Ha lenne 1 millió €-m....

 ( zoyo | 2012. január 5., csütörtök - 0:07 )

Támadnám a magyar kormányt az Alkotmány miatt. Meg a Jegybanktörvény miatt. Ne nyúlhassanak ahhoz a pénzhez, amit 3 éve az elődjük rakott a Nemzeti Bankba. Követelném, hogy az IMF egyezségért cserébe vegyék bele az Alkotmányba, hogy azonos neműek is köthessenek házasságot; meg bármi mást, ami az elveik miatt vállalhatatlan a számukra. Úton-útfélen hirdetném, hogy nem fognak tudni fizetni. Tudom, hogy nem tudják előteremteni az idén esedékes 10 milliárd € első részletét saját erőből. Ahogy közeledik a határidő, a Forint elszáll. Lesz mondjuk 1 € = 500 HUF. Az utolsó előtti pillanatban ezen az áron vennék Forintot. Tehát van 500 millió HUF-om. Mondjuk mások is így tesznek és a kormány összehaknizza a piacról az első részletet. Kifizeti. Kihirdeti. Piac megnyugszik, hogy a kormány akar és tud is fizetni úgy, hogy a piacról oldja meg a finanszírozást. Mindenki naaagyon hepi. Forint magára talál, egészen 300 HUF/€-ig feltör. Másnap bemegyek az MNB-be és mondom, hogy van itt 500 MHUF, meg kell vennetek (ez igaz). Ez nem egészen 1 millió 700 ezer €. Pár nap alatt 70% haszon. Éves szinten meg sem próbálom kiszámolni.... Vegyünk az 1 millió € helyett 5 milliárdot. Nem kell, hogy az enyém legyen. Elég kölcsönkérnem két hétre, évi brutális, 10%-os kamatra. És nem a kormány veszi ki az MNB-ből a pénzt, hanem én. Micsoda szerencse, hogy az MNB független!

My name is George.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Lesz mondjuk 1 € = 500 HUF." (...) "Forint magára talál, egészen 300 HUF/€-ig feltör."

Vagy visszahozzak a pengot, ennel az sem sokkal valoszinutlenebb. :)

"Másnap bemegyek az MNB-be és mondom, hogy van itt 500 MHUF, meg kell vennetek"

... ok meg pofanrohognek. Mar miert kellene megvenniuk?

"Nem kell, hogy az enyém legyen. Elég kölcsönkérnem két hétre, évi brutális, 10%-os kamatra."

Ja, de ha nem jon be, akkor becsaptad magad mogott a szopofolyoso ajtajat. Van erre egy mondas is: a shortos a legjobb vevo. :)

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Követelném, hogy az IMF egyezségért cserébe vegyék bele az Alkotmányba, hogy azonos neműek is köthessenek házasságot

Bocsanat, de ki vagy te, hogy az IMF-egyezseg feltetelekent a nemzeti alaptorveny modositasat kosd ki? Ha nalad a penz, akkor bocsanat. Mondjuk a fiktiv 1M eurod mar eleri a kerekitesi hibat ahhoz az osszeghez kepest, mint amire szuksege van az orszagnak.

Felre ne erts, keves nalam vehemensebb kritikusa van a narancsos formacionak, de ha valamit jol csinalnak, akkor azt se hallgassuk el. Na nem erre az alkotmany nevet ki nem erdemlo csufos konyvre gondolok, mert az meg kitorolni sem alkalmas, de azt azert teljesen jol mondjak, (ha masban nem is, de ebben mellejuk allok,) hogy a hazassag 1 ferfi + 1 no szovetsege. Barmilyen mas relacio (1 ferfi + 2 no, 1 ferfi + 2 kutya, stb.) az nem hazassag. Szoval azert barmilyen hulyeseget nem kene eroltetni, csak mert nem tetszik a narancs...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Látom, megfogtad a velejét ;)

int getRandomNumber() { return 4; } // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű. xkcd

Mit vartal tole?

Amugy meg ne pofatlankodj vele, mert berak a trollszurojebe, es akkor onnantol csak a hata mogott rohogheted ki.

Meg hát, mint a postoló, meg néhány hozzászóló, mint te meg carlcolt.
Az EU egy intézmény az IMF másik. Nem keverendő. Az IMF szóba se áll velünk az EU nélkül, ez már jelent valamit. Pl., többek közt azt, hogy az EU felé vállalt pénzügyi egyeztetésről kötelező jelzést is elmulasztották megtenni kedves funkcionáriusaink.
Az EU-nak más baja van velünk mint az IMF-nek. Valamint igen, másodlagos mód az egész, hisz minden tagállam elsősorban magáért kapar, és igen jól jön ebbe a közösségbe még egy hozzánk hasonló pici ország is. Azonban másodlagosan főleg az EU-részről, ha "Magyarok" mindent megtehetnek, mert van egy pökhendi kormányuk, akkor meddig tart az EU? Azaz a közös értékeket tartsuk be, és törjük le a "szarunk az EU-ra" érzést. Ők nem a blőd beleszólás, hanem a lehetőségek mentén fognak kérni! Itt a csúsztatás amit a posztíró sugall, nem Oslo, hanem Moszkva, és nem osztogatnak hanem fosztogatnak, nem Volvo-t hanem Volgát.
A kitérő után a pénzt nézve:
Az IMF nem a vesztünket akarja, az neki nem jó, bármennyire is híresztelik egyesek, kizárólag olyan feltételekhez köti a megállapodást amely nem politikai, hanem gazdasági szempontokból fontos. Egy kínálatszegény piacon pedig sajna az diktál aki a lehetőséget adja. Azaz alázattal lehet kezdeni a letérdelést, amelyet nem kellett volna, ha nem feszítik eddig a problémát.
A mostani rezsim amely legitim választásokon nyerte el az irányítást, azt gondolja, hogy letéteményese a jónak (ami eddig nem baj), és hogy megtehet bármit (itt a fail).
A mostani viselkedés is erre a feltevésre épül a következő alapok támogatásával:
a, széleskörű hazai jogi lehetőség (mindent megtehetnek)
b, EU tagságunk felelősség az EU részéről (az EU-nak nem jó egy becsődölt EU ország, még akkor sem ha nem a közös pénzt veszélyezteti)
c, jelentős adósságunk nem csak a mi problémánk hanem a nekünk hitelezőké is (közös érdek)
d, a mérgezett kötvénypiacon vannak olyan nagy bevásárló alapok amelyeknek nincs érdekében az eladás, és örülnek a hozamnövekedésnek (személyes haszonszerzési érdekek)

Ebből Ők arra következtetek, jó a kivárás, mert lehetőségeket nyit meg. Valamint az időnyeréssel lehetséges kilábalás lehetőségét várták. Egyre tovább húzzák a bizonyos húrt, meg vagyok győződve róla, hogy a végletekig elmennének, eddig azt hittem dacból, de már látszik tisztán a racionalizmus hiánya és a haszonszerzés mozgatja a szálakat.
Ez és a bizalomvesztés ami elsősorban a tetteik következménye okozta a helyzetet, hogy térdelőhelyzetbe jöttek. Ami azért gáz "nekik" mert a térdeplő szerepet nem szeretik, az azt megelőző szituációt meg mi, választók fizetjük.
(köznyelv talán azt mondaná némi vulgaritással: Előjáték szex nélkül volt a céljuk, és most meg jól ....)
Kár ebbe belevenni a "külföldöt", és a "nyugati karvalytőkét" mert visszaérzem a 25 évvel ezelőtti időket. Persze, nyugat a javunkat akarja, MINDEN anyagi javunkat. De csak annyira mint mi is az övéket.

"Az IMF nem a vesztünket akarja, az neki nem jó"

Ez így van. Annyit tennék hozzá, hogy az imf és minden más ilyen szervezet 1 dolgot akar: soha véget nem érő kölcsönt adni. Tehát, hogy egyik ország se tudja soha kifizetni adósságát, vagy legalább jelentősen lecsökkenteni.

Mo-g meg nem ezt akarja. Ha meg nagyon ügyeskedik, a végén még sikerül neki. Naaa! Ekkor arca azért ne legyen egy ennyire kicsi országnak!!!

Tudjátok mit mondok? DE! Legyen.

>>: sys-admin.hu :<<

+1

"Annyit tennék hozzá, hogy az imf és minden más ilyen szervezet 1 dolgot akar: soha véget nem érő kölcsönt adni."

Ez hulyeseg. Egyreszt mert az neki sem jo, masreszt mert amit csinal, az nyilvanvaloan az ellenkezo iranyba mutat, harmadreszt meg ha nagy penzt akarna keresni, akkor venne a piacon allamkotvenyt 10%-os hozam mellett, es nem hitelkeretet adna <3%-os kamatra, amit meg csak lehivni sem kotelezo.

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

3 százalékos kamatra, milyen pénznemben? Várjál bevezették már nálunk az eurót? :)

aztán valami nem tetszik nekik, átszólnak a múdiznak... tényleg egy irányba mutat. Bizonyos helyeken ezt zsarolásnak hívják.

>>: sys-admin.hu :<<

A véleményed alapján nem biztos hogy érted, hogy hogyan is megy a kötvénykibocsájtás, és hogy mi is a baja most az államadóssággal a kormánynak. Nem biztos, hogy ez alapján a tudás alapján ítélkezned kellene...

Nem biztos, hogy ismersz. Nem biztos, hogy ennyi rólam szereztt tudás alapján tanácsot kellene adnod.

>>: sys-admin.hu :<<

Igen, igazad lehet. Sajnos a tanács túlzás volt. Bocs. Nem akartam személyes kérdésbe menni. Akkor csak kérdem, tudod hogy hogyan vehetnél államkötvényt? Tudod hogy zajlik a kifizetés? Hogy milyen összetételű az államadósságunk? Hogy melyik részét kívánná csökkenteni a kormány? Tudod mi az a piacról tudjuk fedezni a hiteleink kiváltását? (eddig ez tettük). És a valójában elfogadott piaci hitel helyett miért akar a kormány mégis IMF segítséget? És végül a becsapós kérdés: miért az ország valutatartaléka a kérdés mindezek mögött?

jobban erti a dolgokat mint te, az egyszer biztos

szerintem inkább neked nincs egyáltalán fogalmad semmiről, feltételezésekre alapozva teszel kijelentéseket.

Az IMF nem a vesztünket akarja, az neki nem jó, bármennyire is híresztelik egyesek, kizárólag olyan feltételekhez köti a megállapodást amely nem politikai, hanem gazdasági szempontokból fontos. Egy kínálatszegény piacon pedig sajna az diktál aki a lehetőséget adja. Azaz alázattal lehet kezdeni a letérdelést, amelyet nem kellett volna, ha nem feszítik eddig a problémát.

ez egy totálisan téves feltételezés, hacsak nem személyesen neked küldték el a feltételeket. (Amit kétlek)

Egyszer egy filmben jól megfogalmazták: aki kézben tartja a hitelt, azé a hatalom. Értem én, hogy manapság könnyedén ellehet hinni mindenféle maszlagot a sajtóból, deakkor tájékozodjunk széleskörben.

"ez egy totálisan téves feltételezés"

... megpedig azert, mert?

"Egyszer egy filmben jól megfogalmazták: aki kézben tartja a hitelt, azé a hatalom."

Ez valami zeitgeist-jellegu baromsag volt, amirite?

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Zeitgest-jellegű baromság. Ami teljesen leírja és magyarázza a valóságot. Ezt a fizikában és a biológiában törvénynek hívják.

Hogy eltalaltam.

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Gondolom SDR-ben. Az IMF elszámolási eszköze, nemesfémfedezettel.
Egyébként valószínűleg piszkosul szar üzlet lehet, ha az államok jelentős része szabadságharc nélkül borul a keblére. Igen, a pénznek ára van. Az IMF olcsón adja, mert alacsony a kockázata. Azért alacsony a kockázata, mert felügyeli a gazdaságpolitikát. Ha nem felügyelné, adhatná drágán.

A drága piaci finanszírozást is kipróbáltuk, jó muri volt, és nagyon hangzatos szólamokat lehetett róla írni a sajtóban. Mert mi megtehetjük!!!

int getRandomNumber() { return 4; } // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű. xkcd

Sugok: altalaban most sem forintban denominalva adunk ki allamkotvenyt (azert a 10%-ert), es a meglevoeket sem forintban kell visszafizetni.

"aztán valami nem tetszik nekik, átszólnak a múdiznak..."

Meg ahogy Moricka elkepzeli.

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Hoppá, valaki leírta :)

De aranyos! A tyúk szerint az ember csak jót akarhat neki, mert ad neki enni-inni-lakni. Elveszi a tojásokat, az igaz. De a húsát biztos nem venné el! :-D

Te nem vagy kulonosebben okos gyerek, jol mondom?

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Nagyon jól. De nem baj, mert Te az vagy.

Viszont jelen pillanatban mar megeri nekik peldat statualni. Mo. bedolese nem olyan draga mulatsag, mint egy gorog csod, foleg h a IMF tagorszagokban a hazai tamogatas mar megvan hozza.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ezt mar annyiszor hallottam, de el nem tudom kepzelni, hogy konkretan ki elott lenne pelda. Van mas EU-s orszag, akit "meg kellene nevelni", de meg eleg kicsi hozza, hogy bele tudja magat kepzelni a szituacioba?

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Nem tudom, de van peldaul egy kenyeskedo Szlovakia, uj belepokrol is szol a fama. Tegnap mar megjott eu szovivotol a soder, h nem erdekuk Magyarorszag bedolese, de nem fogjak minden aron megmenteni a gazdasagunk.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ez egy offtopic szál, kár beleszólni ;)
Egyébként pont ma volt gazdaságdiplomácia vizsgám, amiket leírtál, korrekt.

int getRandomNumber() { return 4; } // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű. xkcd

Akik ezt a gazdasági összeomlást összehozták, hmm, ők mit tanulhattak és hol? :-)

fenti vizsgádon ezek szerint a sikeres agymosásból vizsgáztál.

+1 eloszor felrohogtem a kommenteden, majd belegondoltam, hogy ez igazabol szomoru

Az EU tagallamok penzugyi vezeto szakemberei is ebbol vizsgazhattak valoszinuleg, mert a feluk mar csod szelen all

Csak azt tudnám, mit keres itt ennyi hozzáértő, amikor a döntéshozásban a helyük! :)

int getRandomNumber() { return 4; } // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű. xkcd

hat ott azok ulnek, es fuggetlenedni akarnak

Értem én.
Az EU egy intézmény az IMF másik. Nem keverendő. Az IMF szóba se áll velünk az EU nélkül.
Aha.
EU egy intézmény.
IMF másik.
Nem keverendő.
Az IMF szóba se áll velünk az EU nélkül.
Aha.

ja, es az EU meg megszavaztatja a tagallamaival, hogy adjunk kolcson az IMF-nek, mert ugyis minden EU tagallam gazdag (mikozben a feluk a csod szelen all), es az IMF az meg majd ad kolcson, ha egy orszag szarban lesz, akkor sem az EU fog segiteni, hanem az EU elobb ad az IMF-nek, hogy biztos vissza kelljen fizetni

meg lassan mar akkora demokracia az EU parlament, hogy elvehetik orszagok kepviseloinek szavazatat (kidobni csak nem lehet az allamot, akkor nem lesz kitol lopni)

Ausztria, az évezred elején. Demokratikusan, szavazók által beválasztott párt miatt szankciók.
Görögország, Olaszország... aztán mi?
A demokratikusan (nálunk minősített többséggel) megválasztott kormány(fő) diktatórikus eltávolítása, az mi?
Magyarország köztársaság. A nép a hatalmat a választott képviselői útján gyakorolja. Ki szavazott a pedofil konbanditára vagy baromsóra?

egyetertek, ok csak a bankos haverjaik miatt ulnek ott

de van egy jobb kerdesem: hol volt a konbandita, amikor a szlovak nyelvtorvenyt es a szlovak kettos allampolgarsagrol szolo torvenyt hoztak? Azok miert voltak demokratikusabbak, mint a jelen kormany intezkedeseio according to EU? Meg mitol lesz demokratikus Franciaorszag ha meg a kulteri wifit es az ssl-t is korlatozzak (magyarul meg a privat szferat is, nemhogy a publikus mediumokat). Meg hogy mereszelnek sajtoszabadsag hianyarol beszelni, mikor minden netes ujsag es hobbiblogger leirhatja, hogy szerintuk hol tart epp az orszag es hogy kene levaltani a demokratikusan megvalasztott vezetot?

de ha valakinek nem tetszik ez az egesz, akkor majd 2 ev 3 honap mulva elmegy szepen szavazni masra

ja, es itthon senkinek soha nem vettuk el a szavazati jogat, iylesmi meg csak tervben sem volt, ellenben az EU pedzegeti, hogy elvenne a mienket. Akkor ki is a diktatorikus?

Egyetertek, es a gond ott kezdodik, hogy ennek a Cohn-Benditnek magyar (pontosabban "magyar") rajongoi vannak. Annyi hazaarulo a vilagon sehol nincs, mint itthon sajnos. :(

Ja es a roman nepszamlalasban a magyarok haromfele osztasat is kihagytad, az is marha demokratikus volt.

Ez a szó "hazaáruló" kezd picit elértéktelenedni nem? Annyit használod. Miért lenne valaki hazaáruló, ha másként gondolkodik mint te? Te mondod meg mi a jó a "hazának"? Honnan ez az elbizakodottság?

azokmost azértis izgulhatnak hogy milesz a francia elnökválasztásan, mert tavasszal bizony ott megfordul a széljárás és majd vakarhatják a fejüket.

UI - egykét kivételes embernek úgyse mernek diktálni, pl mikor szóltak rá a Merkelre vagy a kapituláció mestereire.....

"UI - egykét kivételes embernek úgyse mernek diktálni, pl mikor szóltak rá a Merkelre vagy a kapituláció mestereire..."

Merkeleknek nem kell diktalni, rajottek egyedul is, hogy hogy mukodik ez a vilag-dolog. Ez leginkabb onnan latszik, hogy nem igazan vannak csodkozelben, sot mi tobb, ok adjak a penzt azoknak, akiket ki kell huzni a szarbol.

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

A német gazdaság sose volt gyenge, mind a két VH után gyorsan felálltak; egy erős gazdaságnak nem olyan könnyű odacsapni, bár megesik néha (Soros koki az angoloknak, vagy a svéd korona lerohanása).

És ha ledarálják a gyengébbeket, na akkor lesz érdekes a folytatás...

Senki. Olvasd el az Alkotmányt, kötelességed betartani az EU-val kötött szerződést.
Ha megsérted mégis ne csodálkozz ha lesz ejnye-bejnye.
Mivel van aki pofátlanul csinálja, előveszik. Az EU nem egy fejőstehén, értem hogy addig jó az EU míg támogat, de mikor követel szar.
Tudom nehéz megérteni, de a Fidesz is egy szervezet meg az MSZP is, meg Jobbik meg az LMP is. Mégsem mernél szerintem egyenlőséget tenni a 4 szervezet közzé.
Na most mint az Unio tagországának vállalt kötelezettségünk hogy ha hitelt kívánunk felvenni akkor egyeztetni kellene róla, hivatalosan jelezni etc. Kormány szart rá, majd közölte, szólt ám hogy gondolkozik rajta, csak nem úgy nem akkor nem ott.
Nos ez után az IMF mondta, hogy jó lenne hogy ha az EU részéről is jönne valaki az előkészítő tárgyalásokra, mert ez a magyar fél valami félelmetes tévedésekben leledzik és ők ebben látják a megtérülést. Azaz, ez úgy is lehetett volna, hogy az az eu fél a mi oldalunkon ül és tárgyal segítve minket. El lett bakantva. Nem baj.
EU szerződés része szabály amiben garantáljuk függetlenségét a jegybanknak, még az új alkotmányban citált sarkalatos törvény is így nyilatkozik, egészen addig míg 20 másik szabállyal ez ki nem játssza.
Az EU-t a szerződés betartása érdekli.
Az IMF meg fejőstehenet akar, de kiszámítható fejőstehenet, ad olcsó (de biztosan megtérülő) pénzt, amit ezért feltételekhez köt.
A magyar kormánynak lett volna lehetősége ezt elkerülni, mégpedig azzal, ha következetes, látványosan növekedő, érthető politikát alkalmaz. A másodszintű nem közvetlen adóztatás (elveszem a bankoktól, multiktól, meg a telekomoktól és akkor nem tőled kell elvenni, persze közben tudom, hogy ezt egyszer majd ti fizetitek ki mert a multinak, banknak, telekomnak ti fizetitek a lóvét), majd elveszem a választás előtt még támogatott m. ny. pénztáraktól a pénzt nagy hanggal, hogy lopnak, közben az igazság az, hogy a mnyp.pénztárba befolyó és az állami finanszírozású nyugdíjrendszert ezzel deficitessé tevő (és az államháztartási hiányt ily módon növelő) különbözetet az EU nem engedte kivonni a hiányból, ezért változott a taktika. Hiányt úgy csökkentjük, hogy megszüntetjük az okát (tojás tojásra nevelt tyúkot levágjuk csirke korában, épp tojóérettség előtt mivel, mire mind elkezd tojni mi már éhen halunk, mivel elfogy a kaja. ezért levágjuk most az állatokat és jó lesz az húsnak, de közben azt mondjuk mindenkinek, azért vágtuk le őket mert betegek voltak és meghaltak volna).
Na mindegy, még ezt is be lehet kajálni, node kvázi megígérjük a mnyp. maradóknak, hogy ugyan állami nyugdíjat nem kapnak, de maradhatnak, ha akarnak, és majd jövőre már nem lopjuk el a pénzüket, azok a hülyék elhitték. Most pedig mi van? Tovább lopjuk a pénzüket. Ok? Mert kell. és kész. Azaz az ígéret a szükség miatt elszáll
Látván az ilyen (és hosszan sorolhatnám) tevékenységeket szavahihetetlenné teszi a kormányt. Tudják hogy mindent megtehet, ezért ha érdekében áll meg is teszi, akár szerződés megszegésével, akár megállapodás felrúgásával. Ilyen kormánnyal szerintem jó érzéssel te sem tárgyalnál.
Ja és mégegyszer, NEM az IMF jött októberben ide, hogy adna jó kis hitelt, ezek lennének a feltételek. Hanem egy Matolcsy nevezetű szabadságharcos elvtárs mondotta a sajtónak, majd felvette a kapcsolatot a szervezettel.
Az Osztrák, Olasz, Görög kérdésbe ne menjünk bele, nem érdemes ilyen bonyolult kérdéseket elővenni, míg nem értjük a sajátunkat.

"A demokratikusan (nálunk minősített többséggel) megválasztott kormány(fő) diktatórikus eltávolítása, az mi?"

Jelen esetben csak szep alom... :)

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

"az nem hazassag" Aztán miért kéne, hogy ez a szerinted alapvető állítás mindörökké úgy maradjon? Miben zavarja a tisztelt homofóbokat az, ha két, egymást szerető, azonos nemű ember házassági kapcsolat nevű jogviszonyt létesít egymással? Hogy tudjanak egymástól örökölni? Hogy eljárhassanak egymás nevében hivatalos ügyekben, hogy beengedjék a Bélát a férjéhez a kórházban? Miért olyan nagy baj ez? Egymás farkát bekaphatják, egymás seggét feltúrhatják, de anyakönyvvezető elé állni az fúúj?
Le kell szopnod minden meleget aki össze akar házasodni, vagy miben érint _téged_, hogy te ennyire bele akarsz szólni az életükbe?

http://www.youtube.com/watch?v=gOmqNKAuYdM

http://www.youtube.com/watch?v=HtJ_sDRRVVI

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

ez nem csak szerintem alapveto allitas, hanem egy felsobb forum szerint is az. Ha egymastol orokolni akarnak, vagy korhazban latogatni, akkor azt az egyebkent ertheto kivansagot mas modon is biztositani lehet, jogszabaly/rendelet/whatever kerdese az egesz (OK, ez nem rajtuk mulik, bar ha jobban meggondolom, hogy a T. Haz tele van *****kal, akkor.... mindegy, ezt most ne feszegessuk), csak ezert nem kell osszehazasitani 2 azonos nemu egyent.

Ez amugy azert is gonosz dolog, mert az csak zavart eredmenyez, ha egy ezidaig egyertelmu dologra mas jelenteseket is rahuzunk, amelyek azzal toketeletesen ellentetesek. Jobb nekem az, hogy ha a gyerek bejelenti, hogy meghazasodik, akkor nyugodt lehetek, hogy az valoszinuleg egy legitim relacio lesz, es nem kell aggodnom, hogy vajon a masik is nonemu lesz, vagy hogy egyaltalan ember lesz-e?

De ha ez neked nem eleg, akkor en azt tartom gonosz dolognak, amit Isten is annak tart, marpedig a hazassag eltorzitasat annak tartja, ahogyan az is problema, szerintem, ha Isten atad nemelyeket a tisztatalan indulataiknak.

Ami pedig a masok eletebe beleszolast illeti, ami a 4 falon kivul van, az mar nem maganugy tobbe, amit - amint latod - nem is hagyok komment nelkul.

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Tehát nem csak az értékítéletedet, de a vallásodat is ráerőltetnéd más emberek életére és ha szegény gyereked pechjére homoszexuális, akkor vagy kitagadják a jófej bigott keresztény szülei, vagy elfojtja magában az érzéseit és éli az apja által számára megálmodott "normális" életét, amíg bírja, mert az olyan egyértelmű és az istenednek is tetsző.

"Jobb nekem az, hogy ha a gyerek bejelenti, hogy meghazasodik, akkor nyugodt lehetek, hogy az valoszinuleg egy legitim relacio lesz, es nem kell aggodnom, hogy vajon a masik is nonemu lesz, vagy hogy egyaltalan ember lesz-e?"

Ha neked ilyen viszonyod és a kommunikációd a gyerekeddel, arra nem az a megoldás, hogy törvényes eszközökkel tiltjuk a melegek házasságát.

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Tehát nem csak az értékítéletedet, de a vallásodat is ráerőltetnéd más emberek életére

furcsa dolgokat olvastal ki a hozzaszolasombol. Eloszor is az en ertekiteletem minden korban is csak egy kisebbsegi velemeny volt. De ennek ellenere elmondom, ahogyan most is.

Azt meg foleg nem tudom, hogy a vallasomat hol akartam barkire is raeroltetni. Ez minden korban szinten elojon, es sosem mukodik. OK, vallast ugyan lehet eroltetni, de minek? En legalabbis nem teszek ilyet.

De ha neked egy adott dolog/szemely melletti konzekvens kiallas mar raeroltetes, akkor reszvetem.

és ha szegény gyereked pechjére homoszexuális, akkor vagy kitagadják a jófej bigott keresztény szülei, vagy elfojtja magában az érzéseit és éli az apja által számára megálmodott "normális" életét, amíg bírja, mert az olyan egyértelmű és az istenednek is tetsző.

ne adj a szamba ilyen hulyesegeket, ha kerhetem. Meg csak hasonlot sem sugalltam. Hogy Istennek pedig mi tetszik, valoszinuleg fogalmad sem lehet rola.

Ha neked ilyen viszonyod és a kommunikációd a gyerekeddel, [...]

LOL, fogalmad sincs arrol, hogy milyen a viszonyom a lanyommal.

arra nem az a megoldás, hogy törvényes eszközökkel tiltjuk a melegek házasságát.

A problemara (=istentelenseg) valoban nem megoldas, de mivel a homoszexualisok definicio szerint nem tudnak osszehazasodni, ezert nagyon helyesen nem engedi ezt a variaciot a torveny. Azert is alsagos ezzel peldaloznod, mert egyreszt ne adjunk csaladi jogositvanyokat egy nem csaladnak, masreszt amiket emlitettel, azt mashogy is meg lehet oldani.

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

+1

Számomra ez a fajta megközelítés elviselhetetlenül taszító, hogy ez az ember gyakorlatilag a nem hozzá hasonlóan gondolkodó, érző embereket kutyaszarnak nézni, valaminek ami ráragadt a lábára és ki kell tisztítani utánna a szőnyeget.

És akkor azt mondja ez a bohóchal, hogy az Isten akarata, mint valami elcseszett sorozatgyilkos a Dexter 6. évadából.

Persze nekem sem kellene feleslegesen itélkeznem.

nehéz leírnom, de ebben teljesen igazad van egyetértek Veled.

Ha a homoszexualitásra, mint a születésszabályozásnak és túlnépesedés elleni küzdelemnek egy természetes eszközére tekintünk, akkor értelmet nyer az egész.

Amennyiben a "természetes" a faj fenntartására irányul, a "természetellenes" pedig a faj pusztításának irányába, akkor egy kis létszámú populációban a homoszexualitás megjelenése és elterjedése a faj kihalását eredményezheti, így természetellenesnek tekinthető, míg egy nagy, a saját életterét ki-, és túltöltő faj esetében természetes, szintén a faj fennmaradását szolgáló állapot. A túlnépesedés és az élettér kifosztása ugyanúgy eredményezheti a faj pusztulását, mint egy kis létszámú csoport nem megfelelő mértékű szaporodása.

A fenti egyrészt tudományosan alá nem támasztott elmélet (legalábbis nem tudok róla, hogy vizsgltak-e ilyeneket), másrészt feltételez egy faji kollektív tudatot.

Szerk: olyanról hallottam már, hogy egy másik faj okozta egy faj kipusztulását, de olyat még nem, hogy a faj utolsó tagjai homoszexualitásuk miatt nem szaporodtak tovább.

"Ha a homoszexualitásra, mint a születésszabályozásnak és túlnépesedés elleni küzdelemnek egy természetes eszközére tekintünk, akkor értelmet nyer az egész."

Ha igy tekintunk ra, barmi ertelmet nyer. :)

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Várj, ez a felütés volt, a kifejtés utána következik:)

De amúgy jogos!

A homo-temaba nem merulnek bele :) de azt megjegyzem, hogy nem pusztan az eletmodunk, hanem a technologia es tudomany is rakenyszerit minket lassan arra, hogy atgondoljuk, mik is azok az ertekrendek, melyek alapjan elni akarunk.

Az esz nelkuli buzizas, biblia/mozeskonyve/stb valamint a tiltas aradat (ld klonozas tiltasa) a problemarol nem tudomast szerzes esete. Sajnos, mert egyreszt hiaba dugod a fejed a homokba (nem ó ;), masreszt nagyon is erdekes kerdesekrol van szo :)
--
Damian Katz elhagyja a CouchDB-t | cythoon

vigyük tovább a gondolatot. Miért zavarja az ...fóbokat (bocs, de nem ismerem a pontos megnevezést), ha valaki állatokkal él nemi életet és velük lép frigyre? Vagy miért zavarják a pedofilfóbokat a pedofilok? Vagy a hasfelmetszőfóbokat a hasfelmetszők ténykedése? Miért zavarják a vírusfóbokat a vírusok? Miben érint ez Téged, hogy bele akarsz szólni az életükbe?

És miért zavarják az idiótákat a normális emberek? És a normálisak miért hagyják, hogy az idióták terrorizálják őket és azok állítsák fel a normákat?

"vigyük tovább a gondolatot"

Vagy ne.

Nem nagyon fogod fel úgy látszik. A homoszexuális párkapcsolat két, felnőtt, önálló polgár saját akaratából való, önkéntes viszonya. A többi amiket felsoroltál, nem ilyesmi, hanem káros, abuzív cselekedet.

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Top Ten Reasons to Make Gay Marriage Illegal

01) Being gay is not natural. Real Americans always reject unnatural things like eyeglasses, polyester, and air conditioning.

02) Gay marriage will encourage people to be gay, in the same way that hanging around tall people will make you tall.

03) Legalizing gay marriage will open the door to all kinds of crazy behavior. People may even wish to marry their pets because a dog has legal standing and can sign a marriage contract.

04) Straight marriage has been around a long time and hasn’t changed at all like many of the principles on which this great country was founded; women are still property, blacks still can’t marry whites, and divorce is still illegal.

05) Straight marriage will be less meaningful if gay marriage were allowed; the sanctity of marriages like Britney Spears’ 55-hour just-for-fun marriage would be destroyed.

06) Straight marriages are valid because they produce children. Gay couples, infertile couples, and old people shouldn’t be allowed to marry because our orphanages aren’t full yet, and the world needs more children.

07) Obviously gay parents will raise gay children, since straight parents only raise straight children.

08) Gay marriage is not supported by religion. In a theocracy like ours, the values of one religion are imposed on the entire country. That’s why we have only one religion in America.

09) Children can never succeed without a male and a female role model at home. That’s why we as a society expressly forbid single parents to raise children.

10) Gay marriage will change the foundation of society; we could never adapt to new social norms. Just like we haven’t adapted to cars, the service-sector economy, or longer life spans.

http://www.stopgeek.com/top-10-reasons-gay-marriage-should-be-illegal.html

Naphosszat visítassz, hogy így az EU, meg úgy az EU, meg a demokrácia, a XXI. század, aztán amikor a melegházasságról van szó az álláspontod már meglehetősen középkori.

hadd aruljak el egy muhelytitkot: leginkabb akkor visitok, amikor 6 hetes kopaszok kezdik el osztani az eszt a mama szoknyaja mellol. LOL... meg OMFI is....

De hogy a magadfajta kiscsikok is tanuljanak valamit a mai nap, elmondom, hogy a meleghazassag oxymoron.

Btw. ez a 10 pont meg szepen bemutatja a _te_ korlatolt vilagkepedet...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Beakadhatott a lemez ezzel a mama szoknyájázással.

Ha 6 hete regisztráltam a nicknevemet akkor biztosan nem lehet releváns a véleményem.

ne vedd zokon, de a 'relevans velemenyed' szimpla sztereotip ostobasag. Masreszt ez a 'naphosszat visitassz' arcoskodast meg nem kene meg igy alig 6 het utan. Vegul, ha mindent igy kell a szadba ragni, hogy megertsd, akkor bizony a 'mama szoknyaja' is stimmel...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

De mégis mennyi hét után szabad? 4-5 év után esetleg már megengedhető?

Ha ez megnyugtat már régóta érintkezem veled a HUP-on, tudom, hogy mik tesznek hisztissé, amikor a bűvös evolúcióelmélet kifejezés előkerül akkor pl. nagyon hisztis szoktál lenni.

Ez annyira egyszerű és nem kell gondolkozni. Bármi kérdésed van, megkérdezed sj-t, mi a helyes. Ő, és csak Ő tudja a választ! Eljött közénk, ismerjük fel és foglaljuk imánkba. Okos nem lehetsz mellette, de nem baj, mert megosztja velünk az abszolút igazságot. Hogy szép lehetsz-e? Kérdezd meg Excellenciájától! sj for President!

nem beszelej zoldsegeket!

az mondjuk biztos hogy sj jobban kepben van mint te.

Szerinted igen, szerintem nem.

mert az, hogy kinek van igaza egyenesen aranyos azzal, hogy milyen regota van ide regisztralva

Abszolút igazság ebben a kérdésben nincs, neki is igaza van.

Csak az ő igazsága férfiakat és nőket diszkriminál, törvényi szinten megfosztva embereket a jogaiktól és mindez ellentmondásban áll az egyenlő emberi méltóság alkotmányos alapelvével.

Érdekessé akkor válik majd a helyzet amikor a tudomány eljut odáig, hogy a születéssel állandónak képzelt biológiai nemünket (amit természetes körülmények között a szervezetünknek fennt kell tartania) olyan egyszerűen változtathatjuk majd meg, mint a hajszínünket.

Nem mondom, hogy ez nem veszélyes, és, hogy a társadalom alkalmazkodni fog tudni, csak azt, hogy technikailag lehetséges és, hogy a társadalom igyekezni fog megbírkózni vele, ahogy mindig is tette.

A biológia által megszabott zárt ösvényekről csak nagyon körültekintően szabad lelépni, de egy percig se gondoljuk, hogy a biológiai örökségünk csakis pozitívumokat hordoz magában, amitől nem érdemes eltávolodni.

"...hogy a születéssel állandónak képzelt biológiai nemünket (amit természetes körülmények között a szervezetünknek fennt kell tartania) olyan egyszerűen változtathatjuk majd meg, mint a hajszínünket."

most miert is keverted ide a transzexualisokat, mikor szimpla buzikrol volt szo?

Példának arra, hogy a biológiai nem, társadalmi nem, és az azzal kapcsolatos társadalmi viták, hogy ezek milyen összetételben (biológiai férfi nőként biológiai férfivel, aki nőként tekint magára stb.) intézményesíthetőek, vonhatók törvények hatályai alá a technológiai realitásokkal ki fognak szélesedni.

Én vegyes állásponton vagyok ezzel kapcsolatban, ahogy mondtam a zárt biológiai ösvénytől eltérni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

Szerintem nem arra gondolt hogy a mai kobaltas modon atfarigcsalod magadat, hanem arra, hogy biologiai ertelemben kepes leszel valoban nove valni, majd ha ugy tetszik egy szules utan vissza (ld Kultura :).
--
cythoon

ez a transzexualisoknak (!= transzvesztita) meg nagyon jo is lenne, de egy meleg par ket tagja kozul egyik sem szeretne, ha a masik ellentetes nemu lenne tudtommal, onnantol nem vonzana (vagy fogalmam sincs halistennek)

Az, hogy képes vagyok megtenni valamit, nem jelenti azt, hogy meg is kell tennem. Vagy hogy azt engedni kéne.
Varrathat az ember a hátára fület, de minek?

Ha ez ilyen egyszeru lenne akkor maskeppen alakult volna a tortenelmunk es a jovonk is kevesbe lenne bizonytalan.

Nem tudják elérni, mert ahhoz alkotmányt kellene módosítani.

Ha Orbán IQ-ja magasabb 2-nél, akkor a KDNP-t kiugratja a pártból az IMF szerződés megkötése előtt, vagy kiírja újra a választásokat.

Az IMF-nek jelen körülmények között semmi esélye a 2/3-ra.

nekem is az jutott eszembe, hogy a 2/3-os torvenyeket csak 2/3-dal lehet visszacsinalni, ezzel lehet jatszogatni. Ha meg csak ugy belemennek a nehezitett IMF feltetelekbe, akkor meg mi ertelme volt az elmult masfel evnek? Remelem ez most csak valami tervezett politikai huzas

JÓ. :)

>>: sys-admin.hu :<<

Ha lenne ennyi penzem, akkor elhuznek innet csaladostol... amugy ez lassan mar nem lesz penzkerdes.

"Tudom, hogy nem tudják előteremteni az idén esedékes 10 milliárd € első részletét saját erőből."
Az Országgyűlés idei utolsó ülésnapján, pénteken az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvény elfogadásával úgy döntött: mindaddig, amíg az államadósság a GDP felét meghaladja, ha az Alkotmánybíróság, az uniós, illetve más bíróság vagy jogalkalmazó szerv döntéséből olyan állami fizetési kötelezettség fakad, amelynek teljesítésére a büdzsében erre meghatározott pénz nem elég, és a hiányzó összeg nem pótolható a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás sérelme nélkül, a kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó hozzájárulást kell megállapítani.

Egyéb kétely?

Ezt nem tudtam. Érdekes. De nekem egy kicsit ködös az alkalmazása. Itt ugye nem rám gondoltak? Mert se €-m, se $-om. Honnan vegyek? HUF-fal nem sokra mennek sztem.
Vagy az MNB-nek írják elő? Akkor trükkösek a fiúk!

De. Toled fogjak elvenni.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Azért nem egészen ugyanaz. Abból épült valami.
Ezt beszedik, de semmivel nem lesznek vele kijjebb a vízből, mert mire felér Pécsről Pestre elmegy az értéke. Meg a HUF-ommal nem tudják törleszteni az adósságot (az egyik részét, úgy értem, és azzal van a nagyobb gebasz; a másik felére jó).
Ha mégis sikerül visszafizetni valamit €/$-ban, akkor is nőni fog az államadósság, tisztára mintha a Dunába hordanánk; ez valami gonosz varázslat.

Volt egyszer egy diákkönyv (Delfin sorozat), Az aranynadrágos fiú. Srác valahányszor belenyúlt a zsebébe, mindig talált bankót.

Mi meg megtaláltuk a szaranynadrágot. Amikor belenyúlunk, mindig nő az adósságunk :-(

Akkor megforditom. Ha elkaszaljak a kulonadokat, akkor azt nem a kormany fogja a koltsegvetesbol kifizetni, hanem a en, te es meg az a nehany millio adofizeto, aki osszedobja az adokat. Magyarul, ha lelovik a 200 milliardos telekom adot, akkor azt a cehhet mi fogjuk allni. Oszd le szepen mennyi egyszeri, vissza nem teritendo bekekolcsonnel fogsz hozzajarulni a vilagbekeshez. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Király lefordítás, pontosan erről van szó. Egy valamit amit már megfizettél a telekomoknak amit aztán adóként bevasalt az állam azt még egyszer odaadhatod ezúttal az államnak így kétszer fizeted ugyanazt amit eredetileg tőled is beszedhettek volna és akkor csak egyszer kellett volna. Mindezt azért, hogy elsőre ne tűnjön fel, hogy ez egy rád kivetett adó. Ugyanez a végtörlesztés és egyéb bújtatott adó kivetésére (terítik a kockázatát a deviza hitelezésnek)
Valódi felelős gondolkodás, mindent utólag, jó kis nemzeti érzéssel megspékelt populizmussal.

vegtorlesztes mint lakossagot sujto ado? :O

Banki szektoron keresztül. Nem hiszem, hogy a bankok a rögzített árfolyamot szó nélkül lenyelik, állambácsi meg nem kompenzálja őket.
De ha nincs sehol bankszámlád és betéted és hiteled, akkor nyugi :)

Szerk.: polgármester és frakcióvezető urunk és parancsolónk (bocsánat, Urunk és Parancsolónk):
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111230-lazar-janos-erste-elleni-javaslatarol-a-kotvenytartozas-reszleges-elengedeserol.html
"A Hódmezővásárhely devizakötvényeiből fakadó árfolyamveszteségek megosztását kéri az Erste Banktól Lázár János polgármester..."

Pontosan, ennyire egyszerű az egész.
Azt azért érdemes végiggondolni, hogy mi is ennek a törvénynek vagy minek az értelme: ha alkotmánybíróság, eu, egyéb bíróság az államra fizetést ró - azaz az állam (ALAP)TÖRVÉNYT SÉRTETT, akkor azt mi fogjuk fizetni.

Ez olyan, hogy sikkasztok egy kicsit, és mivel én én vagyok, ezért ha a bíróság büntetést fog ezért rám róni, majd ti megfizetitek.

Egy normális országban szerintem ha az állam alkotmánysértés vagy nemzetközi jogsértést követ el, akkor nem azon gondolkodna a vezető, hogy hogyan oldható meg, hogy a szabadságharca végigvihető legyen, tűzön-vízen keresztül. Hanem inkább azon, hogy mit rontott el, és nem lenne-e egyszerűbb, ha a suszter és a kaptafájának példáját megszívlelné.

Azért lássuk be, az adófizetőkön kívül ezt más nem tudja megfizetni, ez a dolgunk. A baj a kétszeri hatással van. Meg azzal, hogy ezt a saját politikai céljaik elérésére (népszerűség) használják.
A végtörlesztéssel kapcsolatos aggályok a bankszövetséggel történt megegyezés kapcsán talán nem rónak kötelezettséget ránk állami kártérítés formájában, mint ahogy a telekomadók kamatostul fognak. Azonban a bank nem termeli a pénzt, azaz csak a betétesek részére ki nem fizetett kamat, és a kihelyezett hitelek kamatemelésével tudnak ellensúlyozni. Kár azt hinni, hogy ezt majd szépen lenyelik. A kapitalizmus alapja, hogy ott szednek lóvét ahol lehet, és amennyit lehet.

Pontosan, hitel kamatok egy kicsit növekednek, a betéti kamatok kicsit csökkennek. A számlavezetési és egyéb díjak növekednek. Nem adó, lehet mindennel magyarázni, de ezt (is) mi fizetjük meg...

Nem a fizetéssel van baj, hanem azzal, hogy más hibáját, más törvénytelenségét (még akkor is, ha azt miniszterelnök úrnak szólítják) én fizessem meg.

Nyugi, nem rád gondoltak. Hanem a magyar népre. Valamit ki kell fizetni, és esetleg nincs miből (az egyensúly(?) megbillentése nélkül), akkor kivetnek egy új adót, gyorsan beszedik, és már meg is van a pénz.
Rajtunk kívül az országban nincs senki, akiről még egy bőrt le lehetne húzni. Ha esetleg valami szektort húznak le, előbb-utóbb rajtunk fog csattanni.

Zoyo, te az MNO-ba is postolsz, vagy csak szupervéletlen?
http://fedor.blog.hu/2012/01/10/hiteles_tajekoztatas_magyar_nemzet_modra

Persze. Ráadásul a Forint azonnal lereagálja, amit postolok. Meg a hitelminősítők is.

A Magyar Nemzet nem a kormány lapja, még ha ez olyan fájdalmat is okoz egyeseknek. Az a Magyar Hírlap.

Az szemmel láthatóan keveseket érdekel, hogy a "kormányé" (én úgy mondanám, hogy a kormány értekeit valló) a sajtó 5%-a, az agymosottaké pedig a 95%-a.

Neked az index, nekem az MNO.

A házasságos sztori bebukik, így is, úgy is sajnos, mert a KDNP és a Fidesz balfasz volt. Az EU Alkotmányát elfogadtuk és ha az ütközik a nemzeti alkotmányokkal, akkor az EU-é a döntő. Az pedig nem írja elő, hogy a házasulandók különböző neműek legyenek.

A magadfajtának a hazugság, a drog, a pedofília konbenditestől, a magamutogató deviancia, kultúrából csak az idegen az érték, de a történelmi magyar zászló az már fasizmus (Tényleg zárójelben, a náci ideológiának óriási lökést adott a darwinizmus).

A Te "hited" szerint ráadásul minden véletlen.

Értem :) (lefordítom: ezt mondtad: "tök mindegy mit mondok nekem van igazam. minden más vélemény hazugság és megtévesztés")
Az MNO hazudik valami kereket, amit cáfolnak, és tök véletlenül egyezik azzal amit leírtál rögtön jogot formálsz rá, hogy megvádolj azzal, hogy:
1, azt mondom az MNO a kormány lapja
2, hogy szerintem a drog, a pedofília és a deviancia az érték, de a történelmi magyar zászló már fasizmus
Valamint firtatod a "hitbéli" hovatartozásom..
Nos, innentől a kutyát nem érdekli mit mondasz. Csak a megmaradó jó szándékból mondom: a fenti elemek kimerítik a tényállítások leírásával elkövetett becsületsértés fogalmát, valamint alkotmányos alapjogok semmibevételét.
Azt mondta nekem egyszer nagyapám (isten nyugosztalja), aki valóban magyar, annak nem kell verni a mellét azért hogy ez látszódjon rajta.

Szerintem jobb ha megérti mindenki, hogy független sajtó nincs és nem is lesz mindaddig, amíg az újságírók fizetésből élnek és vannak az médiának tulajdonosai is.

Hiába ugat Brüsszel a sajtószabadságért, hozatnak velünk egy másik törvényt, más részvényesek kerülnek miatta előtérbe, az előbbiek meg háttérbe.

Tulajdonosa van egy újságnak és ha az újságírók nem azt írják, ami a tulajdonosnak tetszik, akkor mehetnek. Lásd Tóta W. esetét az indexszel.

Amíg a Fidesz reklámozott az index-ben és pengette nekik a lóvét, bizony más hangvételű cikkek születtek.

Szívesen meghívlak személyesen bemutatom neked a független sajtót.
(ezzel nem állítom azt hogy nincs irányított újságírás, csak azt hogy VAN független)

Szerintem az irányított és független sajtó kizárja egymást.

Magyarország is irányított demokrácia, Brüsszelből próbálnak irányítani minket, sajnos több sikerrel. Azt, hogy mennyire vagyunk függetlenek, remélem észrevetted már az elmúlt pár hónap alatt.

Szóval épp most maradtunk továbbra is túlzott deficit eljárás alatt, mert ugye a költségvetés 2617-ben el fog szállni sürgős kormányzati beavatkozás nélkül.

Orbán Viktornak semmi más dolga nincs, mint meghozni a szükséges döntéseket, például engedélyezni a melegházasságot, ettől meg majd fellendül a turizmus és automatikusan helyreáll a struktúrális hiány.

:)))

Nem sikerült értelmezni. Én mutatok neked függetlent. Az nem irányított
Te azt állítottad nincs független. Szeretném cáfolni.
Azt nem mondtam hogy _minden_ sajtótermék független és hogy nem létezik az irányítás fogalma, csak azt, hogy van független.

Mondd meg a nevét. Mióta a kretén magazin becsődölt, nem tudom, hogy van-e ilyen.

:-D

a jobboldaliak szerint a kuruc a magyar hirlap es a magyar nemzet fuggetlenek, a baloldaliak szerint pedig a nol, a szepszava, az index etc. Persze nem vak ember szamara nyilvanvalo, hogy egyik sem fuggetlen, de ezt magyarazd el azoknak, akik a hajdani allambacsi partjara szavaznak es kozben ongondoskodasrol beszelnek, valamint ha bajuk van egy adoemelessel, a 4-napos matrica megszunesevel vagy az oktatasi torvennyel, akkor logikusan felmennek az uj alkomtany ellen tuntetni, meg az MNB fuggetlenitese ellen (es azt hiszik hogy eddig volt fuggetlen, allam kezeben nem lesz az, es egyeb agymeneseket bekajalnak)

Nanto, csak nem gondolod, hogy a kuruc.info független sajtó?

Azért kérdezem, mert gyakran olvasok kuruc.info-t és a maga tekintetében professzionális. Aki ezt nem látja, az semmit sem lát. A West-Balkán tragédiánál nekik volt például a legfrissebb anyaguk. Nem véletlenül veri olvasottságban a Magyar Nemzetet is.

Erősen kétlem, hogy vidéki menő csávók egy kuruc.info színvonalú sajtót összeállítsanak. Eközben arab, izraeli, iráni,... újságok cikkjeit fordítgassák magyarra a szabadidejükben.

Észre kellene venni, hogy valami nem stimmel a dologban.

"Nanto, csak nem gondolod, hogy a kuruc.info független sajtó?"

egyik sem fuggetlen mint azt mar parszor kifejtettem, de vannak vak emberek mindket oldalan, akik nehanyat annak akarnak hinni, arra utaltam. A postom nem szolt ezen lapok minosegerol, bar a kurucon valoban vannak szamomra is ertekes inofrmaciok

Bocs, meg kellene tanulnom olvasni. Majd küzdök vele, egyébként meg kösz, hogy nem küldtél el a fenébe.
(Általában ilyen félreolvasások után ez szokott velem történni)

:))

:)

Nem látom értelmét hogy neveket dobáljak. Ha komolyan gondolod, és szeretnél látni függetlent csak szólj.

en viszont latnam ertelmet: lenne egy ujabb bizonyitekunk az inkompetenciadrol

Gyönyörű, tudsz valamit a személyeskedésen kívül?

Áááá, a turizmus akkor is fellendül, ha még dacol egy ideig. Hallottál már katasztrófaturizmusról? :)

int getRandomNumber() { return 4; } // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű. xkcd

Azt egyébként, hogy itt mi Európa közepén az EU tagjaként mennyire vagyunk függetlenek az EU-tól azt csak olyanok vizsgálják akiknek nagyon sok ráérő idejük van. Most van egy kiváló kezdeményezés. El tudunk szakadni az EU-tól. Vona most javasolta épp!
Nosza.
Persze a hülyéje nem jutott el addig, hogy míg azok az országok amiknek a piacára dolgozunk EU tagok soha nem lehetünk függetlenek, max nem is szólhatunk bele semmibe, de téged értelmesebbnek gondollak, láthatóan te nem estél ebbe a hibába.
Azaz, attól hogy a kormánynak megmondják mit tegyen mert nem látja magától mi lenne érdekében (igen, az érdekünkben) nem biztos hogy beleszólnak, csak épp jelzik: az EU ekkor nem támogat minket. Egyértelmű.Persze te ezt zsarolásnak mondod, én pedig jól felfogott érdeknek.

Egy nem magyarokbol allo kulso ero biztos jobban a magyarok erdekeit vedi mint egy magyar kormany? Mert nekem meggyozodesem az ellenkezoje.

"Egy nem magyarokbol allo kulso ero biztos jobban a magyarok erdekeit vedi mint egy magyar kormany?"

Ja, ez lenne a normalis, aztan latod...

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Mindig vannak ilyen hangok, hogy az (éppen) aktuális kormány a nemzet vesztét akarja, külföldi akárkiket szolgál ki, államcsődbe viszi az országot, stb.
Most épp a baloldal mondja azt, hogy a jobboldal csődbe viszi az országot. 2010-ig pedig a baloldal vitte csődbe az országot. Furcsa módon ezt már kb. 20 éve mondják, de valahogy mindig elkerültük :)

Még erre se vagyunk jók!!!444 :)

int getRandomNumber() { return 4; } // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű. xkcd

Igen, mert a külföldnek nem érdeke az államcsőd.

A borsodi uzsorásnak sem érdeke, hogy felakasszad magad. Az az érdekük, hogy fizess. Ha ebből indulsz ki, akkor rájöhetsz magad is, hogy egy államcsőd rohadtul nem érdeke senkinek.

Láthatod a szegény görögök ádáz küzdelmét CCC-ben, hogy nehogy véletlenül D kategóriába kerüljenek.

Innen Magyarországról rohadtul nem érthető, hogy mi a tökömnek erőlködnek az államadósság visszafizetésén, amikor kb. 0% az esély és a végén a saját anyjukat is el fogják adni, hogy fizessék a kamatokat. Emberfeletti erőlködés CCC-ben.

Gyanítom, hogy a görögök sem keresztényi szeretetből akarják visszafizetni, inkább csak hasonlóképpen motiválják őket, ahogy minket.

Most már a Magyar Hírlapba (ami a kormány lapja) is posztolok!

http://www.magyarhirlap.hu/online/shenan_j._boquet_atya_ez_szintiszta_zsarolas.html

Ezek a feltételek a következők: az állam ejtse a korábbi szocialista miniszterelnök elleni korrupciós vádakat, és vegye ki az új alkotmányból azt a szakaszt, amely a házasságot férfi és nő közötti szövetségnek deklarálja.

Ez a helyzet emlékeztet Britannia múlt novemberi fenyegetőzéseire, hogy megvonja a pénzügyi segélyeket azon afrikai nemzetektől, melyek, Magyarországhoz hasonlóan, felismerték, mi a házasság valódi eszmeisége és azt a törvényeikbe is rögzíteni kívánták

Látod, van ez így. Kelti valaki az ellenségképet (én tőled olvastam először, bár nem hiszem hogy te találtad ki). A sikeres ellenségkép felépítésével tüzeljük fel az embereket.
Nem tudom eldönteni, hogy a rendszer része vagy e, vagy csak egy megtévesztett ember, de hidd el(mert tények):
- EU-ba mi léptünk be, nem kényszerített bennünket senki (népszavazás volt, 84%-a a szavazóknak igent mondott)
- Még mindig maradni szeretnénk (kormány ezt nyilatkozta, én sem gondolok mást)
- Pénzt és hozzájárulást szeretnénk, ezzel az EU pozícióba került
- A kormány azt mondja, megtévesztés van, hazugságok és félinformációk alapján ítélik meg a törvényeket amelyeket kifogásolnak
(külföldről nem érthető, hogy ezt a kormány haza beszéli, a saját híveinek) Nem kívánok a tárgyi tévedésekkel és a politikai hazugságokkal foglalkozni amit elkövetett miniszterelnökünk ott kint, politikus, foglalkozása a hazugság, nem tartozik a vizsgálandó tények körébe.
- A kormány meghátrált, az okokat tőlük kérdezd, én az okot nem tudom, de ha ideológiailag kifogásolt törvényeket is módosít hős kormányunk akkor most pipogyává vált? Más oka lenne? Tényleg van ellentmondás a vállalt kötelezettségekben?
- Minden esetre hidd el, az EU nem fog semmi olyat nem fognak kérni tőlünk ami nem érinteti a vállalt kötelezettségeinket.
A tényállást vázolva, térjünk át az általad, az mno és a mh által terjesztett hazugságra:
Amit meg beidézel azon erőket erősítik, akik a gyűlöletet ellenérzést keltik az EU ellen, mert vannak olyanok akiknek ez érdekében áll.
Neked érdekedben áll? Elhiszed amit írtál? Elhiszed amit írtak?
Beszélve a felvetett kérdésekről:
A család fogalma nálam ahhoz hasonlít amit az új alkotmány tartalmaz, nehezen tudnának rávenni, hogy megszavazzak egy olyan alkotmányt amely olyan feltételt tartalmazna, amely kimondaná, hogy a család lehet két férfi, vagy két nő közössége.Szerintem a magyar társadalom nagy része hasonlóan gondolja.
Személy szerint nem szívesen járok olyan társaságba ahol homokosok vannak, de ennek ellenére kijelentem: ez tudatos hátrányos megkülönböztetés aminek nincs helye az alkotmányban, mert a homokosokat részben az alkotmányon kívülre helyezi, családi együttélésben megbélyegezett emberekké teszi őket, ezért nem zavarna, ha ez a passzus nem definiálná mit ért a család alatt.
Azonban ettől még akár maradhat így is, emiatt ne változzon, nem igazán gondolom hogy ettől egy homokos magát kényelmetlenebbül érezné a mostani társadalomban.
Itt megjegyzendő, van olyan rész ami miatt azonnal meg kellene változtatni. Ez pedig a tudatos vallási pluralizmus szűkítő törekvések, ez sokkal jobban kirekesztő, mivel esetenként kizár embereket vallás alapján az alaptörvény. Azonban annak ellenére, hogy ez kiviláglik és tudatos, még mindig nem ütközik bele semmilyen vállalt kötelezettségünkbe, ezért nem fogják kérni a megváltoztatását, annak ellenére hogy ez Európai érték lenne.
Most jön a Feri, akinél többet a Fidesz senkinek (beleértve saját vezérét) nem köszönhet. Ha lehet találni rajta fogást, találjanak. A mostani hatalom érdeke, hogy a csatazaj és a boszorkányüldözés mert ameddig arra figyelnek nem látják addig mi az igazi gond az országban, és mehet tovább a jól felfogott érdekből történő ellenségképzés "elmúltnyócév" "gyurcsányi" keretében. Nem hinném hogy kis körömfeketényit is érdekelné az EU-t Feri mostani helyzete.

A sikeres ellenségkép felépítésével tüzeljük fel az embereket.
Az embereket nem kell feltüzelni; dagonyázzanak csak a posványban! Minden jól van, ahogy van. (Amerikai fociban sem tüzelik fel egymást a játékosok, mert minek? Sorolhatnám, de minek, amikor Te Kovács "Tanuljunk meg kicsik lenni" Laci Bá' hű tanítványa vagy.) Na persze a jobboldaltól meg kéne szabadulni, mert micsoda dolog az, hogy nem vallja a libero-marxista dogmákat és még értékrendje is van?? A francba velük! Lumpen csőcselék kell nekünk!

Ami pedig ezt illeti:
Minden esetre hidd el, az EU nem fog semmi olyat nem fognak kérni tőlünk ami nem érinteti a vállalt kötelezettségeinket.
elmondanám, hogy a 3 056 027 fő a saját micsodájával legyezze a csalánt, 5 millió ember nem vállalta ezeket a kötelezettségeket (nem azt állítom, hogy az EU ellen van!; az EU akár egy jó dolog is lehetne).
Meséld el nekem, ki fogta fel az EU népszavazáskor, hogy a Magyar (sic!) Nemzeti (sic!) Bank függetlensége azt jelenti, hogy az igazgatójának nem kell az ország érdekeit szolgálnia; ha a kormány kölcsönt vesz fel, akkor a pénz oda kerül, de onnan nem veheti ki?

Nem értem, hogy hol hazudtam. Amit leírtam, arról még egy félnótás is felfogja, hogy fikció hiszen úgy kezdődik: Ha...

84 igen és 16 nem. Te a 16-ot ilyenkor leszarod, de amikor 84% a jobboldal és 16 az MSZP, akkor a 16 az értelmes a 84 meg a hülye.

A magyar kormány mindig hazudik, legalábbis ha jobboldali. A baloldaliak sohase! GyF is úgy értette, hogy azorbán hazudott éjjel-nappal. Az EU meg csak nekünk akar jót (meg a görögöknek, olaszoknak, portugáloknak, íreknek és izlandiaknak). Ja ki ne hagyjam, jót akar a tyúkoknak Frankhonban, Németalföldön meg nálunk. Legalább olyan jólétet, mint amiben részük van Kínában meg Brazíliában.

Amit meg beidézel azon erőket erősítik, akik a gyűlöletet ellenérzést keltik az EU ellen, mert vannak olyanok akiknek ez érdekében áll.
Neked érdekedben áll? Elhiszed amit írtál? Elhiszed amit írtak?

Mi vaan? Ügynök vagyok/vagyunk? Milyen, mégis?

Házasság? Most már ott tartunk, hogy a normálisak próbálnak kitérni a deviánsimádók elől.
Ezért van olyan, pl. hogy "hagyományos esküvő":
http://www.eskuvoclassic.hu/

Gondolom előbb-utóbb lesz hagyományos, vagy régi típusú házasság is.

Alkotmányon kívül helyezés: miben? Aki nem vehet el egy 6 éves lányt, az most alkotmányon kívül van? Nem léphet frigyre egy kecskével? Ó, jaj; hát ez aztán az elnyomás! A helyében már menekülnék is, Szaúd-Arábiába vagy Nigériába, mondjuk.

tudatos vallási pluralizmus szűkítő törekvések, ez sokkal jobban kirekesztő, mivel esetenként kizár embereket vallás alapján az alaptörvény
Nincs szerencsém felfogni szavaid értelmét. Honnan zárja ki őket? Ők se köthetnek házasságot? A vallás a marxisták/liberósok szerint egyébként is a nép ópiuma és el kell pusztítani az összeset (bár ha ópium, akkor a liberósok még meggondolhatják ezt a dolgot).

Légy szíves vedd észre, én nem a "TE" és a "TI"-ből álló mondatokat írtam. Te rögtön besoroltál. Én nem politikai zöngéket, hanem tényeket írtam le. Vegyítve esetenként a saját véleményemmel.
Míg te az általam lefektetett tényeket ideológiaként és dogmaként azonosítod (sehol sem a véleményemet idézted).

Nem kívánlak megbántani azzal, hogy felszólítalak, gondolkozz. Figyelemmel erre:
- Energia és nyersanyag szegény ország vagyunk
- A mezőgazdaságunk teljesítménye volumenben 150 éve nincs az élvonalban
- Erős feldolgozó iparral rendelkezünk,
- A külkereskedelmi mérlegünk pozitív (azaz elsősorban exportból élünk, fentiekből következően importfüggéssel)
- A fenti export és ennek 70-75%-át épp az EU tagországokkal bonyolítjuk

Tehát holnap szakítunk az EU-val akkor kizárólagos nyereségünk a következőben keletkezik, hogy
1, bele se szólhatunk mit tesznek
2, vámot fizetünk
3, még jobban nem érdekli őket mit teszünk.

Ha tényleg elgondolkozol rajta, csak azután olvasd tovább. Nem érdekes a többi, ha lerázod magadról a fenti dolgokat.

Mit hittél el? Hogy 10 millió magyarul beszélő ember a Kárpát-medence kellős közepén tud független lenni bármitől? Mikor ahhoz hogy nagyobb vizet érjünk már át kell lépni valamelyik szomszédunk területére. Nevetséges. Egy nemzetállam sem képes már önálló működésre sem már a világon, de vannak akik elhiszik, hogy van alternatíva. Tudom, tudom. Merjünk kicsik lenni bele van égve a fejembe...

Végül egy jó tanács: ha valamit nem értesz az általában két dolog miatt van, egyik hogy aki írta hülye és nem tud fogalmazni, a másik hogy te nem vagy képes felfogni az értelmét. Egyik esetben sem érdemes rá reagálni.
A vallás választhatósága, és annak elismerése az egyik vallás követői részéről, hogy a másik is érteket képvisel és tisztelik, azaz a vallási sokszínűség elismerése a vallási pluralizmus. Ez vonatkozik akár az istenhit megtagadására is, és kölcsönösen elvárható érték a bármilyen vallást gyakorlók részéről, vagy vallást egyáltalán nem gyakorlók részéről.
Valamint magába foglalja például azt, hogy nem írunk olyan dolgokat az alaptörvénybe, amely kizárja,. hogy néhány vallás követői esküt tehessenek rá.
Más, indirekt bizonyításaid: nem azt írtam, hogy kizárja, hanem hogy részben kizárja teszi ezt azzal, hogy ha Petinek és Pistinek kedve támad életközösségüket családnak hívni, nem tehetik meg hivatalosan, mert nem alkothatnak családot per definíció (jogi értelemben).
Persze ettől még fognak tenni valamit, ami hasonló, csak épp jogon kívül helyezve
Másrészt nem azt írja az alkotmány hogy nem vehetsz el 6 éves lányt,hanem azt írja: férfi és nő . ("Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget") azaz az alaptörvény nem tiltja a 6 éves kislány házasodását.
Nem tiltja férfi és férfi vagy nő és nő házasságát sem. Csak ez utóbbi nem hívható családnak jogilag. Ennyi.
A Nemzeti Bank függetlensége. Elég a hülye szétválasztós dumából, hogy csak az lehet a jó a nemzetnek ami a nemzet kormánya tesz. Ki mondta?
Akkor minek Alkotmány Bíróság? Minek bíróság? Minek MNB? Lenne egy király és kész.
Az MNB úgy védi a nemzet érdekeit, hogy független a kormánytól. ELVILEG szakmai döntéseket hoz. A független nem jelenti azt hogy ha nem azt gondolja amit a kormány akkor már rosszat gondol, és azt sem jelenti, hogy mást szolgál. Mellesleg az EKB érdekeinek védelme szerződési kötelezettségünk.
Ezért fontos lenne a fejedbe vésni, annak idején a 8 millió emberből elment szavazni 4 (nem azért mert szarnak ítélték a kérdést, hanem azért mert tudták le van futva). Ebből 3 millió úgy döntött igennel szavaz. Mindenki élvezi ennek pozitív hatásait (ha nem, akkor cáfold lécci aka "mit adtak nekünk a rómaiak!?" jelleggel)
A lényeg oda raktuk az aláírásunkat egy szerződés végére. Ezt még ma is aláírná akár a regnáló kormány is. Akkor pedig ha aláírná, akkor tartsa is be. Ha meg nem tetszik akkor ne lázadjon, hanem javasolja a változtatását.
Hogy értsd is miről papolok.Regnáló kormányunk idején (2011 első félév) mi adtuk a soros elnökét az EU-nak és ezen adminisztráció fő jelszava a Strong Europe volt (nézd vissza). Azaz erősítsük meg az EU-t. Adjunk több jogot az EU-nak a tagországokkal szemben. Meglátva azt, hogy gazdaságilag csak akkor lendülhetnek fel a tagországok ha közösen cselekszenek, és lemondanak némi szuverenitásról. Nos ha Orbán Viktor ennek akkor élére áll, most mikor betartják akkor miért is magyaráz?
Ez a full gáz ezzel a regnáló rezsimmel, hogy míg neki klappol valami addig az a dolog király (mnyp. megvédése, nyugdíjak értékállósága, munkahelyek, egészségügy, felsőoktatás tandíj mentessége) amikor nekik nem jó, akkor már el is van felejtve az egész, legjobb esetben megkapjuk: még mindig úgy gondoljuk, csak hát muszáj mert "elmúltnyolcév" persze ezt akkor is, ha épp nem gazdasági az adott döntés.
A "Strong Europe" már nem olyan jó ötlet... Persze, erről is a ki is tehet?

"
- Energia és nyersanyag szegény ország vagyunk
- A mezőgazdaságunk teljesítménye volumenben 150 éve nincs az élvonalban
- Erős feldolgozó iparral rendelkezünk,
- A külkereskedelmi mérlegünk pozitív (azaz elsősorban exportból élünk, fentiekből következően importfüggéssel) "

hmm, sikerult leirnod egymas ala 4 sort, amibol csak a gondolatjelek nem hulyesegek

Nem az a baj, hogy már mindent tökéletességre fejlesztettünk! Az a baj, hogyha valaki azzal áll elő, hogy valamit lehetne jobban is csinálni, azt visszahúzzuk a mocsárba és a szarba nyomjuk az orrát.

Nem véletlenül hangzottak el anno az alábbiak:
Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk.

Semmin nem lehet változatni, mert az EU szerződés érinthetetlen és maga a tökély(vagy tökéj?). Kivéve ha pénzről van szó, mert azért lehet. Akik nekünk az észt osztották az utóbbi időben, azok hoztak törvényt az uborka formájáról és méretéről is. Most pedig rákötötték a pénznyomda kimenetét a szemétégető bemenetére. De nem is. Az még a jobbik megoldás lenne. Adóként beszedett pénzt égetnek.

Ami ezt illeti:
Tehát holnap szakítunk az EU-val akkor kizárólagos nyereségünk a következőben keletkezik, hogy
1, bele se szólhatunk mit tesznek
2, vámot fizetünk
3, még jobban nem érdekli őket mit teszünk.

1. Most se!
2. És akkor mi van? Amúgy lehetnek szerződések erre is. A belépés óta is szedünk pl vámot, ami az utolsó centig Brüsszelbe megy. Amúgy pedig a vám egyáltalán nem ördögtől való dolog.
3. Bár úgy lenne!

Mellesleg az EKB érdekeinek védelme szerződési kötelezettségünk.
Az ország pedig meg sem említtessék.

ELVILEG szakmai döntéseket hoz.
Gratulálok! Soros is szakmai döntéseket hoz, amikor gallyra vágja Angliát vagy az OTP-t. A spekulánsok is, amikor ránk szállnak.

Ez vonatkozik akár az istenhit megtagadására is, és kölcsönösen elvárható érték a bármilyen vallást gyakorlók részéről, vagy vallást egyáltalán nem gyakorlók részéről.
... bármilyen ... highway to hell; 20-30 év múlva üdvözöljük a vallásilag toleráns Európában.

Ui. Ha nálad a tények ezt jelentik:
Egy nemzetállam sem képes már önálló működésre sem már a világon, de vannak akik elhiszik, hogy van alternatíva.
akkor Veled érdemben semmiről sem lehet beszélni, mert amit Te állítasz az tény, a másiknak akkor lehet igaza, ha egyetért. Igazam van, Sztálin elvtárs?

Más sem tudja megváltoztatni a véleményét. Nézegettem egy 1900-as magyarországi választási térképet. Döbbenetes hasonlóságot mutatnak a választási eredmények 2006-tal.

A nyugati országrész keresztény, a keleti meg Baranya megye inkább liberális,...

100 év alatt sem rendeződtek át jelentősen a preferenciák. 2010 azért kivétel, mert Gyurcsány kinullázta magát, de az alapvető gondolkodásmód azért még nem változott meg. Generációról generációra egyes régiók átörökítik a politikai preferenciáikat és a szavazási térkép meglepő állandóságot mutat.

Igazából a Jobbikkal nem tudok mit kezdeni, mert az MSZP volt szavazói rendre rájuk húzzák Kelet-Magyarországon az X-et. Csak úgy értelmezhető a Jobbik eredménye, hogy a szocialistáktól a nemzeti szocialistákra váltott a keleti megye. Bármennyire is hátborzongatóan hangzik, de egyáltalán nem nagy lépés az MSZP után a Jobbikra voksolni.

Kemény dolog az, amikor tényekre a cáfolat, hogy kijelented, hogy amit írtam hülyeség, illetve agymosottnak hívsz, személyeskedve, pedig csak tényekkel kellene vitatkoznod. Biztos velem van a baj?
Vagy talán energiában dúskálunk? Nyersanyag exportőrök vagyunk? Láttál már hektár/megtermelt javak grafikont? Á... mindegy.
(merjünk kicsik lenni) Attól nem lesz senki nagyobb ha elméri a saját jelentőségét a másik irányba. Sőt.
Akkor most döntsük el támogatjátok azt a kormányt aki nem akar kilépni az EUból. erősebb európát akar, vagy nem? Mert részint mellette részint ellene beszéltek a mostani kormányzatnak el kéne dönteni. Az igen/nem elég lesz köszönöm.

Csak az utolsóra: tudnád cáfolni esetleg a fenti "nem tény" kijelentésem? Mondjuk példával.

Van olyan bolygó, ami sajtból van. Ez tény. Vagy tudnád cáfolni?
:-)

A bolygók számához képest meglehetősen kevés nemzetállam van jelenleg. Azért nem lehetetlen ebből egy példa, ez azért igazolható könnyen...

Észak-Korea. Milyen jól megvannak köszönik szépen. Bár nem gyártanak Audi TT-t.

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Jelenleg a világ úgy működik, hogy csak azok az országok létezhetnek, akiket az USA megenged. Ez a nyugati demokrácia lényege.

Orbán is írja a jelentéseket, ahogy a többiek is tették.

Azok az országok, melyek nem rajonganak az USA-ért, úgy járnak mint Irak, vagy Afganisztán.

Oroszország és Kína kivétel, mert bődületes erejük van, de az EU kiszolgálja az USA-t.

Irán egy érdekes kérdés, mert nem tudni, hogy van-e atom fegyverük és rizikós megtámadni.

Ha nem érted meg, gondolkozz el az arab világon, amelyik kitermeli a kőolaj zömét, emellett majd éhendöglenek.

Ha Mo. alatt kőolajat találnának, attól még ugyanígy kukáznánk, mint most, csak az indok lenne más. Mi a gyarmatok vagyunk, innen elviszik, ami mozdítható.

Akkor már csak az a kérdés, hogy kekeckedni célszerű az "USA-t kiszolgáló EU"-val, vagy inkább együttműködni érdemes vele?
____
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

Nem tudom rá a választ.

A legjobb sunyin csinálni mindent, nem durr-bele bumm.

A jelenlegi Orbán kormány intelligensebb, mint pár hónapja. Észérveket kér, azok nincsenek, de 3 apró módosítást eszközölnek, azt mindenki boldog. Lásd média törvény.

Szembe menni nem érdemes, csak hinteni a rizsát és csinálni amit akarunk. Jelentgetni az USA-nak, ha ettől boldogok.

Te elolvastad egyáltalán azt a kommentet (és benne a linket), amire válaszolsz?

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Az energiaellátásról szóló részt igen. A maradék 250 oldalt nem.

Szégyellem magam, de nem volt türelmem hozzá.

:))

És akkor hogy jön ide a hadoválásod az usáról?

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Az araboknál van energia, mint a szemét, de mégsem győznek éhendögleni. Mert a haszon másé...

Remélem így már világos.

Ez sem igaz így, de mindegy. Minden cáfolat és tény a levesben köt ki.

Lásd Dubaj? Áhh... mindegy.

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Irak? Irán? Líbia? ...

Igen, vannak kirakat országok, hogy mutassák, hogy fiúk, ha jól viselkedtek, akkor ilyenek lesztek.

Mit gondolsz, Ausztria mi a fenének köszönheti a fenenagy jólétét, amikor az is kérdéses volt még az 50-es években, hogy kommunista ország lesz-e, mint mi?

A hidegháború alatt lapátolta a pénzt a nyugati világ Ausztriába, hogy mutassák a csóri kommunista blokknak, hogy ilyen színvonalon is lehet bizony élni, csak hozzánk kell csatlakozni. Alapvető érdeke volt akkor a nyugati világnak, hogy a mézesmadzagot lengesse.

A kirakatországoknak is köszönhető, hogy a kommunizmus összeomlott.

Csak ugye elfelejtették hozzátenni, hogy bizony, Ausztria csak a demo verzió volt.
:)

Eszméletlen naivitás azt gondolni, hogy a "globális tőke" csak a profitot nézi és nem politizál.

Ki a tököm az az Orbán Viktor? Egy tanyasi miniszterelnök.

Ezek után érdemes elgondolkozni, hogy egy tanyasi miniszterelnökkel miért is levelezik Hillary Clinton?
Mi a tökszárat érdekli Amerikát, hogy a Gyöngyöspatai romák hogyan tengetik mindennapjukat?
Pedig még az amerikai nagykövetasszony is ellátogatott oda. Minek szerveznek nekik kirándulást Zánkára?

Ha kizárólag a profit érdekelné őket, leszarnák, amikor a vidéki romák és a nácik összeverekednek. Ez teljesen hagyományos viselkedés a magyar társadalomban. A cigányok lopnak, megverik őket, azt utána kuss van.

Évszázadokon át békében együtt élt magyar és cigány, amíg a buzi jogvédők el nem mérgesítették a helyzetet azzal, hogy egyoldalúan a cigányok mellé áltak.

Olyan praktikus, hogy mindig van kikre fogni, hogy nekünk itt miért szar az élet folyamatosan. Először a ruszkik miatt (akkor te még nem éltél) aztán a köcsög usa, meg most a gonosz eu (amihez önként, jól felfogott érdekünkben csatlakoztunk, mert a pénzük ugye az jól jött), meg persze folyamatosan a világot irányító zsidó maffia is a magyarokkal baszik ki mindig. Pedig olyan nagyszerű és okos nép lennénk...

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Neked nem furcsa, hogy a hülye magyarok simán kapnak állást Németországban, vagy az USA-ban?
(a határt átlépve hirtelen okossá lesznek)

Gondolom az ország negatív kisugárzása miatt van itt ekkora munkanélküliség. Lehetetlenné teszi a magyarnak a munkavállalást, de amint a határt átlépve a negatív kisugárzás megszűnik, rögtön állást kapnak.

A megoldás egyszerű, meg kell keresni, hogy a vízér sugárzás mely ponton optimális Magyarországon és oda kell építeni a gyárakat.

Megfelelő vízerek mellett, ráolvasással a magyarok nem csak Németországban találnak majd sikerrel állást, hanem itthon is.

Te figyelj, dolgoztál már kint? Tudod ki megy külföldre?
1, átlagnál jobb képességű itthon nehezen érvényesülő elit
2, a bérkülönbségek és a gazdasági szerkezet különbsége miatt külföldi szakmunkát vállalók (ismét csak a szakma azon része aki nem resttel éjt nappallá téve gürizni, amit itthon is csinált de ott legalább megéri /még/)
3, aki reménytelen és mindennel megpróbálkozik (ez általában befizetős buli)

Ha sokáig ad nekünk még sok jót a kormányunk és sokáig véd minket akkor azon veszi észre magát hogy eltűntek az értelmes emberek az országból, és tényleg béna kacsa lesz az ország. A kormánynak egy feladata van. Megteremteni a lehetőségét a normális gazdaságnak.
Buta hasonlatként:
Nem érdemes tetőt bontani viharban. Ha pedig valaki az ellene kiabálás ellenére tovább bontja, mert !!gyorsan megcsinálja a szar tetőt!! és nem tudják megállítani az még nagyobb gáz. Az űbergáz ha kiérkezik a hatóság akinek a fennhatóságát még a bontó is elismeri, és mondja neki szar vagy, ne bonts mert megbüntetlek, anyagot meg nem adok ilyen munkavégzéshez.Erre az azt mondja: a lakókkal ne babráljanak már ki...

Átlagosan nem vagyunk se jobbak se rosszabbak, ugyanolyan emberek vagyunk itt szlovákok, magyarok, csehek, németek Európa közepén. Mindenhol szívesen látják a jó munkaerőt. Potyautas meg sehol nem kell legyen az bármilyen nemzet tagja.

Kár keresni az egyszerű csapásokat egy bonyolult rendszerben, a leegyszerűsítés, bagatellizálás politikai célokra jó csak ebben a kontextusban (miért jobb a magyar embernek külföldön), és amúgy általánosságban is.

Most elvesztettem a fonalat.

Orbán Viktor óra a tehetséges emberek adóterhelése 61% körüli az egykulcsos adó miatt (ÁFA + adók + munkáltatói járulék).
Gyurcsány Ferenc alatt ez a szám 73% közelében mozgott, amit később Oszkó Péter vitt valamivel lejjebb.

Sokmindent el lehet mondani erről a kormányról, de azt a verziót még nem hallottam, hogy elűzi a tehetős jó keresetű embereket az országból.

:)

Na látod ez a baj. El vagy szakadva a valóságtól.
Tudod mi egy magyar vállalkozásnak jelen pillanatba a baja?
1, Nyúzza a hatóság (eddig is tette, de most még jobban, mert kell az államnak a lé, tudod füstszűrős sapka)
2, Nincs bevétel, mert ha van megrendelés az sincs kifizetve (legalábbis időre)
3, Egyre növekszenek azok a terhek ami mellé bevétel nem párosul (ez legtöbbször adó, vagy adminisztráció aminek a könnyítése is csak egy kamu)
Ezért abbahagyja a vállalkozást és kint alkalmazottként dolgozik tovább.
A pénztelenség oka a 2008-ig megszokott túlhitelezettség mögött keletkezett űr.
Illetve a hitelek visszafizetését és a kormány(ok) által elrontott árfolyam stratégia által generált pénzügyi vákuum, meg az olyan ötletek mint a végtörlesztés.
Ami az összes kint forgó tőkét beforgatta bankba, de úgy hogy ez a banknak veszteséget generált, azaz szűkíti a hitelkihelyezést.

Igen, egy szoba felett megerősítették a tetőt mert a ház nagyobb részéről oda rakták át a cserepeket, de így az egész alá alá tud kapni a szél és egyben leviszi.Ortodox módon, mert a szélnek nem szóltak, hogy tisztelje az "unortodox" tetőjavítást.

A gazdasági környezet javítása nem merül ki egy általános jövedelemadó mérséklésben, és a teheregyensúly megváltoztatásában.
Főleg nem úgy, hogy amit ezzel otthagytak pénzt mind kivonták az ideiglenes intézkedésekkel.

"
1, Nyúzza a hatóság (eddig is tette, de most még jobban, mert kell az államnak a lé, tudod füstszűrős sapka)
2, Nincs bevétel, mert ha van megrendelés az sincs kifizetve (legalábbis időre)
3, Egyre növekszenek azok a terhek ami mellé bevétel nem párosul (ez legtöbbször adó, vagy adminisztráció aminek a könnyítése is csak egy kamu)
Ezért abbahagyja a vállalkozást és kint alkalmazottként dolgozik tovább.
"

Ezek kozul melyik problema nem allt fenn 2008-ban? Mert szerintem mindharom fennallt

A PÉNZTELENSÉG.(sikeres a szűrőprogramod)

az a 2-es pontbol egyenesen kovetkezik, es az 2008-ban is ervenyes volt

Hát ez egy vicc.

de birom azokat, akik a jelen kormany hibajanak tudjak be azt, ami az elmult 22 evben ugy szar ahogy van :D (hozzateszem ez a viselkedes 4 eve is szanalmas volt)

A kormány hibája, hogy a LUKAS (azaz szar megváltoztatásra ítélt) tetőt vihar közben (a legrosszabbkor) bontja le (a legrosszabb módon).
A többi kérdés már csak a saját politikai helyzetének, és társadalom rétegeinek priorizálása amit nevezhetünk ideológiai kérdésnek, és lehet vita tárgya.

Magyarországon a tipikus felállás 30 éve:

gazdasági probléma -> IMF -> megszorítások -> elszegényedés -> népességcsökkenés, elvándorlás -> gazdasági probléma

Menj el a következő szöveggel egy családterapeutához:

"Mindig befürdök a csajokkal, az első egy IMF-nél dolgozó vékony szőke csaj volt, a második ugyanúgy szőke és az IMF-nél dolgozott még vékonyabb az előzőnél, a harmadik csaj is IMF-es szőke volt, ő volt a legkarcsúbb, minddel befürdöttem."

A terapeuta valószínűleg azt fogja válaszolni, hogy próbálkozz a molett nőkkel is ismerkedni, nyugodtan elhívhatod randevúzni a kalauzlányt a vonaton, barna és vöröshajú lányokkal is beszélgess.

Az unortodox gazdaságpolitika lényege az, amit a terapeuta mondana: "próbálkozz a barna molett kalauzlányokkal".

Egy pszichológus ismerősöm sokat foglalkozik öngyilkosjelöltekkel, akik ráuntak az életre és épp fel akarják akasztani magukat.

Ismétlődő probléma esetén alapszabály, hogy kétszer ugyanazt nem csinálhatod!

Mindent lehet: csődbe menni, IMF helyett az oroszokkal megállapodni, kalapolni Kínánál, egykulcsos adóztatni,...

Egyet nem szabad: mégegyszer ugyanazt csinálni, amit idáig, mert arról tudjuk, hogy hová vezet.

"kalapolni Kínánál"

az sajnos pont nem sikerult

Röviden elmondom a családterapeuta helyzetértékelését ismétlődő problémák esetén:

- hogyha mindig ugyanabba a gödörbe esel bele és a problémának ismétlődő jellege van, akkor változtatni kell. A régi jól megszokott helyzetek biztonságérzetet adnak az ad hoc mindent felforgatunk viselkedésmóddal szemben. Bár biztonságban érzed magad, de a helyzetedből automatikusan következnek az állandó kudarcok.
(tipikus példa, ha megtanultad anyádtól, hogy a férfiak szemetek és kizárólag köcsög pasikkal jársz együtt. Tudat alatt olyan pasikat választasz, akik állandóan tök részegek, verekednek, azért mert azt a helyzetet ismered, abban érzed biztonságban magad. Végeredmény: volt 10 pasid, mindegyig állandóan tökrészeg volt és megvert (ismétlődően))

- amit tenni kell: mindent másképp kell csinálni mint azelőtt (át kell állítani a váltókat, hogy a vonat másfele menjen). Ez nem ad biztonságérzetet többé, mert állandóan új helyzetekkel szembesülsz, semmit nem fogsz tudni előre kiszámítani.
- utána általában újra pofára fogsz esni, mert nem egy váltó miatt van az ismétlődő jelleg, hanem 17 még azon kívül rosszul áll

Megoldás igazából hosszútávon lesz, miután az összes váltót átállítottad, a vonat végül oda jut, ahova szeretnéd. Bár saját bevallása szerint nem ritka, hogy a megoldás 10 év múlva jön el.

Az orbáni "ad hoc" politizálás az egyedüli járható út ma. Ki kell lépni a megszokott biztonságos IMF-es megszorításos helyzetből, de ennek ára van, mert időnként 400-as euróval szembesülsz (szokatlan helyzetek), nagyobb pofáraeséseket kapsz, mint valaha előtte. Emellett látható végeredmény csak 10 év múlva.

:)

Ahha, láthatólag a barna molett kalauzlányok is rossz gazdasági tanácsokat adnak.

Láthatólag az IMF mindig azt mondja, hogy szorítsunk meg, hogy oda jusson pénz, ahova eddig nem (és nem, ez nem csak az ő zsebüket jelenti). Alapvetően nem a megszorítással van szerintem a gond, hanem annak az implementációjával, ami miatt nem hatékony.

Amikor az ember nyakig áll a szarban, nem az a megoldás, hogy kézreáll, hogy bokáig érjen. Az IMF és az EU regulája kis szerencsével megkímél minket ettől, mert azok a huncut barna molett kalauzlányok nagyon rossz befolyással vannak a Kormányra.

int getRandomNumber() { return 4; } // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű. xkcd

Nem vagyunk egy véleményen.

Számomra egyértelmű, hogy az elmúlt 20 év sehova sem vezetett. Másképp kell csinálni.

Persze ki lehet próbálni mégegyszer, a végeredmény az lesz, ami eddig volt, ami Görögország, Portugália, Románia esete is.

Hát, lehet választani. Az egyik lehetőség:
- függetlenség, szabadság, autonómia, államcsőd

A másik:
- fel kell venni hitelt
- nyakunkra ültetnek valakit, aki figyeli, hogy ne szórjuk el marhaságokra, és biztosítja, hogy azok a gazdasági fékek és ellensúlyok, amelyek az ortodox gazdaságokban jól működnek, jól működjenek nálunk is.

Azt kell mondjam, a jelenlegi gazdaságpolitikát elnézve inkább hasznosnak tartom, ha kontroll alatt vagyunk.

Persze itt a HUP-on sok a hozzáértő (akinek nem inge…), aki megnézett egy videót a neten, és abból már tudja, hogy a közgazdaságtant végzetteknek csupa hülyeséget tanítanak, és hogy ez is csak egy világméretű összeesküvés része, és hogy engem szándékosan félrevezettek négy éven át.

Hogy másképp kell csinálni, abban sem vagyok biztos: szerintem az elmúlt két évtizedben annyiféle helyes irányt kipróbáltunk 2-4 évente, hogy egyhelyben toporgás lett a vége. Ha képesek vagyunk egy irányt konzekvensen tartani, akkor annak lehet mérhető eredménye.
Az államadósság csökkentése, az hasznos, nem vitatom. Viszont ahhoz, hogy ez az irány konzekvensen tartható legyen, nem lehet minden évben államosítani a nyugdíjpénztárakat, behúzni pár egyházi tulajdont, mert egy idő után ezek az egyszeri források elapadnak, sőt, egy idő után már mindenkinek elege lesz abból, hogy havonta kell rendszámot cserélni, és eladja a kocsiját a saját külföldi cégének.

Az ÁFA, a jövedelemadó megemelését és a megtakarítások megadóztatását viszont pl. jó ötletnek tartom: nem a vállalatokat terheli, és mindenki bevétel/fogyasztásarányosan járul hozzá a költségvetéshez. Ha működőképes az ötlet, akkor még az egyetemisták röghöz kötése is működő ötlet lehet (ettől függetlenül remélem, nem lesz belőle semmi).

Nem tagadom, a közgazdaságtan nem egy egzakt tudomány, inkább pl. a sakkhoz hasonlítanám: bár egy problémának lehet többféle megoldása, ettől még kiszűrhetőek a komplett sületlenségek is.

int getRandomNumber() { return 4; } // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű. xkcd

Nem erről szól a vita.
Magyarország költségvetési hiánya bolhafing, de mindezek mellett kizárólag ellenünk folytatnak eljárást, mert 2013-ban "állítólag" el fog szállni a költségvetésünk.

Más országokban 8% körüli a hiány, nálunk 2.94% egyszeri tételek nélkül. Egyszeri tételekkel többletes.

Miért is száll el a 2013-as költségvetés? Mert akkor kell kivezetni a válságadókat és nem volt akkora a növekedés, amekkora ezt lehetővé tenné.

A legnagyobb probléma az, hogy a Tesco adózik. A tényleges hiányt meg leszarja az unió. Át akarják venni a hatalmat, nehogy válságadót kelljen 2013-ban is fizetni.

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
Albert Einstein

Nem eszik olyan forrón a kását.

A melegházasság eszméletlen nagy öngól lenne, mert Orbán szövetségeseinek száma megnőne és a baloldal kisebbségben van az unióban.

Ha már ennyire a vallásnál vagyunk, jusson eszedbe a Szent Pál történet. A zsidók elfogták egységesen, hogy elítélik. Szent Pál arról beszélt, hogy Jézus a feltámadást hirdette.

A szadduceus (feltámadás tagadó) és farizeus (feltámadás hívő) zsidók egymás torkának ugrottak, Pál pedig szimplán elsétált.

A melegházasság ugyanez. Az EU országai egymás torkának ugranak, Orbán meg jót röhög az egészen...

Szerintem inkább rulettezz!
Felrakod az egészet a pirosra, aztán ha kijön, dupla annyi pénzed lesz.

Nem vacak 70% egy nap alatt, hanem 100% pár perc alatt.

Szerintem ez jobb ötlet, mint a tiéd ;-)