Qt csak teljes fordítassal megy

 ( zolti | 2011. december 23., péntek - 21:00 )

Valamit a héten rosszul csinálhattam mert egyre gyakrabban kell cleanAll parancsot alkalmaznom. Egyébként a program csak úgy elszáll. Teljes build után működik. Eddig is volt ilyen havonta 1-2 szer, de most már szinte mindegyik fordításra kéri.
Merre keressem a hibát ?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Headert szoktál módosítani?

Persze, de nem többet mint eddig. És nem kérte eddig a teljes fordítást minden *.h file módosítása után.

Ha headert mókolsz akkor általában az összes olyan fájlt újra kell forgatni ami includolja azt.

Úgy tűnik a QtCreator eddig ezt nem kezeli le:
https://bugreports.qt.nokia.com//browse/QTCREATORBUG-267
https://bugreports.qt.nokia.com/browse/QTBUG-3859

Talán egy manuális nagytakarítás. Legalábbis nekem segített, mikor hasonló gondom volt, a clean, rebuild azthiszem nem takarít ki teljesen, nem fordít újra mindent. Próbálj meg mindent törölni a projekt fájlon és a forrásokódon kívül és újra fordítani, talán jobb lesz. Ha nem kézzel bizergáltad, akkor a Makefile-t is.

nem segített.
Most töröltem mindent, szépen futott a program. Majd 2 cpp fájlban kikommenteltem egy pár qDebug-ot és modosítottam az egyik lekérdezés stringjében. Mikor meghívódnának ezek az objektumok futás közben szépen elszáll az egész program. "The program has unexpectedly finished."
Teljes build és megy.

Ha vannak saját headerek, melyeket #include <myheader.h> ként includálsz azt cseréld ki #include "myheader.h" -ra. Van olyan rendszer amely a <> típusú includok függőségeit nem követi.