e-konyv kezelő programok

Fórumok

http://calibre-ebook.com/

Saját könyvtár adatbázis (akár wifin böngészve is), konvertálás "mindenről":)

Hozzászólások

Ez jó Kindlehez? (jövőhéten jön meg a kicsike és felakarok rá készülni) :D

Engem is egyre jobban kezd vonzani az e-book dolog. Egyik remek funkció lenne, hogy le tudnám tölteni az aktuális híreket, és pl. a metrón lenne időm átolvasni. Viszont a kollégám kipróbálta, és az index.hu iszonyat lassan frissült be. Talán mert túl sok cikket akart letölteni, nem tudom. Bár ahogy mondta, nem is maga a letöltés, hanem a konvertálgatás volt rém sok idő. Valaki kitapasztalta már, hogy mit lehet tenni ezzel?

Szerintem nem igazán erre való, a browser-t csak amolyan kényszer/kiegészítő szolgáltatásnak mmondanám a kindle-n, ha nagyon kell lehet emaileket csekkolni, de másra nem jó.

Cikkeket esetleg úgy érdemes, ha van idő előre kiválogatni. Desktopon kimenti amit akar pdf-be/html-be és az amazon szolgáltatásán keresztül elküldi magának emailben, ők meg konvertálás után rápusholják a készülékre (küldés után pár perccel megérkezik, és ez ingyenes szolgáltatás, word doksit vagy bármit lehet így küldeni).

Érdemes a www.klip.me/sendtokindle/ böngésző bővítményt is megemlíteni.

A küldés előtt előnézetet ad a reklámoktól lecsupaszított oldalról, és abból manuálisan még tovább törölhetsz - sőt, bele is szerkeszthetsz.

Választhatsz, hogy azonnal elküldöd ("send") a Kindle-re önálló dokumentumként, avagy várósorba teszed ("save"), amelyből naponta - az általad beállított időpontban - újságot készít az Amazon periodika formátumában, és azt küldi el az olvasódra. Az utóbbi esetében a cikkeket a forrásoldalukról elnevezett szekciókba rendezi ezzel is könnyítve a navigációt és az áttekintést (ez a keyboard változaton a navigációs gombcsoport select gomjára jelenik meg).

A Google Reader-t is támogatja cikkforrásként, tehát ez alapján is lehet személyre-szabott "újságot" készíttetni. Sajnos ezen forrás esetében kihagyja a képeket.

(A legtöbb oldal esetén a reklámokkal együtt a cikkhez tartozó hozzászólásokat is eltávolítja - ennek sokszor nem örülök, de némely oldalak esetében kifejezetten jól jön, hogy nem manuálisan kell kivágni az acsarkodó véleményáradatot.)

A calibre remek konvertáló, rendező, rss letöltő. Ubuntun használom.
Kikeresem az rss-t bemásolom az egyéni hírforrás hozzáadásába elnevezem a hírforrást és hozzárendelem.
Beállítom, hogy milyen rendszerességgel akarom, hogy töltse le és gól.
A calibre-nek menni kell h letöltse. Autómazikusan elküldi, ha kell a megfelelő ímél címre mely lehet xyz@kindle.com (ez jár, ha regelsz az amazone-on). Az autó küldést nem javaslom, mert nagyon sokáig tölti fel. 0.3-0.4 megát 4-5 percig.

esetleg a push to kindle?

http://fivefilters.org/kindle-it/
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/kindle-it/

ez mondjuk egy lapot küld át. De szeretem, mert ha hosszabb a cikk csak átküldöm és ha van időm elolvasom ha van időm. Ábrákat, grafikonokat is jól küld át és firefoxon/chromiumon csak egy kattintás.

csak ügyelni kell, hogy a @freekindle re küld, akkor ingyenesen jön le wifin, illetve gépre is lehet menteni, de akkor át kell másolni persze a kinlere.

A Callibre mint hírolvasó működhet automatikusan is?
Letölt --> konvertál --> elküld mailban ?

TheKovCorp

A Calibrét már régóta használják az emberek megelégedéssel, kiváló program. Ez a topik most honnan jött?
----
Hülye pelikán

En valami olyan cuccot keresek, ami kepes PRC-rol FB2-re konvertalni, mindenfele csicsa nelkul. Nem kell konyvtaradatbazis (az olvasomban van), nem kell szerkeszthetoseg (ugysincs turelmem sokszaz oldalt korrekturazni), semmi nem kell, ezt kellene tudja, de atomstabilan. Platform: Linux.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Bár nekem nem Kindlém van de talán itt találok olyasvalakit aki már járatosabb a Calibre használatában.
Én egy Wayteq xbook-60w-re tettem szert, és a sorozat könyvekkel gyűlt meg a bajom.
A kütyün nem tudom hogy melyik az első rész.
Általában epubot használnék vele, holott támogat még sok mást is.

Az a baj hogy a kütyün polc nézetben csak a borító látszik, lista nézetben meg a szerző, cím, és a formátum.

A Calibre sorozat kezelőjét ismerem, és ott rendbe is van téve a dolog, de honnan tudja majd ezt az xbook? Ugyanis nem igen veszi figyelembe a Calibre meta bejegyzéseit. (Calibre 0.8.69.)

Bár a Calibre sorozatkezelője is figyelhetné a részleges sorozatokat.
Ha van egy 10 könyves sorozat, az de nekem csak 6 van meg belőle, akkor az még nem teljes.
Ha magam készítek egy Full sorozat kategóriát, akkor meg az a gond, hogy oda csak bemásolja a bejegyzést ezzel zavart okozva, mivel a Sorozat kategóriából meg nem távolítja el.
Így nem lehet tudni hogy melyik van meg teljesen, ha csak oda vissza nem ugrál az ember a két kategória között.

Ti hogy oldjátok meg ezeket?

A kütyü a fájlnevet csak a prc esetében veszi figyelembe. Epub esetében csak a meta tagokat. A Calibre viszont nem konvertál epubból prc-be csak fordítva.