktop.ConsoleKit timed out

A var/log/dmesg : http://paste.debian.net/118676/

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"

Szia,
Gyors keresgélés után lehet, találtam egy hasonló jellegű problémát (http://crunchbang.org/forums/viewtopic.php?id=24461&p=2). Az itteni ötlet alapján megtudnád csinálni a #27-es hozzászólásban leírtakat, és adni egy .xsession-error logot? :)
Üdv,
LuiseX

Köszi, most már 2x 3x újraindítottam, és nem jött elő a hiba. Mindenesetre a legközelebbi ilyan típusú hibánál végigmegyek az ott javasolt lépéseken.

-- Zoli ---

Lenovo T400 @ Crunchbang "Waldorf"