Csak hogy tudjátok, ilyen is van

Az egész ott kezdődött, hogy a Wifi-s kapcsolat véletlenszerűen megszakadt lakáson belül egy bizonyos gépnek. Fizikailag nem volt semmi az útjában. A log-ban semmi arra utaló jel,hogy miért. Ez kezdett bosszantó lenni. Néztem kernel opciókat a modulhoz (ath9k), nem segített. Kernel frissítés, nem segített. Az furi volt hogy izzott a kütyü (tp-wn8201n). No, akkor rakjuk a gép oldalához a ventihez. Jól hűtötte is, de nem segített. PRóbáltam máshova helyezni, hátha a fene tudja valami gonosz erő elszívja a jelet. Persze hogy nem. Mire-mára, egyszercsak az egerem nem kezdett mozogni (A4Tech X7). Nu, másik usb port, de ott sem. Egyszercsakk gép restart. ejjjj. nu, indulásnál Bios üzenet hivatkozva, hogy nem látja a bill. az nem lehet. kihúz bedug, de csak 15sec. belül lekapcsolja a gépet. minden usb kihúz, egyesével vissza. Nu, csak az egér lett a lúdas. Másik gépen sem ment. Viszont cserébe, reggel óta jól megy a Wifi. Faja, még jó hogy garis.....
Tejóég, az egér, kinyírta a Wifi-t, hát ezt is megéltük :-)

Hozzászólások

Ma volt nalam az exem geppel egyutt. Laptop, rajta win xp (az eger/touchpad belul csatlakozik, tippre ps2-n). Folyton ledobalta a gepet a router (wrt54gl), 2 telefont es az asztali gepemet (utobbit droton) pedig nem. Majd ha legkozelebb nalam jar, kap egeret, hatha attol jo lesz. :)
(mondjuk sztem az xp a hibas, de hat sose lehet tudni :) )

--
Yesterday I set my wifi's name to "Hack this if you can".
When I checked it today, it was called "Challenge accepted".

Két gondolatom van. Az egyik, hogy az egér nagyon terhelte az USB tápot. Nyilván egészséges egér ilyet nem tesz. A másik, hogy ha az eszközök ugyanazon a root hub-on voltak, nem kizárt, hogy lehetett valami probléma. Ez most közös, de el kellene olvasnom azt a röpke 600 oldalas USB 2.0 szabványt, hogy konkrétabb lehessek. :)

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az nem is kérdés, hogy az egér a hibás. Csak "hangosan" gondolkodtam azon tűnődve, mi lehet a hiba fizikai oka. Az, hogy a hibás egér megfogja az USB wireless eszköz kommunikációját, még akár reális is lehet. Fene tudja, milyen timeout-ok vannak az USB protokollban, amelynek esetleg lehet ilyen következménye.

tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem is volt most egy kellemetlen esetem, szinten eger. Mobil kabelmentes eger, ilyen kicsi, elemes, magaban hordja a vevojet is, nagyon faja. Csak sikerult (ne kerdezzetek, hogy) a gorgot a helyen tarto ket pocok egyiket eltorni. Most apum fut vele harom kort, hatha javithato. Kar lenne erte, mert szerettem, utkozben tokeletes, szinte mindenen megy.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal